Pengalaman : Bengkok yg Mengada+Manja.

Assalamualaikum..
Salam muhibbah.. Kalau hgpa ada baca kisah2 aku sebelum ni msti hgpa tau yg aku ada sekoq kucing ni, nama dia Bengkok.. Bengkok ni sebenaqnya kucing jiran kami.. Tapi masa dia kecik2 dulu, mak dia selalu melepak kat rumah aku.. So, sebab dia dah terbiasa ikut mak dia mai lepak sini, n sebab mak dia dah pesan kat dia "meow, meooww meoww miaaau" yg bermaksud " Bengkok, nnt hg dah besaq, time mak dah xda, hg tolong la tgok2kan rumah ni yer.. bagi depa hepi tgok telatah hg" , sekarang dia dah jadi imigrant tetap kat rumah aku ni.. haha.. Mak aku pun dah sayang gila kat dia.. Layan mcm anak sendiri.. Seronok tgok dia dok buat manja kat mak.. Tapi dengan aku dia juai mahai sikit..haha..

duduk atas tudung saji.. Minum pun nak kena mak suapkan.. melampau.. haha..



Mak aku selain daripada suri rumah, ada la terima tempahan menjahit sikit2 daripada orang2 taman aku ni.. Sejak kami pakat2 p belajaq jauh2 ni, bengkok la yang banyak dok teman mak.. Dia suka ikut mak.. Mak p bilik dia ikut, mak p bilik ayaq dia tunggu kat luaq, mak p amek surat posmen dia pun nak tengok kot2 ada girlpren dia hantaq surat.. Dia dah macam digimon hgpa tau dak.. haha... Mak menjahit pun dia akan teman.. Dia akan duduk sebelah mesin jahit mak, pastu dia jilat2 badan dia.. Xpercaya?


Tgok la dia dok buat manja dengan mak.. haha..


Seriusly aku xtipu hgpa.. Dia mmg sangat sayangkan mak.. hehe.. Tapi bila dia dok kencing merata, kena belasah jugak dengan mak.. haha.. Nak tergelak bila tgok gelagat dia.. Hilang abeh tension2.. Dulu aku pernah tunjuk gambaq2 dia tidoq.. Ni aku nak tunjuk balik... Hgpa tgok la noh..








Tidoq terkangkang mengalahkan orang.. Haha.. Papepun, kami sekeluarga sangatlah seronok dengan kehadiran Si Bengkok ni.. Ehh, jap. nak tau dak kenapa mak aku namakan dia bengkok? First sebab ekoq dia ada bengkok sikit kat hujung tu.. Second, sebab bila dia jalan badan dia akan bengkok sikit.. haha... Tu lah cerita tentang Si Bengkok aku tuu.. Hgpa ada kucing dak? Mai la habaq kat aku kucing hgpa nama apa?  Tu saja kot for now.. 


Tingkatkan prestasi, Kurangkan kolestrol
Assalamualaikum.

*******************
Jemput Komen n Habaq Mai Nama Kucing Hgpa..
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger