Sembang2: Makanan Pelik2 Seluruh Dunia

Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2..  Arini aku berbuka makan nasik lauk daging masak hitam kicap..  Hgpa makan lauk apa berbukak tdi? Apa dia? nasik kerabu beserta itik steam? perghhh.. bestnyaa.. haha.. Ok, aku sebenaqnya ada bnda menarik nak kongsi ngan hgpa2 ni... Tapi sebelum aku habaq bnda apa yg aku nak cerita ni, aku harap hgpa p muntah siap2.. Kenapa? Sbb aku takut hgpa termuntah depan komputer plak satgi... Ok, aku tunggu hgpa p muntah k...  *15 minit berlalu... Ok, dah muntah? So, jom aku kongsikan antara makanan2 pelik sedunia.. 

Amaran: Tidak sesuai dibaca ibu yg sedang mengandung 10 bulan 3 hari.. Dan jugak pengidap penyakit anak tekak berbisul..



Kemboja: Tarantula Goreng
Kat kemboja, tarantula ni lebih kurang mcm ayam goreng berempah la.. cuma dia lebih kecik n kaki dia lebih banyak.. Depa kata sedap sampai angkat ibu jari mcm Dr Rozmee.. Hgpa ada bran dak nak try ni? haha.. kalau ada bran hgpa gtau aku.. aku p cari labah2 skarang gak.. kah3..





Iceland: Kepala Kambing Rebus
Adoyaii.. Naik meremang bulu tengkuk n janggut aku tengok kepala kambing ni.. tataula plak cmna depa bleh ada selera nak makan ni.. awat depa xmakan isi2 n daging2 dia lain.. Kepala ni elok ditanam je la kan? Maybe mmg depa jenis makan kepala binatang kot.. 





Peru: Tikus Belanda Goreng
Adooii.. cmnala depa sanggup bakar binatang secomel tikus belanda ni.. Sori yer kwn2, terpaksa buh gambaq ni.. aku cuma nak kongsikan sedikit pengetahuan..kepada pemilik2 tikus belanda, hgpa jgn risau noh.. org Malaysia xmakan aih tikus belanda.. 





USA: Lolipop KalaJengking
Ish3.. binatang tu xcari hgpa, hgpa p telan depa.. mmg cari na'as btoi la... Kalajengking tu di bekukan n disalutkan dengan gula dan dibekukan lagi.. Pastu depa pasang tangkai mcm lolipop yg dok juai satu dua kupang tu.. 






Korea: Sotong Oktopus Hidup
Yg ni mungkin xberapa nak pelik sangat sebb org jepun korea ni depa mmg suka makan binatang mentah2... Tapi, menurut sumber yg aku terima , depa hidangkan sotong ni masa sotong tu dok bergerak-gerak g.. adoi.. why do you have to be so weird? awat hgpa xmakan sotong yg dah siap dimasak mcm other people do? Buat masak sambal pun sedap tu!





Filipina:Telur yg Dah disenyawakan
Loya tekak aku bila tgok teluq ni.. Cara penyediaan dia mudah tapi mengambik masa yg lama.. Ayam tu bertelur..Pastu depa tunggu sampai telur tu dah hampir nak menetas, depa REBUS telur tu.. Kejam kot! Awatnya p rebus teluq tu! tunggu la baby ayam tu dah besaq pastu baru sembelih.. ish3.. dunia2..





Indonesia: Kopi Najis Kucing
Aku pun tatau nak kata apa dah.. Kopi yg diperbuat daripada taik kucing ni fyi adalah kopi yg paling mahal di dunia.. yep, no kidding.. sila tutup mulut anda yg ternganga sebab terkejut tu.. haha... Malas aku nak bayang cmna rasa kopi tu.. Lupakan2..





Mexico: Kaviar Larva Serangga
Hgpa nmpak dak yg bntuk mcm nasik tu? tu sebenaqnya adalah larva serangga.. Lepas ni hgpa jgnla p korek busut anai2 plak sebab nak cuba makan larva depa.. Just untuk pengetahuan bersama k..




Ok, kesian kat hgpa.. aku rasa cukuplah smpai larva tu ja.. actually ada belambak lagi makanan2 pelik yg aku jumpa.. tapi cukuplah aku buat dah buat perut hgpa memulas selaju 300 km/j.. haha.. Apa yg aku kongsikan ni cuma perkongsian pengetahuan ja tau.. Kalau ada yg marah aku buh gambaq binatang2 kena goreng tu, aku mintak maaf k.. So, thats about it.. 

Tingkatkan Prestasi, Kurangkan Kolestrol
Assalamualaikum


 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger