Tips : Workout Tanpa Pergi Gym

Assalamualaikum
Salam muhibbah.. Entri ni dibuat bagi menjawab satu soalan yang ada sorang mmber ni kemukan berkaitan dengan workout nak kurus tapi tanpa pergi ke Gym dan sebagainya.. Soalan member kita tu aku utarakan dekat pakar dalam bidang ni dan dia bersedia nak jawab.. Ni soalan yang diterima.


Dan berikut adalah jawapan bagi soalan member kita tu.. 


Wasalam, tq for asking 
  1. Bina bdan bukan shaja senaman tp pemakanan pon penting.. 
  2. Utk tmbah saiz otot kena ada progressive overload iaitu kena lg susah dari senaman sebelumnya ( contoh kelmarin bwt 30 push up, hari ni bwt 50 push ups) klw x tmbah tahap intensiti, badan akan jadi plateau( badan x jadi besar sbb x cukup rintangan kat otot) so kena tmbah la tahap kesusahan senaman sit up bwt ckit2 dah la, fokus more on compound movement, senaman yg melibatkan bnyk otot sekaligus (push ups, pull up, squat
  3. Idea guna bata pon ok, cuma jga diri jgn smpai injured bro. 
  4. Be consistent, guna perfect form. 
  5. Good luck bro! :D

Harap2 jawapan ni membantu lah yer bro.. Jgn mudah putus asa, istiqamah dalam apa yg bro usahakan, Insha Allah one day boleh kurus dan dapat apa yg bro nak tu.. Kalau ada apa2 soalan lagi jgn segan silu untuk utarakan kat sini k.. Kami sedia membantu.. :D


Itu saja untuk kali ni..
Assalamualaikum.
****************
Jemput Komen

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger