Pengalaman: Cerita Kami Dan DIGI WWWOW AWARD 2012


THE ADVENTURA KE DIGI WWWWOOWWWWW AWARD

Assalamualaikum kawan2... 

tanggal sembilan...
bulan enam kosong satu dua..
hari yg gumbira, hari bahagia..
ada budak menang DIGI Award..
(nyanyi guna melody lagu Tanggal 31)

Whaddup people! baru2 ni aku ada masukkan nama adik aku si ImanSyippo tu ke dalam pertandingan DIGI WWWWWWWWOW (wooaa!) Award untuk katogory Top Online Achiever Under 15 ...Baisikally, DIGI WWWWWWOW ( woaaa!) Award ni diadakan untuk bagi penganugerahan kat orang2 yg dah berpenat lelah memeriahkan dunia maya kat negara kita ni...n Alhamdulillah, berkat doa mak abah n vote2 dari kawan2 suma, Imansyippo telah di-shortlistedkan in the Top 5 contestants dalam kategori yg dia masuk tu... Mula2 kami xnak p sebab xdak transport, xtarget langsung akan menang n xtau tempat Award tu akan diadakan kat mana.. Tapi setelah beberapa kali kena pujuk dengan Project manager Award tu iaitu Miss Iryani Vu, kami dapat bau ada haruman2 kemenangan (cewwah!).. Finally, kami hantar jugak RSVP kami ke event tu n kami decide untuk pergi sebab Miss Iryani Vu hntar message kat aku yg berbunyi..




Hi,



Please RSVP now if you can make it for DiGi WWWOW Awards Night this Saturday. For reasons that I can't reveal now, it is most important that you turn up on that night.



Regards,

Iryani

kalau hgpa jadi kami pun msti hgpa akan ada rasa penasaran kan? lepas bincang2 ngan mak n abah, depa pun benarkan kami pergi..depa kata kalau xmenang pun boleh p jalan2.. hehe..so, kami pun P!! wuhuuuuuu...... nak tahu x kisah perjalanan kami ke DIGI WWWWWWWOWW (woaaaa!!) Award? mstila nak kan? So truskan membaca yer kawan2...  First sekali meh aku perkenalkan orang2 dan barang2 yg turut terlibat dalam pengembaraan ke DIGI WWWWWWOWW (whaatttt??) Award tu...


  • Abang Afdal
  • Mr Kimi Jamai
  • Imansyippo
  • GPS wayway (pin jam from kaklong)
  • pakaian2 luar dan dalam
  • tuala
  • nasi lemak
  • kasut, dan selipar spare
  • charger fon n gps
  • Guitar kimi jamai sebagai hiburan n backup kot2 sesat kat KL n habis duit so kami bley basking cari duit tepi jalan...hehe..(jenis pikiaq panjang tuuu)..
Emoticon                     Emoticon                  Emoticon



ok2, perjalanan kami start from SP tercinta pada jam +/- 10 pagi...kami ikut highway lah..macam besa lah..mmg xdak masalah langsung la mula2..Pastu kami sampai kat Rawang n kami pun keluar dari highway n ikut jalan biasa... Dok gerak berpandukan si Gegirl Penunjuk Situ aka GPS jaa.. ikut punya ikut, GPS tu bawak kami masuk jalan kampung hulu mana ntah, pstu keluaq kat atas bukit yg sangat dengjeres + merbahaya...namun kami cekalkan hati untuk meneruskan perjalanan kerana kami percaya ada sinar di hujung terowong (ceeeewwwwaaah!)... 

Emoticon

Pusing punya pusing, Redah punya redah, Harung punya harung, kami pun tiba di Subang Hi-Tech n kami berjaya jugak cari DIGI HQ tuuu..lebih kurang pukul 5.15 cmtulah...Event start pukul 7, so we have plenty of time to spend looking at the DIGI HQ tapi perut sangat lapaq n solat pun blum lagi, so kami pun p lah solat  n makan dulu...Makan kat Kedai makan Lima bintang kot... bukan kedai tu di gredkan sebagai 5*=star tapi mmg nama kedai tu...KEDAI LIMA BINTANG..kah3... 
Smiley


Lepas makan tu trus kami g ke DIGI HQ tu n park  kat situ..kami antara yg paling awai sampai..masa kami sampai tu kan, kami tgok kan, depa suma kan, pakai kan, HEBAT2 WOOOWWW!... kami pakai kemeja besa2 jaaa....tapi xkisahla, lantaklah!  kami pun masuklah ketmpat pendaftaran...cuba teka sapa kami nmpak mula2??? teka laaa.. teka la wehh...teka laaaa...


salah!

haha..kami nampak MARIA ELENA, pastu nmpak JOSEPH GERMANY, pastu nmpak ARIL AF, pastu nmpak ERUL AF, pastu nmpak la blogger2 yg femes2 yg lain...rasa mcm selebrity seketika..kah3..koh3..hehehe... pastu kami pun register kat meja pendaftaran.. Depa suma speaking abeh la derrrr...nasib baikla aku blajaq foundation of ENGLISH selama setaun...hoho... so, xla kekok ngat...lepas register, kami pun dapatlah tiket masuk...n then kami berlegar-legar selama beberapa puluh minit sementara nak tunggu event start..the event start at 8.00( janji malaysia!).. 
Dekat parking keta 

tiket masuk ke DIGI WWWOW tu
sementara dok tunggu nak masuk dewan sempatla dok amek pictura

Kami masuk2 dalam dewan tu pastu nampak SHILA AMZAH, CEO AIRASIA, ELFIRA LOY n ramai lagi lah...n then the event pun bermula, persembahan permulaan malam tu ialah persembahan  ADA LEMBU NAK JAGA..mmg gempak habes tapi last2 depa bukak kain pelikat n pakai boxer jaaaa..agak tidak senonoh sikit..hehe.. Kemudian masuklah pengacara malam tu iaitu si JOSEPH GERMANY... dia dok buat lawak kat atas pentas  tu so mmg xkering gusi la peserta2 suma dok dengaq.. 




sebelum dewan penuh..

pentas DIGI WWWOW award!


N then saat yg di tunggu2 pun tiba n sampai... The first Award of that night was UNDER15 which was category yg  Iman masuk  tuuu..jantung ni berdebaq jngan nak kata laa..3 kilometer bley dengaq paaaa..haha.....


"the nominees for this awards are, blablabla, blablabla, imansyippo, blablabla n blablabla....n the winner goes tooooooo!!!!!! 


Smileyiman syippo!!Smiley
wuhuhuhuhuwuwuwuwuwuwuwwuwwuw!!!
Smiley

imansyippo atas pentas tengah amek hadiah from mia sara

iman pun bergegas lari nek atas pentas to take the prizes that he had won...ehhhh..lupa nak  habaq hat hgpa..penyampai Award untuk category tu was MIA SARA yg chumeeelll tuu...hehe..comey gila beb!...lepas tu the event went on and on and on..and that was it... Sampailah ke category terakhir...pstu habislah event DIGI WWWWOOWWWW( wuwuwuwu!!) Award tu....kami pun baliklahhh... nak aku gtau ka hadiah apa yg kami menang? hehe..xyah la noh... papepun, apa yg aku bleh habaq is that aku dok menaip entry ni guna salah satu hadiah yg kami menang pada malam tu..hehe.. :D


troffi yg iman menang malam tu..


itu sajalah cerita perjalanan kami ke DIGI WWWOW AWARD yg mmg gempak n best laaa....Aku harap dengan menang bnda ni adik aku tu xjd sombong or belagak sebab suma ni rezki Allah nak bagi..Kami bersyukur sangat2..n thanks to those who have voted for him.. thats All for tonight... 

tingkatkan prestasi, kurangkan kolestrol
assalamualaikum
iman n suma pemenang2 kategori2 lain..


Pemilik Blog Rotikaya ..

mamat poyo yg bajet under15! hehe,..
persembahan by OnebuckShort! gempak!



 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger