Movie Time : Escape Plan.. Nice!

Assalamualaikum.
Salam Muhibbah.. Tadi siang sempat keluar ke Amanjaya Mall SP dengan dua org member aku.. Rancangnya nak g tengok Insidious Chapter 2 tapi xkesampaian hajat kami sebab Insidious hanya ditayang malam ja kat GSC Amanjaya ni.. So, secara xdirancangnya kami pun beli tiket cerita Escape Plan.. Apa yg buat kami terasa nak tengok cerita ni is that dalam cerita ni ada Arnold Susahnakeja n Rambo.. Kami beli dan tengok Escape Plan!



Jalan cerita/Sinopsis Escape Plan. Hero cerita ni adalah Sylvester Stallone yg melakonkan watak Ray, Seorang peguam yg kemudiannya menceburi satu bidang kerja yg sangat pelik n merbahaya.. Nak tau apa kerja dia? Kerja dia adalah masuk ke penjara2 kat Amerika dan cuba untuk boloskan diri daripada penjara2 tu..  Tujuan dia buat cmtu adalah untuk menguji tahap kebolehbolosan penjara2 kat America tu.. Dia dibayar kerajaan untuk buat kerja tu..  




Satu hari dia dapat satu job iaitu untuk cuba memboloskan diri dari sebuah penjara hak milik peribadi tapi under pantauan CIA yg terletak entah nowhere. Dia terima job tu sebab bayaran yg dia akan dapat sangat lumayan.. Tapi rupa2nya, org yg bagi dia job tu just nak perangkap dia.. Bila dia masuk kat dalam penjara tu baru dia tau yg dia diperangkap n mungkin terpaksa habiskan hidup dia kat dalam penjara tu..  Kat dalam tu lah dia jumpa dengan Arnold Susahnakeja. Depa berkomplot dua org untuk cuba loloskan diri daripada penjara tu.. Hari demi hari depa kaji dan perhati setiap pergerakkan, rutin dan keadaan penjara tu..  Dan akhirnya depa berjaya lepaskan diri.. Tapi.... Nak tau tapi apa, kenalah p tengok k.. hoho..


Komen aku. Bagi aku cerita ni sangat menarik. Idea yg dibawakan iaitu kisah hidup seorang prisonbreaker professional mmg stylo n xpernah dibuat org lgi rasanya..  Cerita dia mmg padat dengan action n dia ada unsur "explain the trick " jugak..  So, mmg xkan terasa ngantuk dan dia akan bawak kita sama2 berfikir dalam cerita.. Overall, best. Aku bagi bintang sebanyak...


Orait, itu saja yg aku nak kongsikan.. This movie is worth your RM7! hehe.. Okey.. Jumpa di lain entri! 

Assalamualaikum.
******************
Jemput Komen

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger