Sembang2: Rap Battle.. What?



Assalamualaikum..
Hai kawan2.. Yoyoyo, Adakah hanya aku sorang dalam dunia ni yg baru tau pasal Rap Battle, yo? Hgpa tau dak? Kalau hgpa xtau, japg lepas baca entry ni sila p ke Youtiup n search for Rap Battle k.. Aku cadangkan hgpa tengok Rap Battle Malaysia dulu lepas tu baru tgok yg UK punya k.....  Basically, Rap Battle ni satu pertandingan lawan Rap between dua org Rappers yg mmg tau cmna nak Rap la kan.. Tapi Bila aku tengok Rap Battle Malaysia, dah mcm pertandingan Mengutuk dan Mengumpat pihak lawan dengan berirama pantun melayu.. HAHA.. nak aku tunjukkkan contoh x? Ok2 Cmni..


video
"mohon maaf atas pemandangan background yg sangat pedih mata memandang"



Dah tengok? haaa.. dia lebih kurang cmtu laaa..tapi bahasa yg depa gunakan mmg lagi dahsyat n lagi ganezz laa kan.. Segala binatang dalam hutan tu abes depa sebut.. Sebenaqnya aku xbrapa nak suka sangat ngan apa yg depa buat ni, sebab kesian kot tengok org kena caci right on their face kat depan org ramai.. tapi kalau depa masing2 professional masa battle ni so, xpalah.. Lebih baik daripada merempit kan? hehe... Aku bukan lah nak menggalakkan budaya2 pelik ni tersebar kat Negara kita ni.. tapi bnda ni mmg dah tersebaq dah pun.. So, biaqla depa lawan Rap n sapa kalah just nanges sorang2 kat dalam jamban cangkung( perlukah?) rather than Lumba haram kat highway pastu end up dua2 mampuih katak..   Tapi kalau boleh lawan bnda yg lebih berfaedah tu lagi ok la kan.. Anyway, thats about Rap Battle so ,Yo! kalau ada sapa yg nak lawan rap dengan aku, yo..yoyo.. maila.. hehe..Just melawaking..

Assalamualaikum..




 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger