Pengalaman: Sapa yg X Pernah Malu?

Emoticon
Assalamualaikum dan salam muhabatin karengga..
 harap2 suma sihat2 la noh.. "Malu" sapa yg xpernah rasa bnda ni?  (say whatt???)  msti xda org yg xpernah x rasa perasaan tu kan?( what agaiinn??)  sori atas kebelitan ayat tu...act nak cakap yg msti suma org pernah rasa malu n msti banyak event ataupun tragedi2 mahupun peristiwa2 yang memalukan yg jadik dalam hidop kita kan? kalau x prnah langsung buat bnda yg memalukan tu rsa mcm aneh la jugak kan..kalau hgpa ni jenis yg dok dalam rumah 24 jam n cuma keluar rumah kalau kat rumah xda air nak mandi pastu hgpa nak p mandi kat stesen minyak ataupun surau logik la jugak..tp kalau hgpa ni geng2 bdak2 normal, hgpa msti ada trbuat perkara yg memalukan..btoi dak?  GIMME lima!!!



so, malam ni aku nak kongsi n cerita ceriti cerutu sikit kat hgpa pengalaman2 aku yang aku rasa agak memalukan .. Aku cerita ni bukan nak bukak aib aku ka apa tp aku suka nak share bnda2 ni..sebab ada moral of the story disebalik insident2 ni suma..btw, aku dah xrasa malu dah sebab bnda tu suma dah lama berlalulalulalu..(xla lama ngat pun..huhihe)


1. Dulu masa kat MRSM tiap2 jumaat kena g semayang pakai baju melayu satu set kaler putih..Pernah satu jumaat ni  masa tu, aku form 4, n junior2 aku form 3 kena daki Gunung Jerai.. kebetulan plak time tu, seluar baju melayu aku yg kaler putih tu hilang p mana tatau.. pastu aku nmpak ada satu seluar baju melayu trsidai kat ampaian, aku p cek2 tu seluar budak form 3 yg tgah dok daki Gunung..so aku pun curi pinjam tanpa izin la..Aku pakai la seluar tu dengan sampin unggu aku g masjid...pastu kat masjid aku wat la solat Tahiyyatul Masjid ..masa abes buat solat tu baru aku perasan yg seluar tu terkoyak dari paha sampai tuuuttt.Smiley.haha..terkejut aku tgok..nasib baik ada sampin, tapi aku perasan yg ada org n pkcik2 dok gelak2..maybe depa perasan kot..adoi malunya..haha..

Emoticonmoralnya: jgn curi ataupun pinjam seluar sesapa tanpa izin..ada balasannya..


2.Pada satu masa dahulu, aku n kuarga aku g la beli2 barang kat satu PCfair yg diadakn kat village mall ni...pastu lepas abeh beli barang, aku mak n abah pun p la tunggu kakak aku kat luar...tunggu punya tunggu tiba-tiba ada 3 org mamat dok brjalan kearah kami, (aku rabun n lupa nak bawak spek mata malam tu), pastu aku tgok depa dok usha len macam jaa. aku nmpak muka depa blur2 ja..bila depa dah dekat  ckit baru aku perasan yg muka salah sorang daripada depa tu  mcm kawan aku, aku ingatkan dia tu kawan aku la, pastu aku truih huluq tangan kat dia tu..Dia mcm trkejut bruk ja.. bila dia mai lagi rapat barulah aku konfirm yg dia tu bukan kawan aku pun....selepas itu bermulalah sesi sembang2 yg xtentu hala.. aku nak cover line yg aku silap org n dia tu mcm tgah dok ingat sapa aku..haha..ksian kat dia..sembang punya sembang lpas tu dia ngan geng2 dia pun blah... aku gabai tahap gaban tuu..


Emoticonmoralnya: jgn p teguq org ikut dan jaa..


3. Dua tiga Empat hari yg lepas aku n kwan2 aku g kem kat SMK Bonggor..kami jadi fasi.. Hari kedua kem tu ada ceramah motivasi oleh Farid MRSM Taiping..pastu masa dia dok bg ceramah, aku pun p la ke bilik makan VIP .Bilik makan ni di tutup cermin kaca n bata2 . Nak jadi cerita lagi masa tu aku nmpak ada mic..kat aku ada gitar..aku ni pantang ckit nmpak mic...kerja nak karoke jaa..pastu aku try la tekan butang tu butang ni to switch on the mic,,tup tap tup tap boleh  plak on MIc tu..Aku pun nyanyilahh..pastu tiba2 ada mmber  dari luar bilik tu gtau suh stop nyanyi..aku pun hairan bin plik lah..rupa2nya, satu sekolah dengaq aku nyanyi...Sekali dengan sesi ceramah tu dengaq iklan aku nyanyi...adoi..malu tahap gaboin...


                  Emoticonmoralnya: kontrol sikit nafsu nyanyi bila tgok mic..ngeh2..




itu aja lah for tonite noh...tingkatkan prestasi kurangkan kolestrol ok.. :D
Assalamualaikum


cuci mata ckit. 
                                                           
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger