Sembang2: Sukan Kasut Roda yg Cool!

Assalamualaikum..
Sapa reti main kasut roda? Mstila ramai yg mengaku reti kan? tapi bila try main, mmg kompom2 tergolek masuk tangki kumbahan hujung kampung nu.. Haha.. Aku sendiri dah lama xmain kasut roda, dulu mmg reti la, tapi lepas brapa taun dah x try, tatau la boleh main lagi ke dak... Ok, sebenaqnya aku nak kongsi gambaq mamat yg femes sbab dok main kasut roda ni..  Ehh.. jap, lupa nak habaq, actually dia ni main kasut roda cara extreme sikit.. Dia main sambil baring.. Yep, baring..  Nama dia, Jean-Yves Blondeau ataupun lebih dikenali dunia dengan nama The Rollerman.. Dia ni lah yg mereka cipta Suit Kasut Roda.. Suit kasut roda ni dilengkapi dengan 32 bijik roda yg dipasang daripada kaki sampai kepala.. Sukan extreme ni sesuai dimainkan kat area2 berbukit.. Jomlah usha2 sat gambaq Si Rollerman ni.. Suit dia mcm power rangers kot!











Kalau nak tgok video dia plak nah, tgok ni..


Orait, tu saja yg aku nak kongsikan.. jom makan sat!
Assalamualaikum..
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger