Sembang2: Freakin Kliche :D

Emoticon
Assalamualaikum kengkawan kengkawan kengkawan suma.. (byknya kawan hg kimi!)
harap2 suma yg sudi singgah ni sihat2 belaka la noh...pertama sekali sila senyum sampai nmpak gusi hgpa yg blah dalam tu.. ( WHat? Smiley) hehe..melawak ja...senyum itu sedekah n senyuman itu akan menaikkan lg seri muka hgpa suma tau dak?  

Emoticon

senyum pun dah, merapu pun  sudah.. jom kita sembang2 sikit petang ni nak?  kalau ada kuih muih tu boleh la angkut letak depan hgpa n makan2 sambil baca blog aku ni noh..Ok2, isu pada petang ini berbunyi, bila hgpa jumpa kawan2 hgpa kan, xkira la laki ka pompuan ka tengah2 ka tua ka muda ka,  apakah frasa atau ayat kliche aka ayat yg hgpa selalu guna nak greet depa atau start a perbualan..


"hg apa habaq bro?"

"lu apa cerita beb?"

"kome makin kurus la teman tgok"

"tudia2 hotsetap mai dah"

"ang pakai contact lens baru ka tu?"

"awat gemuk semacam ja ang ni weh"
(kedebush! makan penyepak la alamatnya)


Tu antara contoh2 pemula bicara yg aku reka la..hgpa punya mungkin lagi slumber n lagi sempoi...n maybe hgpa ni jenis yg huha-huha n mmg pakai hantam ja jumpa sapa pun hgpa cakap supa tu jaa..haha..kalau ada tu trpulanglah kan, cara masing2..hehe.. Aku ni plak len macam sikit, bnda ni jadi secara spontan tapi aku sedar (Smileyso, xspontan la tu).. Bila aku jumpa mmber yg ni, aku akan start cakap cmni, n bila mmber yg tu plak cmtu..adakah aku pelik atau bnda ni normal-a-samsudin? Ok, jom find out.

EmoticonBILA DENGAN MEREKA-MEREKA INI AKU MULAKAN BICARA BEGINIEmoticon


Member2 laki yg:

  • Dah lama xjumpa: " hg dok mana la ni weh? stadi mana?"
  • Xkawan ngan aku tp kawan ngan kawan aku: "Cmna hg bleh kenai ngan si pulan tu..?haha.."
  • Mmber adik2 aku: "Ehsan/iman tu ada awek dak kat skolah?"
  • Selalu dok jumpa: "( Smileyactually yg ni aku pun tatau nak habaq sebb dok jumpa selalu dah)"
  • Xkenai truih: " Hg nama apa weh? hehe...errr...err"



Pakcik Makcik yg:

  • Kawan ngan mak/ayah aku : (selalunya depa yg start dulu dengan soalan "blajaq kat mana?"..hoho)
  • Ada prtalian darah: "Pak ngah, fikri (nama sepupuSmiley) dok watpa lani? blajaq mana?"
  • Mai rumah waktu mak/abah xda: "Mak abah keluaq la makcik/pakcik... baru sat jaa, maila masuk        dulu"



Mmber2 pompuan yg:

  • Aku kenai Bf dia : " Juliet, Romeo sihat ka? awat x ajak dia mai skali?"
  • Yg kenai ngan Gf aku tapi aku xkenai dia: " Cmna hg kenai Gf aku tu?"
  • Yg dah lama xjumpa: "ang dok mana lani? "
  • Yg dah lama xjumpa n aku kenai bf lama dia : " ang dok mana lani? still ngan si Pulan lg ka?"

Emoticon
Bila pikiaq2 balik barulah aku perasaan betapa lamenya aku..kah3..dok tanya soklan yg sama jaaa....haha..suma yg aku tules kat atas tu just ayat2 yg aku perasan n aku ingat..maybe ada banyak lagi ayat2 kliche yg aku dok sebut tapi aku xperasan n xingat..woaa! SmileyI AM FREAKIN LAME Smiley!.haha..tapi nak buat cmna..papepun, inikah itukah, that is cara aku...tataula hgpa suma plak cmna kan? kalau ada yg nak share tu feel free to conteng kat ruangan komen2 tu..hehe..OKeit2..itu saja..

tingkatkan prestasi, kurangkan kolestrol
assalamualaikum.


Tegur jangan x tegur..
















 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger