Movie Time: Now You See Me.. Disappointing?

Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Semalam aku n beberapa orang mmber aku got a chance to watch a movie kat Alamanda Putrajaya. Seperti yang tertulis kat tajuk entry atas tu, the movie that we watch adalah Now You See Me. Is the movie disappointing? NO! haha.. Cerita tu mmg sangat tidak mengecewakan.. It is a brilliant movie.. Aku tau tentang cerita ni from sorang member aku ni.. n dia mmg dok tunggu lama dah nak tengok cerita ni.. Aku tengok trailer dia pun mmg awesome *Trailer suma movie pun awesome.. But this movie, the trailer is awesome n the real movie is even "more awesomer".. Tudia aku punya expression tak terkalah bak kata encik Titan..


Cerita ni sangat menarik. Dalam cerita ni ada action, ada love, ada friendship and most importanly, ada maaagicc.. Sedikit Sinopsis tentang cerita ni, cerita ni mengisahkan 4 orang ahli silap mata. Depa punya bidang dalam silap mata is different with one another, sorang tu terer buat card magic, sorang lagi mentalist, yg perempuan tu Daredevils, and sorang lagi tu dia mmg sangat licik. This four people they believed in magic, and disebabkan kehebatan depa and kuatnya kepercayaan depa dalam magic ni, depa telah dipilih oleh seorang "individu" ni untuk menuntut bela atas kematian ayah "individu" tu.. Mcmmana dia tuntut bela atas kematian ayah dia? Siapa mangsa dia? Kenalah p tengok sendiri k.. All I can say, kalau hgpa dah lama xrasa berbaloi spending duet hgpa tengok wayang, this movie will absolutely end your kemarau.. Maksudnya, berbaloi la tengok movie ni.. It is one brilliant movie..



Satu lagi nak tambah.. Eh, actually ada dua benda lagi nak habaq, nope, ada beberapa benda lagi nak tambah, Masa starting cerita ni, si mamat yang dok pegang card kat atas tu akan buat satu magic trick dekat sorang pompuan ni tau.. Dia akan suruh pompuan tu pilih satu card, actually dia tengah suruh hgpa A.K.A penonton2 yg tengah tengok movie tu yang pilih satu card.. n lepas tu dia akan teka card apa yg hgpa pilih tu.. So, hgpa pilih la satu card daripada card yg dia tunjuk tu k.. N lepas tu dia akan revealkan card apa yg hgpa pilih..  Hgpa tengok btoi x dia reveal tu card yg hgpa pilih.. Member aku ramai yg terkena..Kad yg mamat tu reveal mmg Kad yg member2 aku pilih.. So, starting dia pun mmg dah bleh buat hgpa blown away.. 


Another thing, cerita ni akan memerlukan hgpa untuk banyak berfikir.. Dari awal cerita sampai habis mmg kena pikiaq3... N sila ingat setiap scene dalam cerita tu.. Because setiap scene dalam cerita tu penting and contribute to the ending of the story.. So, kalau hgpa terlepas satu babak mmg hgpa akan tertanya tanya "what the fish is going on?" .. Ending dia pun mmg twisted habis.. Xpernah aku rasa tertipu cmni.. Ending dia will make you feel stupid sebab mmg xlangsung terfikir yg dia tu is the bad guy.. Haha.. kalau nak tau lebih lanjut hgpa kena tengok k..


Last but not least, barisan pelakon dalam cerita ni mmg sumanya marvelous. Ada Jesse Eisenberg from The Social Network, Mark Ruffalo yg jadi Hulk dalam The Avengers, Woody Harrelson from Hunger Games, Isla Fisher from The Great Gatsby, Dave Franco from Warm Bodies and Fright Night, Morgan Freeman from all great movies, dan jugak Michael Caine from Batman movies.. Sumanya mmg pelakon yg gempak2. You can actually expect this movie to be amazing just by looking at barisan pelakon dia.. Personally, aku bagi bintang sebanyaakkkkk.. 

8 bintang!

Orait, stakat itu sajalah yg aku nak kongsikan tentang cerita ni.. Recap sikit, cerita ni best sebab it is about magic *sapa yg xsuka tengok magic kan?, lepas tu twist dia mmg sangat jadi, n pelakon dia suma style2..It is one brilliantly done movie.. :) Rasa mcm nak p tengok kali kedua, tapi xpalah, tunggu download online jelah. hehe.. Orait, itu saja kot.. 

Assalamualaikum
****************
Jemput Komen

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger