Sembang2: Ketua Tingkatan Kena Belasah! Say No To Bully!

Assalamualaikum
Salam muhibbah.. Hgpa dah tengok blum video sorang ketua kelas yang kena belasah dengan "member2" dia? Video tu tengah dok panas tersebar kat internet sekarang ni.. Kalau belum tengok, nah hgpa tengok dulu..


Geram? panas?  aku pun rasa benda yang sama.. Kata gangster, tapi nak belasah sorang budak pun nak kena bawak geng ka? Tu pengecut namanya dik oi.. Aku tatau apa masalah depa dengan ketua kelas tu, tapi apa yang aku pasti, depa ni geng2 takdak teloq...

Dok pukul anak orang cmtu, ingat depa tu sapa? Suka suka hati ja.. Xpikiaq langsung trauma yang akan budak sorang tu hadapi lepas ni... Yg kawan2 lain plak boleh ja tengok saja noh.. Kena kat batang hidung hgpa baru hgpa tau.. Come on la, hgpa pikiaq apa ni? Makpak bagi duet p sekolah suruh belajaq, bukan suruh p belasah anak orang... 


Tataula apa nak jadi dengan budak2 zaman sekarang.. Aku pun pernah jadi budak sekolah.. Aku tau apa perasaan berada dalam fasa kehidupan tu.. N aku jugak tau, segala apa yg kita lakukan adalah pilihan kita.. So, budak2 ni toksah dok bagi alasan kata depa pukui ni sebab terlampau tension atau ikut kawan2, atau apa2.. They dont have any right at all to belasah budak tu cmtu..  

Harapnya budak2 yang terlibat ni diberi hukuman yang sepatutnya.. Jgn dibiarkan depa ni jadi role model untuk budak2 lain buat perkara yang sama.. Sapa2 yang kenal budak2 ni, do something..Memanglah depa ni budak2 lagi, tapi tu bukan tiket untuk depa tumbuk sepak terajang budak2 yang lain.. N sebab depa ni budak lagi la kita kena banteras awal2.. Xkan nak tunggu depa besaq baru nak buat something... Bukan nak beremosi ka apa, tapi just geram dengan benda2 cmni..Aku rasa, sapa2 pun akan panas melihatkan benda2 ceni..So, itu saja yang aku nak kongsikan.. Maaf kalau ada terkasaq sini sana ataupun ada pendapat aku yang xsama dengan hgpa..Hehe.. Aku pun manusia jugak.. :)



Suma yang komen suma Xsetuju dengan tindakan budak2 ni..



"Hidup ni umpama roda, harini kita pukui orang, esok lusa orang bantai kita balik"
Assalamualaikum
*******************
Jemput Komen


 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger