Pengalaman: First Day Second Sem.

Assalamualaikum..
Salam muhibbah.. Hehe.. Aritu aku cakap lepas ni dah jarang nak bertenggek kat sini kan? Tapi first day semester kedua pun dah kalut nak merepek kat sini.. Bukan apa, jari ni aku ni dari tadi dok gatai tak tentu hala.. Dah bubuh segala panadol, almetzyokoyoko, n minyak yuyi cap limau, suma dia xmau nak hilang jugak gatai tu.. Rupa-rupanya jari2 aku nak menaip kat sini haa.. Dah mula taip ni trus hilang segala gatai2 kat jari ni..


So, xbanyak yang aku nak kongsikan untuk kali ni, cuma just nak cerita kat hgpa apacer first day untuk second sem aku kat sini.. Harini bermula dengan fail sekali.. Fail? Ya, fail.. Smalam aku sampai malam pukul 10 malam kot kalau xsalah, lepas tu pejabat kolej pun dah tutup la.. So, aku xamek kunci bilik.. N pagi tadi, apa yg fail tu ialalalah aku tertinggai Spek/kacamata/lapisankacadihadapanmata aku kat dalam bilik.. N oleh sebab aku xdak kunci bilik, so aku xbleh nak amekla  Spek/kacamata/lapisankacadihadapanmata aku tu.. So, hari ni aku p ke kelas tanpa spek mata aku..

Muka aku kalau yang normal dengan spek..


Muka aku kalau xda spek mata..


Tadi ada tertidoq sikit dalam kelas.. Kelas Etnik.. tatau la awat aku ngantuk sangat..Padahai tidoq semalam awai jaa.. Masa lecturer tu dok terangkan pasai Course outline apa suma, aku ok lagi.. tapi bila dia start mengajaq Chapter 1, truih meja yang keras tu jadi empuk n lembut.. Maka, terlelap la sekejap.. Sampai la abes kelas.. hehe.. Adik2 kakak2 abang2 pokcik2 tok andak2, jgn tiru macam saya k.. 

Lepas kelas mengantuk tadi tu, Kelas Bahasa Thailand.. Kelas ni menarik, kenapa menarik? sebab td students dalam kelas tu ada cuma ada 5 orang jaa.. haha..




Tapi lecturer tu cakap sepatutnya ada 12 orang..Tapi yang mai arini 5 orang ja.. maybe ramai yang drop ataupun tukaq bahasa lain kot.. Aku rasa bahasa Thai ni macam menarik jaa.. Tapi tataula bila dah belajaq banyak2 nnt rasa cmna plak.. Harapnya ok lah.. Kelas Bahasa Thai tadi sepatutnya abes pukul 4, tapi tadi lecturer tu lepas pukui 2.30.. awai trok tuu.. Balik semayang, makan, tidoq..


So, macam tulah hari pertama aku untuk semester kedua ni...Tu saja kot aku  nak kongsikan kali ni.. Orait, aku tidoq dulu noh..

Assalamualaikum.
***************
Jemput Komen
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger