Pengamalan : Hackers.. puih!

Assalamualaikum..
semalam aku singgah2lah  kat group Blogger kat fb pastu aku terjumpa sorang blogger ni tulis yg dia hampir2 kena hack dengan sorang hackers murahan..haha..aku pun baca lah entry dia sampai abes.... Dia ada buh gambaq komen yg hacker tu tinggalkan kat entry dia...




Bila aku teliti btoi2 komen tu, baru aku perasan.. mcam pernah ku lihat komen ini tapi dimana ya? Rupa2nya, aku pun hampir terkena hack dengan hacker ni... Dia saja guna nama perempuan so that dia nmpak lebih innocent.. kan jarang kita dengar pompuan jadi hacker.. So mstilah kita xkan terlintas yg NurHanaFathia ni nak hack blog kita kan... kalau dia guna nama BenjaminHkcrew,mmg kompom2 la payah org len nak terpedaya...Sebelum ni aku buat tatau ja dengan komen tu, tapi lepas baca entry kawan aku semalam tu , aku bermnat plak nak tgok, apa akan jadik kalau aku klik kat blog "NurHanaFathia" tu.






 Bila aku klik kat nama NurHanaFathia tu, trus ja keluaq gambaq yg kat sebelah ni... Ni blogger home yg zaman aku form 1 form 2 dulu nuu... tapi kepada sesapa yg tatau n jenis kalut+gelabah msti depa akan isi ja email n password tu... Pastu abes lah blog depa... mmg kena hack laa.. So kepada hgpa2 yg dah tau ni, sila sebar2kan la bnda ni supaya xdak dah kawan2 blogger kita yg kena hack...Bikin panas btoila hacker2 ni!. 






Oklah, tu ja yg aku nak kongsikan pagi ni.. harap2 kawan2 suma berjaga-jaga lah noh dengan hackers ni suma.. Dah macam xda kerja lain ja depa  ni... buat la blog sendiri, toksah dok kalut nak calas blog org lain la bro... Ok, thats about it.. 

Assalamualaikum











 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger