Sembang2: Wahai Gigirl Sekalian, Jgn Gaduh.

Assalamualaikum...
Salam muhibbah.. Letih dah berjalan ke blog kawan2 tadi, berpeluh-peluh dah ni..rasa mcm nak update la sikit story kat sini.. Tadi aku ada la  tgok sorang member ni share satu link video kat Fb..  Video apa? Video perempuan gaduh berebut lelaki... Eh, jap.. silap, video budak perempuan sekolah gaduh berebut boyfriend.. Waduh3, adik2, jgnla begitu dong..  Buruk bebenor rupanya bila tengok perempuan gaduh.. Tambah menyedihkan lagi bila yg gaduh tu masih lagi budak sekolah n gaduh sebab dok berebut bofriend.. Bukannya suami pun.. 



Perempuan kan mahal dengan sikap lemah lembut dan sopan santun so, kalau bleh janganlah terlibat dengan acara2 berwrestling ni suma k..  Let us, the guys do all the wrestlings k.. Im not saying that semua wanita kat luaq sana tu kuat gaduh.. im saying this particularly to those girls yang dok gaduh berebut boyfriends tu... Bawak2 bersabaq lah noh..  Bak kata orang muda2 kumbang bukan seketoi, timba bukan sehelai.. hehe..  Nak share video yang member aku bagi kat fb tu xbleh la plak.. So, aku share satu video yang aku jumpa kat youtube ni k... Its quite old, tapi isi kandung video ni lebih kurang sama lah dengan yg satu lagi tu..



Peringatan: Aku share video ni bukan nak mengaibkan sesapa, tapi nak bg kita sama2 tgok betapa tidak moleknya bila gadis2 bergaduh.. Harap dapat dielakkan..




See. Xmolek kan? sampai lelaki plak yang nak kena stopkan... Harap kawan2 aku kat sini xterlibatlah yer dengan benda2 cm ni.. No matter how much hgpa marah kat sapa2, pliz remember that there is always a good way to settle a problem.. There always is.. Tambah2 lagi if you are a woman.. Nilai malu n kesopanan tu amatlah bermakna for a woman.. Protect it ok ? :) Sekali lagi aku gtau , im not saying that semua wanita kat luaq sana tu kuat gaduh.. im saying this particularly to those girls yang dok gaduh berebut boyfriends tu.. So, yg xbuat cmtu, jgnlah marah2 yer... :)  


Itu saja yang aku nak kongsikan, kalau ada silap salah, tertuduh yang bukan2 ke, aku mintak maaf k..im just sharing a bit of my thought.. Thats all for now k..  


"Wanita adalah hiasan dunia,seindah hiasan adalah wanita solehah yang akan membahagiakan syurga didalam rumahtangga"


Assalamualaikum.

****************
Jemput Komen.



 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger