Sembang2: Nak Cakap KL Takpe, tapi..

Assalamualaikum...
Salam muhibbah..  Aku orang kedah.. Lahir kat Kedah, tinggai kat kedah.. Tapi bila sambung belajaq ni dah merantau jauh sikit laa..tpi  bila dok kat tempat orang pun aku still dok sembang kedah jugak.. xkirala kawan aku tu orang KL ka, orang Melaka ka.. suma aku sembang kedah ja.. hehe.. Tapi kadang2 tu ada jugakla aku tersasul cakap Key-El sikit2.. n bila aku tersasul tu, aku xbrapa nak suka kalau ada kawan aku yang datang dari kedah jugak, pastu dok perli2.. dok perli pastu pndang pelik mcm aku baru lepas buat jenayah besaq ja.. Lagi aku panas kalau selama ni dia tu yang dok sembang KL ngan orang2 lain... Aku xkisah pun kalau orang kedah nak cakap KL.. seriusly aku xkisah langsung, dah depa selesa nak cakap KL, why should i bother kan?  ..Yg aku geramnya, bila orang kedah yang suka cakap KL dok kondem,perli, kutuk orang kedah yang tersasul cakap KL..  Buat rilex sudah la kan..


Aku xtuju kat sapa2, cuma peringatan kepada kita2 yang terbaca benda ni..  Mcm aku cakap tdi, aku sikit pun xkisah kalau ada member kedah aku yang cakap KL, nak smbang KL ngan aku pun xpa aih.. Xda masalah langsung..Yg aku xsuka just geng2 yang dok perli2 orang cakap KL.. lebih2 lagi kalau orang tu just tersasul ja.. 

"Mengata dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih"

Assalamualaikum.

**************
Jemput Komen
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger