Sembang2: Kepentingan SEO Untuk Sembunyi ??

Assalamualaikum.
Salam muhibbah..Alhamdulillah, dua tiga minggu ni traffic blog aku ni agak stabil walaupun beberapa hari yang lepas aku agak jarang nak mengupdate blog ni dek kerana kesibukan yang xdapat nak elak.. Walaupun xdala sampai ke beribu riban traffic dalam sehari tu, but still ok la.. Hehe..xdala sedih bila tengok statistik tuu.. :D Sejak beberapa minggu yang lepas, antara keyword yang banyak menyumbang traffic ke blog ni ialah filem Sembunyi:Amukan Azazil.. Aku ada buat review tentang cerita Sembunyi tu aritu.. n walaupun dah beberapa minggu berlalu, still entry tu banyak menyumbangkan traffic ke blog aku ni.. Setiap hari ada ja traffic berkaitan cerita ni masuk dalam blog aku ni.. Hehe.. Hebat sunggoh aura filem tu.. 

Report from nuffnang.. Sembunyi tu memonopoli table tuu.. XD


Aku ni bukan la tau sangat tentang SEO2 ni suma.. tapi aku percaya yang SEO tu mmg memainkan peranan yang sangat penting dalam dunia blogging ni... Sangat memberi kan kesan terhadap turun naik traffic blog kita.. Kalau tau cara yang betoi, boleh dapat traffic yang comel2.. Haha.. Tapi masalahnya, aku ni sangatlah noob tentang SEO ni.. So, kalau kebetulan ada keyword2 yang mengena tu mmg betul2 kebetulan la tu.. Contohnya macam cerita Sembunyi:Amukan Azazil tu kan, masa aku buat entry tu, aku tatau pun entry akan akan menyumbangkan traffic yang agak comel ke blog aku ni..Aku just taip ja.. Tapi kebetulan dalam entry aku tu ada banyak keyword2 penting yang orang selalu carik kat google, so terbawak la depa ke blog aku ni.. 



Ini lah sebab banyak traffic datang under that keyword.. Duduk dekat first page rupanya.. hehe..



So, ternyatalah sebagai seorang blogger, kita kena dalami jugak ilmu berkaitan SEO ni.. sebab ilmu tu berkait rapat dengan apa yang kita dok buat ni, Blogging..Memang sangat banyak kepentingan SEO ni.. Terpulang kat kita ja nak amek tau or buat tatau.. Tapi for the time being aku belum sempat nak belajaq dalam2 lagi tentang SEO tu sebab kena utamakan benda lain dulu.. Yelah, student la katakan..Nak kena utamakan kurikulum dulu la kan..hehe... So, itu sajalah yang aku nak kongsikan untuk kali ni...


Assalamualaikum.
*****************
Jemput Komen
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger