Jom Tengok: Lukisan Pixel Yg Unik.

Assalamualaikum
Salam muhibbah.. Cuba tengok gambar2 dibawah..










Percaya atau tak, gambar2 kat atas ni dilukis oleh seorang atuk yang sekarang dah berusia 97 tahun, dengan hanya mengunakan Microsoft Paint.. Tambah lagi, atuk ni mengalami masalah penglihatan dan sekarang dia hampir buta.. Nama atuk ni Hal Lasko.. Dia bekas tentera semasa perang Dunia Kedua.. Dari dulu dia memang suka melukis, sampailah umur dia 82, cucu dia memperkenalkan dia dengan komputer n microsoft paint.. Start daripada tu, dia mula melukis mengunakan microsoft paint.. Sampailah sekarang.. And I have to admit yg mmg sangat susah nak melukis guna paint tu.. Tapi disebabkan minat, atuk ni berjaya menghasilkan gambar2 yg cantik macam kat atas tu.. Itulah pentingnya passion atau minat.. Kalau kita betul2 minat dalam sesuatu benda tu, nothing is impossible kan? So, kejarlah minat anda, walau sepelik manapun ia.. cewah2.. hehe.. Orait, itu saja untuk kali ni..



Assalamualaikum.
*****************
Jemput Komen

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger