Jom Tengok: Gangnam Style Feat. Sore Eyes 5 Days MC?

Wednesday, August 29, 2012

Assalamualaikum..
Oppp..opp..oppp.. oppan gangnam style! haha.. sapa tatau lagu tu? mmg dok top lagu tu sekarang ni, satu dunia pakat dok buat tarian naik kuda tu.. haha.. tapi secara jujurnya, lagu tu mmg best pun!  beat dia sempoi.. n lirik dia walaupun aku xpaham tapi bunyik macam menarik jaa.. haha.. Hgpa dah tgok blum parody2 video klip untuk lagu tu? haha.. sumanya lawak2... Mmg xbleh blah.. yg paling best aku rasa, Super Kampung stail.. Made by Malaysian beb! Flyfm crew yg buat video tu.. Ok2, aku nak share ngan hgpa satu video ni.. Gangnam style sore eyes compilation..Meh tgok sat! hoho..


Sembang2: Lelaki Kena Rompak, Org Lain Usha ja?

Tuesday, August 28, 2012

Assalamualaikum.. 
Salam muhibbah kwn2.. Mai tgok video ni sat...


Amacam? panas dak? Frankly speaking, aku dah cuba nak berfikiran positif kat geng2 penonton2 yg usha ja mamat tu kena rompak, tapi mmg xboleh.. xda alasan lain yg depa boleh bagi selain daripada teloq depa hilang selama rompakan tu berlaku! Yg perompak tu mmg xperlu la aku nak berfikiran positif kat depa, pemalas nak kerja pastu merompak org lain.. Org lain pun malas gak nak kerja tapi paksa gak diri kerja sebab nak cari rezki! Toksahla dok balas motor org.. Tah2 mamat tu kerja setaun baru dapat beli motor tu.. Xkesian ka? 

Ok, back to the penonton2 yg hilang teloq tu, Banyak kot bnda yg depa boleh buat untuk tolong mamat tu.. Depa ada 4 org, tambah mamat tu, 5 org.. 5 org lawan 2 org rasa2nya 2 org tu boleh menang ka? 5 org tu pondan ka? Berkemungkinan besar menang la kan?  Pekerja2 dalam stesen minyak tu plak, xkan xda gunting ka pisau ka batang mop ka untuk buat senjata p belasah perompak2 tu? or Maybe depa risau kot2 perompak2 tu ada pistol pastu tmbak depa, kalau depa ada pistol aku rasa depa xrompak moto kot.. Kalau ada pistol depa ni dah boleh p rompak bnda lain dah kot..banyak btoi persoalan yg timbui bila tgok video ni..... Yep, aku xpernah lagi hadapi situasi cmni, tapi aku rasa kalau jadi depan aku, aku xkan senang2 nak melenggang kangkung p ke kaunter pastu usha dari jauh...  


Cuba letak diri kita kat tmpat org yg kena rompak tu.. dia dengan tgah dok terkejut lagi, dengan dok cuak lagi, dengan dia sorang2 lagi, mmgla susah dia nak selamatkan diri... Geng2 penonton tu ingat si mamat tu Jackie chan ke apa? P la tolong dia..  Papepun, bnda dah jadi.. kita amek hikmah jela dari video n peristiwa rompakan ni...


  • kita kena berhati-hati setiap masa..
  • lengkapkan diri dengan ilmu2 pertahanan diri..
  • Xboleh nak harap kat org sekliling sangat dah lpas ni..
  • Sebelum kuar rumah, baca doa..

Pastu tadi ada sorang kwan yg sama2 tertengok video ni komen  kat video ni.. dia ada cadangkan satu idea... Idea dia



Aku rasa bernas gak idea tu, harap2 akan dipertimbangkan.. So tu sajalah yg aku nak sembang2 petang ni.. Harap2 kita x terlibat la dengan bnda2 mcm ni .. Xjadi mangsa n xjugak jadi perompak n paling penting, x jadi saksi yg tgok saja peristiwa tu berlaku.. Sama2 renungkan..

 Assalamalaikum..

Sembang2: Sukan Kasut Roda yg Cool!

Monday, August 27, 2012
Assalamualaikum..
Sapa reti main kasut roda? Mstila ramai yg mengaku reti kan? tapi bila try main, mmg kompom2 tergolek masuk tangki kumbahan hujung kampung nu.. Haha.. Aku sendiri dah lama xmain kasut roda, dulu mmg reti la, tapi lepas brapa taun dah x try, tatau la boleh main lagi ke dak... Ok, sebenaqnya aku nak kongsi gambaq mamat yg femes sbab dok main kasut roda ni..  Ehh.. jap, lupa nak habaq, actually dia ni main kasut roda cara extreme sikit.. Dia main sambil baring.. Yep, baring..  Nama dia, Jean-Yves Blondeau ataupun lebih dikenali dunia dengan nama The Rollerman.. Dia ni lah yg mereka cipta Suit Kasut Roda.. Suit kasut roda ni dilengkapi dengan 32 bijik roda yg dipasang daripada kaki sampai kepala.. Sukan extreme ni sesuai dimainkan kat area2 berbukit.. Jomlah usha2 sat gambaq Si Rollerman ni.. Suit dia mcm power rangers kot!











Kalau nak tgok video dia plak nah, tgok ni..


Orait, tu saja yg aku nak kongsikan.. jom makan sat!
Assalamualaikum..

Jom Tengok: Fail Compilation! Kentut Berdarah!


Assalamualaikum...
Semenjak dua menjak 3 menjak ni aku tatau pasaipa aku rajin ngat dok tgok Fail Compilation kat youtube... Maybe sebab suma video Fail Compilation tu lawak sampai boleh buat hgpa kentut berdarah kot! haha.. Serius weh, mmg lawak btoi.. Nama pun dah Fail Compilation kan, mmg suma video yg digabungkan tu suma video2 yg fail la.. tapi one thing for sure, fail compilation ni xmungkin fail untuk buat hgpa seronok.... kebanyakkan video dalam tu, video org2 yg nak berlagak tere pastu fail.. Nak berlagak tere naik skatebord pastu last2 skatebord tu yg naik depa... Haha, papepun suma video tu mmg lawak n hgpa patut tgok sama...  Aku buh one of the videos kat sini k.. Kalau hgpa nak tgok lagi, cari ja kat youtube, FAIL COMPILATION..




Thats about it.. just a short update..
Assalamualaikum..

Jom Tengok: Ayam Kelaparan Kejar Budak Kecik!


Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2.. Masa budak2 dulu kalau hgpa xpernah kena kejaq ngan ayam atau itik atau angsa atau bangau, mmg hgpa dah miss satu bnda yg sangat penting dalam hidup hgpa ( whaatt?) .. haha.. dak aih, saja ja buat intro sadis...  Masa aku kecik2 dulu, aku ingat lagi aku pernah kena kejaq ngan babi hutan, temingat, n ayam tok aku.. rasanya ada mcm2 binatang lagi yg pernah kejaq aku dulu, tapi aku  xberapa nak ingat dah..  Pesan atok nenek moyang dulu, kalau kena ligan ngan babi kena lari zigzag.. sebab benatang tu xda tngkok, so susah la dia nak zigzag.. tapi masa aku kena ligan dulu, pakai hentam ja lari... xingat dah atok nenek moyang punya pesan dulu.. ingat kat Waksemyanbek jaa.. pecuutt truih, walaupun sebenaqnya xnmpak pun babi hutan tu.. dengaq bunyik ja.. haha.. Masa kena ligan ayam plak silap aku sendiri p kacau puak2 ibu2 ayam yg tengah dok bad mood sebab baru gaduh ngan laki masing2 .. tapi depa ligan ja, xpatuk pun.. Yg temingat tu ligan aku sebab aku kacau sarang depa tanpa aku perasan.. Tau2 dah mai nak attack aku ja.. dapatlah sengatan sebijk kat kepala aku.. Mmg sedap la kan.. Anyhooo, aku sebenaqnya nak suh hgpa mai tgok video sorang budak ni kena ligan ngan AngryChicken.. weeeee.. jom tgok!



Jahatla hgpa gelak kat dia.. dia takut macam kena ligan ngan denosour kot.. siap nanges lagi, hgpa gelak noh (aku pun gelak gak tapi xkuat mcm hgpa la..)... Aku rasa ada org saja nak pekena budak ni laa.. hgpa perasan x kat tangan dia macam ada makanan ayam? Aku rasa ayam2 tu dok ligan makanan tu ja.. tapi dah budak tu dok pegang pastu lari2 mmg depa pun xkan nak dok diam ja... depa pun pakat ligan laa.. haha..  Papepun video ni buat aku LOL sat.. haha.. Oklah, tu ja pun yg aku nak share... hehe.. senyum sokmo deh! 

Assalamualaikum..

Tips: Nak Rasa Syiok Masa Tulis Essay B.I

Sunday, August 26, 2012
Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2... Entry kali ni aku tujukan khas buat adik2 yg tgah dok sitting for trial SPM.. tapi kalau abg kakak yg dah lepas SPM nak baca pun boleh ja.. Dalam entry kali ni aku just nak kongsi ngan adik2 n kwn2 sekalian cara aku buatkan penulisan essay bahasa inggeris aku "syiok".. Syiok tu maksudnya syok untuk aku tulis and berkemungkinan besar pembaca pun akan rasa syiok jugaklah masa mmbaca tu.. tapi kalau pembaca xsyiok bila baca tu, kira syiok sendiri la noh.. haha.. xkisahla, yg penting kita seronok masa menulis n idea kita tu datang bertimbun2 macam hujan yg turun umpama mutiara... Aku xla terer sangat dalam subjek bahasa inggeris ni, tapi aku rasa xsalah untuk aku share sikit ilmu2 simple ngan adik2 n kwn2 suma.. Kalau rasa berguna, hgpa amek.. kalau rasa xdak guna, amek jugak! haha.. xla, kalau rasa xdak guna, tryla share ngan org len plak.. kot2 ada gunanya untuk depa yg lain..  ni lebih kurang macam tips menjawab SPM la.. tapi versi yg xdak dalam buku rujukan yg hgpa dok beli kat FOFULAR ataupun MP...HeSH! tu.. haha.. Ok, jomla aku habaq kat hgpa..


1.Guna Nama Kawan

Mungkin ada yg dah tau teknik ni tapi mungkin jugak ada yg xtau.. So, lebih baik aku habaq ja noh..Apa fangsyen(function)nya guna nama kawan dalam penulisan essay kita? Functionnya sangatlah banyak kwn2... Bila kita buat essay guna nama kwan2 kita, otometikally, idea kita ni mai bertalu- talu.. Kenapa? Sebab satu hormon akan dirembeskan dalam buah pinggang kita ( aku buhung ja ni)... Ok2, xda kena mengena ngan hormon, tapi yg pasti kita akan rasa seronok untuk menulis kalau guna kawan2 kita.. Kenapa seronok? sebab watak yg kita tulis tu btul2 wujud.. nama pun kwn kita kan, mmg banyak la yg kita nak tulis pasai depa.. Kalau ada yg dok suka kat sesapa dalam kelas dia tapi xberani nak cakap, tulis ja dalam essay.. Tobat essay hgpa akan jadi sangat panjang n menarik... Trust me, i've tried it before...


2.Hafal 3 Falsafah2/Quote yg terkenal ataupun yg xterkenal pun xpa :P

Apakah kegunaannya kita hafal falsafah ni? ni subjek bahasa inggeris la, bukan sejarah!.. ohhh adik2, anda silap sama sekali.. Bukannya subjek sejarah ja yg memerlukan kita untuk hapai falsafah, subjek BI pun perlu.. Falsafah ni fungsinya is to make essay adik2 tu bunyi lebih gah.. Adik2 tau kan cara pemarkahan essay BI ni cmna? markah paling banyak ialah based on perasaan pemeriksa lepas dia baca essay adik2 tu.. Kalau dia rasa terkesan dengan essay adik2, tinggilah markahnya.. insyaallah.. N kalau ada quote atau falsafah dalam essay adik2 , besar kemungkinan untuk pemeriksa tu rasa kagum ngan essay adik2 tu.. errmm.. Cuba baca ni, "it is hard to achieve something that great but i hold tight to Mahatma Gandhi's words, great things dont come without no tears"... amacam? bunyik mcm gempak la sikit kan?.. Kalu buleh tu hgpa hapai sekali ngan nama org yg said the falsafah ataupun quote tu.. Kenapa aku suruh hapai 3 ja? sebab aku tau kalau suruh hapai sepuluh msti tertukaq sini sana.. so lets be practical.. 3 pun dah cukup tapi kalau rasa boleh hapai lebih, silakan.. ni aku rekemen sikit 

  • “I think therefore I am” – RenĂ© Descartes 
  •  “We live in the best of all possible worlds.” – Gottfried Wilhelm Leibniz 
  • “One cannot step twice in the same river.” – Heraclitus



3. Hapai 10 perkataan2 Bombastik..


Perkataan bombastik ni fungsi dia lebih kurang sama dengan yg atas ni tadi.. untuk buatkan essay adik2 lebih menarik n untuk buatkan pemeriksa tu pikiaq " ermm.. stail jugak pilihan perkataan budak ni.. bagi 100% la markah dia".. haha... ok, tu over sikit.. but you get my point right?  So gunakanla perkataan yg bombastik, xperlu banyak, 7 pun dah cukup.. satu perenggan 2 perkataan bombastik.. Xkan la dari tadika sampai form 5 hgpa nak guna "big" "small" beautiful" ja.. guna la " enormous" "
minuscule" n "enchanting" plak.. haha.. (aku pun baru tgok thesaurus tu..hoho).. So, boleh noh? hapai 10 perkataan2 yg gempak2 untuk gantikan certain perkataan yg hgpa selalu guna tu k.. :D



4.Kaitkan sikit dengan peristiwa sebenar

Yg ni mmg suma pakat selalu buat dah kan? Tapi aku nak habaq jugak.. Kalau mcm hgpa nak tulis pasai putuih cinta, n hgpa pernah hadapi bnda tu, jgn malu nak masukkan sikit perasaan hgpa or apa2 la yg boleh dikaitkan dengan tajuk essay yg hgpa pilih tu..Selain daripada idea mai melimpah-limpah, penulisan hgpa jugak akan jadi lebih menusuk ke qalbu pembaca, maklumlah "based on true event".. hehe... But seriusly, kaitkan essay dengan kehidupan sebenar hgpa mmg akan mmbantu banyak masa hgpa dok menulis tu... 


So, tu sajalah tips2 simple yg aku nak kongsikan, bukan nak berlagak pandai tapi nak kongsi seciput ilmu yg aku aku tau.. Bnda2 yg aku habaq kat hgpa tu mmg sama ngan bnda yg aku amalkan masa jawab paper BI    SPM dulu.. Mmbantulah jugak sikit2... Harap2 dapat tolong adik2 n kwn2 jugak noh..  Pesanan untuk adik2 yg nak jawab spm, 


Straight A tu Dah Ada dalam TanGan Hgpa, Hgpa Yg Pilih NaK gEngGaM ATaupun Nak LePASkan..

Assalamualaikum

Segmen: Blogwalking dan Bloglist Miss Z

Saturday, August 25, 2012


Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2.. arini aku rasa mcm teringin nak join satu segmen.. Segmen ni dianjurkan oleh seorang miss yg suka dok berceloteh sini sana.. haha.. Nama dia Miss Z.. Kepada yg nak join tu bolehla mai klik kat siniiiiii.. Jomlah kita sama2 memeriahkan lagi segmen ni tapi kena cepat tau sebab dia akan amek 50 penyertaan ja.. So, cepat2 rebut peluang ni.. jom3! Jangan lupa mai klik sini tau...  Join jgn x join.. Btw, ni peraturan yg aku copy paste daripada blog Miss Z...


  •  Follow blog miss z
  • Buat tajuk entri " SEGMEN BLOGWALKING & BLOGLIST MISS Z"
  • Letak header raya miss z (ada kat atas tu  hehehe ) dan linkkan ke entri ini
  • Dah siap?  Hantar link entri anda ke ruangan komen entri ini.hantar tempat lain, miss z tak layan :)Tapi ingat link ENTRI SEGMEN bukan link BLOG oke :)
  • Segmen tamat bila sampai 50 orang join, dan semua akan masuk bloglist miss z "Sahabat Miss Z"

So tu sajalah yg tuankedai nak kongsikan.. 
Assalamualaikum



Sembang2:Gambar2 Bangunan Maju Terapung Atas Air

Assalamualaikum..
Dunia makin maju, org pun makin pandai.. Lepas satu, satu bnda hebat yg manusia buat.. Kali ni aku nak kongsi ngan hgpa about bangunan.. Kalau sebelum ni kita dok tgok negara2 membangun n maju pakat dok lawan buat menara tinggi2, tapi kali ni aku nak kongsi ngan hgpa gambaq2 bangunan yg terapung atas ayaq plak.... dahsyat btoi la otak manusia, tapi sedahsyat-dahsyat otak manusia pun, dahsyat lagi Pencipta manusia n otak2 manusia.. So, jom tgok gambaq2 bangunan yg sedang dibangunkan ataupun lagi sesuai kalau aku cakap, diapungkan diatas/dalam ayaq.. jom!









Okeh, thats about it, just a quick update..

Assalamualaikum

Sembang2: Gadis Paling Berbulu Didunia?

Assalamualaikum....
Supatra Sasuphan. Pernah dengaq x nama ni? Adik Supatra Sasupan ni berusia 11 tahun.. Apa yg special tentang adik ni is that dia ni merupakan gadis yg ada bulu/rambut paling lebat dalam dunia.. Penyakit yg dihidapi adik supatra ni cuma dihidapi 50 org ja dalam dunia ni.. Akibat daripada penyakit dia ni, muka n badan dia abeh penuh dengan bulu/rambut.. Depa2 yg lain yg menghidap penyakit ni kebanyakkannya merana, tapi adik supatra ni lain sikit.. Dia x menderita mcm orang lain tu, in fact dia jadi sangat popular sebab penyakit dia ni.. 




Mcam2 kan kejadian dalam dunia ni? Btw, tabik spring kat adik ni sebab dia mampu tersenyum walaupun penyakit yg dia hidapi ni mmg pelik.. Cuba bayangkan kalau kita yg jadi pelik mcm adik ni... dengan org dok usha len macam la, org kutuk la... msti susah kan? Papepun, suma yg jadik tu datang daripada Dia, so msti ada hikmahnya.. n untuk kita yg normal ni, bersyukur la sebab muka kita xpenuh ngan bulu or papela yg xbrapa nak normal.. Thats about it..

Assalamualaikum

Iktibar: Pemuda Dipukul Sampai Mati Akibat Fitnah?

Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2..  hgpa pernah tgok x video dua org pemuda pakistan dipukul sampai mati oleh penduduk2 tempatan sendiri? Video ni mmg dok dalam kategori the most disturbing video yg aku pernah tgok.. Meremang bulu roma aku masa tgok video ni.. Mata pun rasa mcm nak nanges ja.. Menurut sumber, dua org pemuda ni dituduh mencuri..ada jugak yg kata depa dua ni difitnah oleh org2 tertentu sebab depa dua ni mmg antara jejaka yg paling baik dan berbakat dan pandai so ramai la yg jeles...Depa dituduh/difitnah merompak dan membunuh seorang bilal ngan sorang budak kecik.. Depa dua ni dipukul didepan khalayak ramai.. dan lebih bikin panas lagi, polis pun ada jugak dalam khalayak tu tapi polis xbuat papepun... Aku nak tunjuk video ni tapi takut ada yg tak boleh tidoq malam plak... Aku buh screenshot jelah noh...





Lepas penduduk tempatan dah pukul depa sampai meninggal, mayat depa diusung ke tengah pekan pastu depa digantung.. Ya Allah, kejamnya manusia sekarang... Kalu hgpa tgok video ni dekat laman youtube, ramai yg mengutuk Islam.. Depa kata Islam kejam la, apa la... Sebenaqnya, apa yg jadi tu bukan salah Islam tapi silap penduduk tempatan pakistan yg xreti nak kawal kemarahan..  Papepun, pengajaran yg kita boleh amek daripada video n peristiwa ni, kita ni sebagai manusia, jgnla senang2 nak jatuhkan hukuman ikut nafsu marah kita.. Papepun kena ikut semua procedure yg dah ditetapkan, n kalau betul org2 berkenaan bersalah, kita still xda hak nak menghukum.. Biar pihak yg bertanggungjawab yg uruskan bab2 hukuman tu... Sama2 amek iktibar k... Kepada sesapa yg kuat mental nak tgok video ni, boleh la klik sini.. Tapi aku nak bagi amaran, kalau rasa mental xkuat, jgn tgok.. Itu saja dari aku, kalau ada yg rasa gambaq2 yg aku buh kat atas ni melampau, aku mintak maaf k.. 

Assalamualaikum

Sembang2: Model Bangunan Guna Batang Mancis?

Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2.. Dok syok2 layan mohabatein tiba2 terasa nak online plak.. pastu ternampak plak gambaq Model Hogwarts School Of Wizardry  dalam cerita Harry Potter tu... Yg uniknya, model ni ni bina just dengan mengunakan batang mancis... Model ni dibina oleh Patrick Acton, pembuat model batang mancis no.1 seluruh dunia.. Tempoh yg dia amek untuk bina model ni ialah 3 tahun... Batang mancis yg dia guna plak adalah sebanyak 600 000 batang mancis..


Hogwarts School Of Wizardy

Selain daripada tu, dia jugak ada buat model Minis Tirith.. Minis Tirith ni kalau hgpa tgok cerita The Lord Of The Ring, hgpa msti tau bnda apa tu.. Minis Trith ni dibina daripada 400 000 ribu batang mancis.. Kuat betoi mental si Patrick Acton ni dok buat model2 bangunan ni... Kalau aku ka, mmg habes suma terbakaq.. haha.. 


Minis Tirith


Kalau aku dapat tgok depan2 mmg aku pelepuk bg hancuq! haha.. geram ngat sebab stail sangat bnda alah ni..  Nnt nak try buat menara Aloq staq guna batang mancis plak.. nak tgok jadik bntuk apa..  Antara bnda menarik lain yg dia bina, University Oxford, Cambridge n banyak lagi la..




Orait, tu sajalah yg aku nak kongsikan, kalau ada sesapa yg nak try buat gak menara Aloq Staq tu mai habaq kat aku, kita tgok sapa dia punya lagi stail.. haha.. Oklah, thats about it..

Assalamualaikum..




Sembang2: Hasil Seni Daripada Cermin?

Friday, August 24, 2012
Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2.. aritu aku ada share gambar2 seni yg timbui kat sini.. Kali ni aku nak share ngan hgpa seni yg dibuat daripada cermin.. Haa, cemana tu? hgpa pernah tgok dak? ni baru first time aku tgok orang buat sculpture guna cermin.. tobat stail weh! jom tgok sat..








Amacam? menarik dak? orang yg buat sculpture ni nama dia Rob Mulholland’s.. Dia ni mmg sorang artist yg sangat hebat n selalu come up dengan koleksi2 seni yg menakjubkan..  So, tu sajalah yg aku nak kongsikan ngan hgpa kali ni.. Moga2 jumpa lagi..

Assalamualaikum..

Sembang2: Acara Lumba Lari Pakai Highheel?


Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2..Dulu masa aku kecik2 , kalau ada sukaneka ataupun hari keluarga ja, msti sukan lari-lari akan jadi tumpuan ataupun event utama hari tu.. Lari dalam guni, lari smbil kaki terikat, lari bawak bola bowling guna garfu, lari sambil sedut ayaq n macam2 lagi la acara lari yg diolah-olahkan jadi lebih kreatif.. Tapi baru2 ni aku ada terbaca pasai satu acara lumba lari ni.. mmg menarik weh, tapi lelaki xbley join la.. Geng2 pompuan ja buleh join.. Sebab apa? Sebab acara lumba lari ni will required hgpa untuk pakai kasut tumit tinggi sambil lari pecut.. Kalau lelaki join mmg pakat berdarah lutut dan dagu la akibat tersungkuq.. So, mmg peraturan dia,pompuan ja buleh join.. 

Highheels yg peserta dibenarkan pakai, sekurang-kurangnya 3.5".. Kalau kurang xbleh join... fuhh.. Hadiah untuk peserta yg berjaya tamatkan larian sejauh 50 meter ni dengan masa yg paling cepat sekali ialah Gift Card bernilai 3 ribu dollar .. lebih kurang macam voucher la.. hehe.. msti pedih ya amat kan lari pecut sambil dok pakai highheels tu.. Xpalah, janji depa seronok... Btw, event ni diadakan kat Moscow , Russia.. Jom kita tgok sikit gambaq2 depa yg join event ni...





Lepas ni acara lari cmna plak lah depa nak reka ek? Lari sambil menghabiskan cucuq badak? Owh pliz dont... haha.. Thats all aku nak kongsi..

Assalamualaikum

Sembang2: Kueh Peberet Hgpa?

Wednesday, August 22, 2012

Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2... Setelah bebrapa hari mood menaipku dibawa angin bayu ke Pulau Rindu (adoi tergedik plak), arini mood menaipku dah jumpa buku atlas yg dalam buku tu ada alamat pulang ke rumah aku ni.. hehe..  Dah raya ke 4 dah, tadi sempat p open house rumah mmber kat Sik sat..  Makan nasik yg petak2 tu.. apadia tatau nama dia? Haa, nasi petak! haha.. Sotolaaa... Sedap depa masak..

Ok, kali ni aku nak sembang2 sikit pasai kueh raya yg kompom aku makan kalau dihidangkan kat depan mata aku... Aku tatau la org len cmna, tapi kalau p beraya rumah org, jrg aku makan kueh raya dalam balang tu, kalau nak makan, aku akan bantai ketupat, lemang, nasik terhimpit, bihun sup dan bnda2 berat yg lain la, kueh2 yg comel2 dalam balang tu agak jarang disentuh.. Tapi, ada jugak beberapa kueh ni yg mmg aku kompom akan ngap(makan) kalau dihidangkan depan mata aku... Jom tgok ada persamaan x kueh peberet aku ni ngan kueh peberet hgpa.. 

Peringatan: Apa yg aku nak senaraikan ni bukannya suma kueh.. ada jugak makanan2 yg dok dalam kategori lain..





Nama: Kueh Bawang
Kategori:Kerepek
Sebab aku suka: Rangup dan ada rasa mcm bawang2 sikit





Nama: Kacang Bersalut tepung
Kategori: Kekacang
Sebab aku suka: Kecik dan mudah dihadam (????)





Nama: Tart Nenas Gulung
Kategori: Kueh mueh yg mudah hancur bila dipegang kasaq sikit
Sebab aku suka: Sedap hingga menjilat balang kueh yg penutup kaler merah tu..





Nama: Kek Lapis Sarawak
Kategori: Kek yg dipotong nipis
Sebab aku suka: Member aku dari sarawak suma baik2 belaka (==?)





Nama: Bau ..... lu
Kategori: Sedara mara kueh pau dan lebih sedap dicecah bersama air teh susu
Sebab aku suka: Kadang2 bahulu ni ada yg brbntuk ikan laga..





Nama: Kueh Simpul Bersambal
Kategori: Kerepek yg tersimpul mati
Sebab aku suka: Selalu tolong simpul kueh ni masa kanak2 riang dulu



So, tu sajalah rasanya kueh yg mmg aku btoi suka bila mai time2 raya ni.. Kenapa almond england/london xda dalam senarai? sebab aku rimas makan kueh raya tu.. hehe.. So, tu sajalah yg aku nak sembang2 ngan hgpa mlm ni.. 

Assalamualaikum

Jom Tengok: Anjing Merana Sleepwalking..

Saturday, August 18, 2012

Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2..  hgpa mungkin pernah tgok video kucing buat tarian i want no body no body but u.. ataupun iguana shuffle lagu  I got Feeling.. Mahupun itik berenang kuak bebas 100 meter.. Tapi aku yakin hgpa xpernah tgok lagi video anjing kena penyakit Sleepwalking kan? haha.. Mmg lawak! Masa aku tgok video ni reaksi aku adalah..



  1. Ok, anjing tgah tidoq ja...
  2. WOWOWOW.. whats happening?? 
  3. OMG dinding tuuu!!!
  4. hahahaha.. dogs..

nak tau reaksi hgpa cena? meh tgok video pendek ni..




Haha.. cena? Lawak dak? Oklah tu saja nak kongsi ngan hgpa suma, just a short update :) .. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin kwn2..


Assalamualaikum
 

Blog Kimi Jamai Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger