Sembang2 : Kebetulan ka Ketetapan ?

Assalamualaikum rakan muda sekalian..Smiley

 malam ni tatau pasai pa muka aku tiba2 rasa gatal.. adakah sebab aku gatal? xmungkin lah.. ( :O xmungkin??) ..tetiba plak dah cakap pasal muka..hoho..  malam ni kita cakap pasal kebetulan nak x? sapa yg percaya pada "kebetulan"?  mcm mana kebetulan tu terjadi sebenarnya?  ok, malam ni aku nak habaq kat hgpa sedikit sebanyak tentang kebetulan pada pandangan aku sendiri k..

part 1:Smiley
dulu masa aku kat sekolah menengah, aku ada minat kat sorang  cik adik manis comey lotey sopan santun  ni ( ehhh!  terover puji plak)...aku tatau kenapa aku minat kat dia tp aku mmg minat kat dia ( Smiley*act it is becoz that girl is freakin cute)..ok2..she is freakin cute..but that is not the sebab laa..hehe..kami satu kelas n as time went by, kami jadi rapat...ever since that, banyak nak mampuih kebetulan yg jadi between kami dua ( peewiiiit2... sweet la konon) ...

Contoh2 kebetulan yg jadik antara kami:Smiley

  1. Pernah  sekali tu, masakan yg mak aku masak sama sebijik dengan masak yg abg dia beli kat kedai..
  2. Pernah sekali tu, aku dapat wakil maktab ke kem kat UUM tapi aku x pergi sebb kaki aku sakit n aku kena balik rumah...n bnda yg sama brlaku kat dia.. 
  3. Dan macam2 lagi kebetulan yg aku rsa sangat pelik n unik..

Part 2 :
masa aku belajar kat UiTM dulu.. tiap2 kali bila aku ada masalah msti mak aku akan call n tanya "ada masalah ka mie?" n yep, mmg time tu aku tgah ada masalah..bila aku xda masalah plak mak mcm tau2 ja, dia Xkan tanya soklan " ada masalah ka mie? " masa kat MRSM dulu pun mcm tu jugak.. sampai aku terfikir, "mak ni ada spy ka dok ikut aku kat sini..??" hehe..


Smiley
One day aku trbaca satu artikel ni..penulis artikel tu kata kebetulan mcm tu trjadi sbb minda dua org manusia trconnected by a special wave.. n this connection occur sbb dua2 org tu ikhlas trfikirkan each other..the same thing happens to naluri Ibu or naluri ayah yg selalu dapat detect bila kita dok dalam masalah atau pun ada bnda buruk jadi kat kita..menurut kajian tu, it is because of the wave..



Tapi bila aku fikir fikirkan balik sebenarnya kebetulan ni suma dah di aturkan Allah.. Dia dah atur satu2 bnda tu dengan timing yg perfect n suma bnda yg jadi tu sebenarnya ada tujuan.. maybe kita xnmpak sekarang tapi satu hari nnti mesti kita akan nampak dengan jolas..Smiley 

ni lah dia cik adik comey lotey sopan santun tuuu :)


okay dokay la..itu saja for tonite k..papepun suma orang ada pandangan masing2 tntang bnda ni..aku saja ja nak sembang2 ngan hgpa tntang pandangan aku ja..
assalamualaikum suma ..Smiley



 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger