Sembang: Sapa kata mustahil?

Emoticon
Assalamualaikum n selamat berbahagialah semua disamping anak dan keluarga tersayang.
.malam ni xda benda sangat nak critaa...cuma nak habaq kata lani aku dah buleh main gitarr...hehe..  makaseh kepada sifu Hidayat Helal n Aliff Haikal yg dok bg tips2 berguna kat aku..sebelum ni kan,wa cakap lu kan, wa mmg xreti langsung nak petik gitar ni...gitar ada ja,tapi bila petik dia kuaq bunyi  drum , gendang n kompang..n kadang2 bunyi seruling pun ada..langsung x sedap..haha..aku sendiri dengaq pun dah naik meluat n loya..tapi aritu tiba2 ja aku terasa nak cuba juga main gitar aku yg dah  dahagakan petikan..(tudia ayat)...aku pun cubalah main ckit2 n cuba tgok chord2 yg betoi2 punya .. mula2 tu mmg seksa sikit..pedih ujung jari tu jangan nak kata la..rasa mcm kena api jaa ujung2 jari tu..tapi bila aku tanya geng2 yg dah memang tere main depa kata mula2 mmg cmtu..so aku wat dunno jala ngan sakit2 tu..


Skang ni aku dok try main lagu Akim Janji..dulu kalau dok nyanyi lagu tu petik gitar secara hentam kromo, mmg xbunyi mcm lagu Akim langsung lah...dah mcam lagu anita sarawak pun ada..hehe..skang ni adala ckit2 bunyi mcm lagu Akim..hehe.. walaupun sekarang ni aku dok merangkak lagi tapi aku percaya lama2 nnt msti aku akan jadi macam Dayat n Aliff n Man Kidal n Slash..(tudia aih impian!!) haha..xlah, aku belajaq main gitar ni saja syok2 nak buat hobi ja..xnak libatkn diri sampai ke tahap yg dahsyat2...ckup sekadar boleh mainkan satu lagu kat mak abah n bakal isteri pun cukuplah (cewwwaahh!) hehe...  ada sapa2 yg nak dengar x aku main gitar bunyi cmna? ada ?  xpayah lah noh..dok risau kot2 satg pecah gegendang telinga hgpa, mampuih aku nak jawab pa ngan parents hgpa...tunggu nanti bila aku dah cekap ckit, aku post kat sini k? orait lah..itu sajalah for tonaiit..sorilah entry kali ni boring sikit.....saja nak share ngan hgpa2 suma..ok sekian saja.. Assalamualaikum..
Smiley


ni ha gitar kesayangan eden.. :D

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger