Tips: Cara Buat Rak Kasut Guna Kotak?

Assalamualaikum.
Salam muhibbah, sebagai seorang student, banyak benda yg nak kena kita jaga dan salah satunya adalah kekemasan bilik *tudia, ayat mcm bilik kemas sangat jaa.. haha.. Walaupun bilik aku kat kolej ni xlah sekemas mana, tapi sekurang kurangnya aku cuba nak jadi pengemas sikit.. Kalau nak bandingkan bilik aku sekarang ni dengan masa kat asasi dulu, mmg xterbayang bezanya.. Kat asasi dulu, punyalah pemalas, lepas dah makan something guna pinggan tu, bukannya reti nak basuh balik lepas makan tu.. Nak tunggu seminggu, bila bacteria n kuman2 kat dalam pinggan tu dah beranak pinak 12 generasi baru lah ada niat nak p basuh.. 

Tapi la ni bertaubat dah kot dari suma tu.. haha.. Cumanya kat bilik aku ni, kasut selalu bersepah kat bawah katil.. Xberani nak letak kat luar sebab takut kena curik.. Jadi, penyelesaiannya adalah aku kena beli rak kasut... Eh, lupakah aku bahawa aku ni student lagi, duet poket harapkan PTPTN ajer, ada hati plak nak beli rak kasut.. Jadi, setelah di fikir2 dan digoogle2 aku pun terjumpa lah satu gambaq ni.. Gambaq org buat rak kasut guna kotak jer.. Wah, mmg jimatlah kalau guna kotak.. So, tadi siang aku pun p lah cari kotak kat area kolej aku ni dan jumpa! Nak tau camna nak buat rak kasut guna kotak? Senang ja caranya..


1. Pertama sekali dapatkan kotak hgpa. Jumlah kotak bergantung kepada berapa tingkat hgpa nak rak hgpa nnt.. Aku nak dua tingkat ja, so cari dua kotak.. Letakkan botol atau apa2 yg boleh tampung berapt kasut hgpa dekat tingkat bawah rak hgpa.. Then...



2. Siap! 





Hahaha.. amacam? Senangkan? Jimat pun jimat.. Kalau rajin, bungkuslah kotak tu dengan kertas warna atau apa2lah.. Orait, tu saja yg aku nak kongsikan untuk kali.. Jumpa di lain entri!

Assalamualaikum.
***************
Jemput Komen


 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger