Jom Tengok: Ranking MRSM dan SBP SPM 2012.



Assalamualaikum..
Salam muhibbah.. 21.3.2013 sepertimana yang semua rakyat malaysia tahu, Result SPM 2012 telahpun dikeluaqkan.. Tahniahlah kepada semua yang dah amek result tu k.. Kalau dapat result ok, teruskan usaha selepas ni.. Kalau xbrapa nak ok tu, gandakan usaha lepas ni k.. Bila result dah keluaq tu, selain daripada excited nak tau result sendiri, msti ramai yang excited gila nak tau ranking sekolah masing-masing kat Malaysia ni kan, especially budak2 MRSM ngan budak2 SBP.. Mmg dah jadi tradisi dan kebiasaan sekolah2 berasrama kat Malaysia mcmtu. Baguslah mcmtu kan, bersaing secara sihat untuk meningkatkan prestasi secara individual dan pada masa yang sama untuk naikkan nama sekolah..

So, ni aku nak kongsikan ranking MRSM dan jugak Top 37 SBP..Meh kita tengok.. Sumbernya aku dapat daripada twitter dan jugak facebook.. 


Ranking MRSM



Untuk SBP plak, ni dia Top 37 SPM 2012.

1.Sekolah Seri Puteri (GPS 1.0422)
2.Sekolah Menengah Sains Tuanku Munawer (GPS 1.0620)
3.Kolej Tunku Kurshiah (GPS 1.1067)
4.Sekolah Menengah Sains Alam Shah (GPS 1.1870)
5.Sekolah Tun Fatimah (GPS 1.2275)
6.Kolej islam Sultan Alam Shah (GPS 1.2976)
7.SBP Integrasi gombak (GPS 1.3417)
8.Sekolah Menengah Sains Muar (GPS 1.4349)
9.The Malay College Kuala Kangsar (GPS 1.4593)
10.Sekolah Menengah Sains Sultan mahmud (GPS 1.4928)
11.Sekolah Sultan Alam Shah (GPS 1.5032)
12.Sekolah Menengah Sains Kubang Pasu (GPS 1.5105)
13.Sekolah Menengah Sains Muzhaffar Shah (GPS 1.5327)
14.Sekolah Menengah Sains Kuching (GPS 1.5327)
15.Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor (GPS 1.5410)
16.Sekolah Menengah Sains Tapah (GPS 1.5719)
17.Sekolah Tuanku Abdul Rahman (GPS 1.6755)
18.SM agama Persekutuan labu (GPS 1.6960)
19.Sekolah Menengah Sains Johor (GPS 1.7003)
20.Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi (GPS 1.7295)
21.Sekolah Menengah Sains machang (GPS 1.7527)
22.Sekolah Menengah Sains Seri Puteri (GPS 1.7575)
23.Sekolah Menengah Sains Rembau (GPS 1.7705)
24.Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu (GPS 1.7862)
25.Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim (GPS 1.7924)
26.SBP Integrasi Rawang (GPS 1.8046)
27.Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi (GPS 1.8322)
28.Sekolah Menengah Sains Selangor (GPS 1.8529)
29.Sekolah Menengah Sains Bagan Datoh (GPS 1.8649)
30.Sekolah Menengah Sains Kepala Batas (GPS 1.8754)
31.Sekolah Menengah Sains Lahad datu (GPS 1.8961)
32.Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra ( GPS 1.9001)
33.Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar (GPS 1.9143)
34.SBPI Sabak Bernam (GPS 1.9209)
35.Sekolah Menengah Sains Kuala Selangor (GPS 1.9593)
36.SBP Integrasi Jempol (GPS 1.9714)
37.SBP Integrasi Gopeng (GPS 2.000)



Papepun, aku nak ucapkan tahniah kat junior aku kat MRSm Merbok sebab dah cuba yang terbaik.. Semoga nnt satu hari cita2 kita tercapai untuk dapat No.1 tu.. Amin.. Tahniah tahniah tahniah lah semua sekali.. Lepas ni atur langkah elok2 kemana hgpa nak p.. Masuk universiti ka, kolej ka, matrix ka, cuba jadi yang terbaik ataupun jadi antara yang terbaik dan cari pengalaman banyak2 k.. And dont forget to have some fun jugak.. 
Semoga berjaya.





Assalamualaikum.
****************
Jemput Komen
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger