Movie Time: The Impossible.. Sedih.. (Tgok Online)

Assalamualaikum..
Salam muhibbah... Aku baru habis tengok satu movie ni.. Tajuk dia The Impossible.. Tgok online ja.. Cerita ni aku mmg dah lama teringin nak tgok.. Aku mula2 tau tentang cerita ni daripada FB, mmber aku ada post trailer cerita ni.. N masa aku tengok trailer cerita ni, aku nekad to watch this movie..  Cerita The Impossible sebenaqnya menceritakan tentang Tragedi Tsunami.. Movie ni is atru story mcm mana satu family ni, terselamat daripada Tsunami.. Starting dia happy ja.. Depa suma seronok dapat mai melancong kat Thailand.. Tapi everything changed bila ombak Tsunami datang.. Lebih menyedihkan bila ahli keluarga depa ni terpisah from each other... Yang mak hanyut dengan sorang anak lelaki depa, meanwhile Si bapak bersama dengan dua orang lagi anak lelaki depa..  Walaupun it seems impossible untuk depa bertemu balik tapi depa xputus asa.. Theypa ( They+depa) trus cari each other and finally usaha depa bertemu hasil.. Depa dapat jugak jumpa each other...  Sorilah noh, aku ter-cerita plak ending dia.. Hehe.. Tapi Xpa, nilai cerita ni is not dekat ending dia, tapi masa On the way nak ke ending tu..  Ada part2 yang terselak selak tu hgpa cepatkan lah yer... So, kalau ada yang nak tgok cerita tu bleh la klik http://mhomlink.blogspot.com/2013/02/the-impossible-2012-mhomuvee.html 




Btw, ni nak share sikit ngan hgpa reaksi aku masa tgok cerita ni... 






Lebih kurang cenggitu lah reaksi aku masa tgok cerita ni.. Mmg sedih weh... Level sedih dia lagi tinggi daripada cerita Titanic.. Yang jadi sedih tu sebab aku terbayang mcmmana la kalau benda cmtu jadi kat family aku sendiri... Cerita2 sedih tentang family ni mmg xbleh nak elak la sedih tu...Sedih dia lebih sikit, sebab family merupakan orang yang sangat dekat ngan kita.. Ye idak? 

Hgpa cubalah tgok yer cerita The Impossible ni.. Best.. Bintang untuk filem ni aku bagi,

8.5 Stars.


Thats all untuk kali ni...

Assalamualaikum..
***************
Jemput Komen.


 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger