Sembang2: Cheff No.1 Kantoii !

Assalamualaikum dear readers..Smiley
 Sapa tau cheff atau pun tukang masak No.1 dunia? sapa tau? habaq mai sikit.. Jackie chan? ish! gila apa? dia tu penyanyi dangdut la..  Mas Idayu? woi2!! tu atlete negara laa..  Mark Zukerberg? nahhaaiii! tu pengasas Friendster... ( those are alll auta XD).. Cheff no satu dunia mstilah CHEFF ONE (wan) kan? ada sapa2 yg x stuju ka? jom berdebat...  hehe..xnakla, ignore je lah kemerapuan aku td noh .sebenaqnya i dont give a kisah pun about sapa tukang masak No.1 dunia, cheff one ka, cheff tu ka, cheff ni ka, sebab dalam dunia aku Cheff yg paling tere ialah Mak aku...apabenda yg dia masak msti sedap tahap gaban....org KL kata " bapak sedap der!" hehe... makan p lah kat kedai mahal tara mana pun, depa tetap xbley lawan kesedapan masakan mak aku..even sekecil kecik bnda mcm sambal belacan pun bley jd sedap bila mak yg sediakan... Setelah duduk di meja bulat bersama mak aku untuk mmbincangkan hal ni, aku telah berjaya crack the code why masakan mak-mak kita ni sodap2 bolaka...nak tau ? kata "kimi cooooooooool"hehe..

KENAPA MASAKAN MAK SEDAP DARI KEDAI2 MAKAN
Smiley

1.Mula-mula sekali ialah sebab mak kita masak dengan penuh keikhlasan...mak kita masak sebab dia nak masak, dia nak tgok anak2 dia membeso dengan masakan air tangan dia..
Tuzki Bunny Emoticon
2. Mak kita masak dengan penuh kasih sayang sebb dia tau orang yg akan makan masakan dia tu ialah anak2 n suami dia..anak2 yg dia kandung 9 bulan n suami yg dah bersama dia bertahun2....
Tuzki Bunny Emoticon
3.Mak kita jaga kebersihan masakan yg dia masak...dia akan basuh tangan sebersih-bersihnya sebelum start masak.

Tuzki Bunny Emoticon

4.Bila Mak kita masak dia akan bacakan doa2 dan selawat2 supaya anak2 dia akan jadi insan yg baik n berguna one day..
Tuzki Bunny Emoticon
5.Mak akan cuba belajar untuk tingkatkan kualiti n kesedapan masakan dia supaya anak2 dia sentiasa tringat kan masakan dia walau kat mana pun kita berada...





itulah antara sebab sebab kenapa masakan mak kita tu dia ada satu feel yang lain mcam sikit..bukan sebb mak kita tu suma graduate dari universiti of memasak OxFord tapi sebab dia mak kita yg mengandung dan melahirkan kita suma jadi masakan dialah yang terbaik untuk kitaa..Taste bud kita ni dah serasi ngan air tangan mak kita suma kan? so sebab tulah Mak aku is the No1 Cheff in my world..

sekian saja
 Assalamualaikum
lapaq la plak..jom makaN!



 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger