Sembang2: Gadis Paling Berbulu Didunia?

Assalamualaikum....
Supatra Sasuphan. Pernah dengaq x nama ni? Adik Supatra Sasupan ni berusia 11 tahun.. Apa yg special tentang adik ni is that dia ni merupakan gadis yg ada bulu/rambut paling lebat dalam dunia.. Penyakit yg dihidapi adik supatra ni cuma dihidapi 50 org ja dalam dunia ni.. Akibat daripada penyakit dia ni, muka n badan dia abeh penuh dengan bulu/rambut.. Depa2 yg lain yg menghidap penyakit ni kebanyakkannya merana, tapi adik supatra ni lain sikit.. Dia x menderita mcm orang lain tu, in fact dia jadi sangat popular sebab penyakit dia ni.. 




Mcam2 kan kejadian dalam dunia ni? Btw, tabik spring kat adik ni sebab dia mampu tersenyum walaupun penyakit yg dia hidapi ni mmg pelik.. Cuba bayangkan kalau kita yg jadi pelik mcm adik ni... dengan org dok usha len macam la, org kutuk la... msti susah kan? Papepun, suma yg jadik tu datang daripada Dia, so msti ada hikmahnya.. n untuk kita yg normal ni, bersyukur la sebab muka kita xpenuh ngan bulu or papela yg xbrapa nak normal.. Thats about it..

Assalamualaikum

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger