Sembang2:The Awkward moment When....

Assalamualaikum dan salam layout baru ( hehehehehehehehe..)
 xyah nak hehehehehehehehe sangat la kan..hohohoho...( =.=")? ok2..lets get to the point..malam ni aku nak smbang2 ngan hgpa pasal tajuk atas nuu...the awkward moment when.. ataupun dalam bahasa melayunya Saat janggal pabila....( xbestnya bunyiii :P)..dari mana aku dapat idea nak tulis psal bnda ni, aku rasa aku xprlu bg tau kot ( act I just faced one very awkward moment td)...ok, aku akan tulis secara random ja situasi2 yg aku rasa mmg awkward  aku akan masukkan jugak moment2 yg aku sendiri prnah jadi mangsa keawkwardan( malayingeris) itu.. kalu hgpa rasa bnda2 yg aku nak tules ni xcukup awkward, hgpa bley try la sendiri (no u won't)..

1. the awkward moment whennn.....ang ni sorang yg pendiam n xbanyak cakap n then one day ang tgah dok dalam bilik sorang2 sambil dok nyanyi lagu "i love kimi like a love song" kuat2 pastu dok menari nari , terhuyung hayang..ang mmg syokla sbb ang dok sorang2..pastu tiba2 kawan kolej ang yg ang kenal tp ang xrapat langsung mai masuk dalam bilik ang tanpa ketuk pintu, dan ketika itu ang tgah dok berdansa n menyanyi lg..awkward right? right?? (say yes!)..


 2.the awkward moment whennn...ang suka dok SMS ngan mmber ang sorang ni pasal sorang awek comel ni...awek comel ni satu kelas ngan ang....ang mmg minat gila la kat dia....pastu pada satu hari, hg tules kat sms ang " weh ali, ang tgok dak td, mira senyum kat aku kot...dia mana prnah senyum kat hg...aku rasa dia pun dah start syok kat aku la..ang rasa cmna? " ..n then ang nak send kat ali, pastu sbb ang dok tringat kat si mira tu sngat, ang x perasan yg ang trtekan send kat no mira tuuuu..ang maluuu gila....n then esok kat kelas, lecturer suh wat kerja in class pstu lecturer tu bg partner untk ang...n partner ang ialah si MIRA....awkward x? (say awkward!)


3.the awkward moment whennn...ang ada girlfriend/boyfriend.. pastu satu malam ni, ang mmg mngantuk gila la, tp gf/bf ang ajak sembang kat IM kat facebook..ang pun setuju lah..pastu dalam ang dok mgantuk tuu...ang pun taip la.. "syg2, i ngantuk la syg....esok kita jumpa la yer syg yer...jgn la mrajuk yer syg..n blahblahblah(all lovey dovey chat la)"  pastu tetiba gf/bf ang call, dia tanya " syg, kenapa xbalas msg i kat fb tuu?" pastu ang kehairanan...n bila ang chek2, rupa2nya ang send suma td tu kat Group Class ang...n time tu plak, suma budak2 kelas tgah online... hehe....( ni mcm lebih kepada memalukan ja)


4.the awkward moment whennnn.....ang tgah tunggu bas kat stesen bas (=.=') pastu ang trlebih peramah p  tanya sorang wanita ni, "akak, awak berapa dah brapa bulan yer ? bila due ?" wanita itu buat muka plik+geram2 sikit.. pastu ada kawan dia mai, kata " weh razak, dah lama ke hg tunggu)...rupa2 nya dia tu lelaki ..n of coz la dia x mengandung..


5.the awkward moment whennn... dulu ada sorang pompuan ni suka kat ang..tp ang selesa berkawan ja ngan dia..so nothing trjadi antara hgpa...pastu dua tiga bulan lepas tu pompuan tu dah kapel ngan laki lain....n laki tu kwan ang jugak ...plus, laki tu tau yg dulu awek dia prnah minat kat ang...pastu pada suatu hari ni...ang trjumpa laki ni tgah makan ngan awek n then, ang pun xkanla nak buat tatau ja kat dia kan, msti la ang p tguq depa.. pastu depa ajak makan sekali... errr...er.rr... ( kaboom! awkward kan?)


itu sajalah yg aku nak share, kalu nak habaq suma mmg putuihla jari aku nak taip suma kan? so aku tules yg mana aku rasa aku akan rasa awkward bila aku berdepan ngan situasi tuu..kalu hgpa rasa hgpa xkan awkward brdepan ngan situasi tuuu suma, hgpa try la buat noohh..pastu kalu hgpa kena penyakit awkwardiskofleksia jgn mai cari aku nohh...hehe..

and again aku tatau kenapa aku buh gambaq ni... XD
k assalamualaikum kwan2... :)

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger