Pengalaman: Kami ABC aiskacang..

 Assalamualaikum dan salam sayang semua... Emoticon
skang ni kalau bukak kat Youtube mmg banyak la orang dok buat cover2 lagu kan? ...kalau bernasib baik, jadi femes mcm tu jaa....pastu lama2 jadi Artis..rezki masing2 la kan? Nak dijadikan cerita,  masa kat UiTM dulu aku ada kenal dua orang mamat ni nama depa aiman  and Paan. Depa dua2 ni minat nyanyi sama mcm aku..kami plak sekelas masa Sem 1 dulu..so mmg selalu dok jumpa la..pastu pada satu hari, satu kelas kami dibatalkan, kami pun decide nak p nyanyi kat dalam satu kelas ni..kelas tu kosong... nak dijadikan cerita lagi, Si Paan tu guna Iphone so masa kami nyanyi2 dalam kelas tu kami record guna Iphone Paan..sound mmg sedap la..iphone la katakan..


Lepas tu, kami pun post la recording yg kami buat tu kat dalam fb, group kelas kami..hehe..saja ja (puit! bajet gilew!) hehe.. Pastu kami post lagi lagu lain n lama2 kami jadi sronok ( Gila Populariti!! hoho)  bukan la kami ni nak popular ka apa tp sebb kami minat..( puit!)  

Ada satu time tu kami join audition untuk acoustic night uitm..cuak nak mampuih sampai getaq kepala lutut..tapi pengalaman tu mmg best la...kalau kita xcuba mmg xkan rasa la pengalaman tu kan? 

Lepas tu, kami pun decide nak buat Account youtube...n create satu band la konon2nya..nama bandboy tu ABC aiskacang..nak tgok channel kami? klik sini..  Lagu pertama yg kami post is the song yg hgpa tgah dok dengaq kat background blog aku ni..hehe..ku juga mencinaimu (cinaimu?) versi 3 bahasa..hehe..
lepas tu lagu..


klik sini kalau nak dengar..
                                                                         Emoticon

klik sini kalau nak dengar yg ni..
                                                                                Emoticon
klik sini kalau nak dengar
                                                                                Emoticon
klik sini noh.
                                                                                         Emoticon
klik sini kalau nak dengar.


Emoticon


tu antara lagu yg kami sempat nyanyi sama2..ada banyak lagi yg kami post tapi yg len tu kami nyanyi sorang2 ja sbb rumah kami jauh2 suma so bila cuti tu payah sikit nak record..hehe..xla, act aku ngan Paan dok dekat2 ja tapi Aiman dok kat Kelantan..so agak susah sikit la..banyak bnda2 lawak yg jadi time kami nak record lagu2 tu suma..mcm nak pecah perut gelak kat si Aiman tu..dia tu jenis dok buat lawak mamu..mmg xbleh tahan nak trgelak. depa ni mmg best n aku akan ingat depa sampai bila...Biaqlah orang nak kata kami ni pulun ka apa, yg penting kami xkacau org n kami dapat banyak pengalaman n ilmu2  baru dengan hobi ni..


so stakat tu ja lah entry aku untuk kali ni...
Assalamualaikum
Emoticon
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger