Sembang2: Gigigigigigigiggigggwiyomii... XD

Assalamualaikum.
Salam muhibbah..



Haritu Gangnam style, lepas tu Harlem Shake n sekarang ni Gwiyomi ni plak.. Hehe.. Aku rasa msti ramai yang dah pernah tengok Gwiyomi ni kan? Bukak ja Youtube, merata-rata pun ada video Gwiyomi ni.. Hehe.. Ada yang comel, ada yang comot dan ada jugak yang Comelot (comel+comot)..XD.. 

Sedikit latar belakang or asal usul Gwiyomi ni, lagu Gwiyomi tu sebenaqnya dinyanyikan oleh penyanyi Korea yang bernama Hari. Lagu tu mula2 didengarkan pada 18 Februari 2013..Mmg comel lagu tu.. Pergerakkan yg depa dok menari nari tu plak mula2 dibuat oleh Jung Ilhoon, seorang ahli kumpulan Kpop.. N lepas tu orang ramai pakat2 dok buat sama lepas tu upload ke Youtube.. N disebabkan benda tu agak fresh n comel, ramai lah yang jadikan benda tu ikutan...Sekarang, dah beratus ratus or maybe dah beribu kot orang dok buat video Gwiyomi ni.. 


Bukan perempuan ja yang buat benda ni, lelaki pun belambak dah dok buat.. Sampai bila agaknya benda ni akan terus dijadikan trend ek? entahla.. Lepas ni agaknya, benda apa plak la yang akan jadi kegilaan warga alam maya ni.. Hehe.. N satu nasihat aku untuk gadis2 diluar sana, kalau nak buat tu janganlah terlampau mencomelkan diri anda k.. Rasa mcm xelok plak lelaki2 dok tengok kecomelan hgpa tu kan? Or better xyah buat langsung laa.. Ntah somehow rasa xmolek.. Lelaki pun samalah, toksah dok buat la noh..Xbuat gwiyomi pun hgpa dah comel aih..  :D

Jom Layan Gwiyomi Kucing Versi Islamik ni Jom!



Orait, tu sajalah yang aku nak kongsikan kali ni.. Maaf kalau ada salah cakap mana2.. Hehe.. Ok, thats all for now..
Assalamualaikum
******************
Jemput Komen
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger