Sembang2: Kenapa Kucing Suka??

Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Sejak dua menjak tiga menjak empat menjak ni terasa berat sangat kepala otak ni.. Bukan berat sebab kepala makin besaq ka makin banyak neuron ka, tapi berat sebab assignments makin seronok meramaikan diri depa.. Depa bertelur dan menetas dengan banyak, tapi xbanyak yang berjaya di habiskan.. Tapi xpa, I believe I can fly, I believe the assigments akan berhenti bertelur dan I believe that I will get everything done.. Akan tiba hari tu.. Hari dimana aku boleh kata "Ok,suma assigment aku dah siap" .. That day will come.. Please come.. *Kedebushh pang!! pang!! tampaq muka.. Toksah dok berangan nak siap assignment kalau malas nak buat assignment kimi oi! 

Ok, tu la benda yang banyak dok bermain dalam kepala otak aku sekarang ni.. Banyak masa dihabiskan dok pikiaq pasal assignments, tapi yang malangnya, sikit masa dihabiskan untuk siapkan assignment2 tu.. Harus diubah. Harus berubah.. Papepun ni aku nak share satu benda ngan hgpa ni.. Hgpa takut kucing dak? Member aku ramai yang takut dengan kucing atas sebab2 yang xdapat depa nak terangkan.. Kucing itu comel, bunyi depa comel, bulu depa comel, mata depa comel, cuma bila berak merata tu mmg xberapa nak comel sangat la kan.. Pokoknya, kucing itu comel.


 So, kenapa ada org takut kucing? *eleh.. hg tu takut lipas lagi merepek.. Hehehehehehehe.. Ok, benda ni sebenaqnya adalah sejenis fobia. Fobia menurut kamus dewan adalah keadaan amat takut terhadap sesuatu.. Fobia ni kadang2 bersebab n kadang2 tu xbersebab pun..It just happen.. Dalam kes takut dengan kucing ni, nama fobia tu adalah Ailurophobia.


Si "dia" aku pun sebenaqnya sangat takut dengan kucing..n dia mmg ada fobia terhadap kucing.. N dia pun tatau kenapa.. hehe.. it is fine with me walaupun aku suka kucing (cewwaahh)... Tapi yang peliknya, kucing sangat suka duduk dekat ngan dia.. Kami pun pelik bin hairan bin ajaib bin curious la kan.. Lagi dia dok elak dari kucing, lagi kucing minat nak p kat dia.. Kenapakah? So, tadi aku terjumpa satu artikel tentang benda ni.. Nak tau kenapa kucing suka p kat orang yang fobia kucing? 

"Ini kerana jika seekor kucing masuk ke dalam sebuah bilik dipenuhi orang. Orang yang sukakan kucing akan memberikan bahasa tubuh yang menjemput kucing untuk digesel dan dimanja. Berbanding si fobia kucing yang akan menunjukkan bahasa tubuh seperti duduk diam, merapatkan tangan dan kaki serta agak kaku posturnya.


Si kucing akan nampak bahasa tubuh serta posisi si fobia kucing adalah sangat kurang faktor mengancam keselamatan, dan akhirnya lebih tertarik kepada mereka untuk diterokai dan disiasat kemudiannya.

Si kucing akan nampak bahasa tubuh serta posisi si fobia kucing adalah sangat kurang faktor mengancam keselamatan, dan akhirnya lebih tertarik kepada mereka untuk diterokai dan disiasat kemudiannya."

Ok, rupanya tu lah sebabnya..Sebab si kucing tu rasa yang org2 yang fobia kucing ni xkan mendatangkan  ancaman kat depa.. ooooo.. tu rupanya sebabnyaaa.. Hehe..tapi aku nak tergelak baca satu komen kat bawah maklumat tuu... 

Brother ni msti fobia gak nii.. XD

Orait, so terjawablah sudah persoalan kami selama ni.. Hehe.. Papepun, kepada kwn2 sekalian, kalau kita tau yang member kita tu takut kucing ka, arnab ka, cacing tanah ka, kutu oink2 ka, n ............ lipas ka, jgnla kita dok usik depa dengan binatang2 tu k.. Kita tatau cmna depa rasa..Mungkin depa akan fobia lagi teruk lepas tu.. Kalau nak usik, usik guna benda lain k.. Orait, tu sajalah untuk kali ni..Kalau nak cek hgpa ada fobia apa2 n nak tau nama fobia hgpa tu, boleh la ke website ini.. 


Assalamualaikum.
******************
Jemput Komen. Ada fobia apa2 dak?
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger