Pengalaman: Putra Idol Audition.. Getaq habeh satu badan!

Assalamualaikum..
Salam muhibbah.. Hari ni 4.4.2013 telah berlangsung audition untuk Putra Idol yg dianjurkan oleh Music Department Universiti Putra Malaysia.. n aku join benda ni.. Hehe.. Saja nak try nasib and nak rasa pengalaman nyanyi depan juri dalam satu bilik tertutup.. Xpernah lagi aku berada dalam situasi yang macam tu, thats why la aku nak rasa... Hehe.. Hadiah untuk Putra Idol ni Rm1500.. n juri dia masa final nnt adalah Dato' Ramli MS.. 


Pagi tadi aku ada kelas, balik2 lepas kelas tu makan sat, pastu truih p ngan member aku lagi dua orang yang nak try out audition ni jugak.. Sampai kat lokasi audition tu, jumpalah dengan lagi ramai member2 yang nak audition jugak.. Lepas tu, isi2 borang sikit, amek resit bayaran pastu kena tunggu dalam bilik menunggu dia.. No giliran aku 054..





Sempat bergambaq sementara nak tunggu turn..

Sampai ja giliran aku, aku pun masuklah dalam bilik tu... Ada tiga orang judges tadi, suma perempuan.. Sorang org putih n sorang muka macam taiwan n sorang lagi malaysian la kot.. Haha.. aku xcek la plak IC depa sorang2 tadi..  Masuk2 tu, aku pun perkenalkan la diri.. My name is Hakimi, Im from Modern Language and Communication Faculty.. pastu suma diam.. 

"Krik krik krik krik krik Krik krik krik krik krik"

"Err.. Can I start now?" Aku tanya
"Yes yes yes, you can start whenever you want" depa jawab


Nyanyi nyanyi nyanyi.. Ada la part2 yang terkucil..Pitching out sini sana... Nervous punya pasai.. Haha.. lantak r.. Lepas dah abes aku pun keluaq laa... Kat luaq tu, ada sorang wartawan dari The Star mai interview aku sat.. Hehehehehe.... Dia tanya2 sikit pastu done.. Lepas tu kami pun balik laa... So, itulah ceritanya Audition Putra Idol aku.. Dapat x dpat esok baru tau... Tapi xkisah pun, sebab tadi mmg buruk bebenau bunyi aku nyanyi.. haha.. Dah dapat pengalaman tu cukuplah... Hehe..Oh, lupa nak habaq, aku bantai lagu Seroja dengan lagu Talking To The Moon tadi...


Thats all for now.

"Experience is one thing you can't get for nothing"

Assalamualaikum.
*****************
Jemput Komen

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger