Pengalaman: Sedikit Benda Nak Cerita :)


Assalamualaikum..
Salam muhibbah.. Hgpa sihat? lebih kurang 3,4 hari dah x bukak kedai ni.. Hehe...Sampai ada orang komplen kopi lambat sampai..haha.. So, nak kena bukak jgak sekejap.. Ni ada benda sikit nak share ngan hgpa ni.. Hoho..


Pertama sekali, dinding bilik aku dah ada hiasan sikit.. hehe.. Ok2, aku tau xdak benda yang nak dibanggakan pun, setakat tempek dua tiga helai kertas kat dinding, apa ke jadah nya nak habaq kat satu dunia kan? Tapi sebenaqnya, ni kira kejayaan besaq jugak dalam hidup aku ni.. haha.. tudia, dalam hidup truih.. Yela, daripada aku sem satu lagi aku dok pikiaq nak tempek something kat dinding aku ni, tapi x tertempek apa2 pun kat situ.. So bila dah berjaya menempekkan sesuatu kat situ tu, kira boleh celebrate mcm Lee Chong Wei menang emas 90karat Sukan Olimpik laa... hehe..  tapi xda nota apa pun kat situ, just kertas kosong.. Nnt plak aku buh nota2 kat situ.. Yg biru kecik tu just tulisan bahasa Thai yg bermaksud Sawat'di khrap.. :) Thanx RB tolong aku menampal.. 




Yang keduanya, harini aku baru dapat Baucar Buku 1 Malaysia.. Beratuq punyala panjang.. Tapi Alhamdulillah, lepas lebih kurang sejam setengah beratuq, dapat jugak baucer aku... Rm 250 semuanya.. Lega gila ada bantuan ni. At least dapat jugaklah bantu sikit nak beli buku.. Hgpa dah amek blum? Amekla, bleh beli buku, alat tulis, barang2 komputer, n banyak lagi.. :) 




Tadi aku p MPH kat Midvalley, sebelum sampai MPH tu, dalam pala otak ni macam2 buku nak dibeli, tapi bila sampai ja kat dalam MPH tu, tiba2 dah tatau nak beli buku apa.. Jadi jammed cmna pun tatau laa.. Last2 buku yang aku beli tadi just buku pasai kucing.. haha.. tapi aku mmg minat buku2 cmtu.. Penuh dengan gambaq jaa.. Kalau novel, mmg komproom2 aku xbaca.. 


Yang ketiganya, mak aku ada kongsi senarai ayat2 untuk diamalkan kalau hati tengah xtenang, kalau nak permudahkan urusan dan sebagainya la.. Tapi nasihat mak, kalau btul2 nak tenang, selalu2 la baca Al-quran tu.. :) antara yang mak kongsikan adalah mcm kat bawah ni..

Thanx mak.. :)


Last but not least,Pada tarikh hari ni 20 tahun yang lepas (24.2.1993), ada sorang gadis tu telah dilahirkan di muka bumi ni.. Hehe.. You know who you are.. Yelah, kome lerr.. Teman nak ucapkan selamat hari lahir kat kome tuu.. Saja nak tulis kat sini bagi kome terharu.. haha..  Papepun, may you have a great year ahead.. Semoga sentiasa didekatkan dengan kebaikan, dan dijauhkan dari segala keburukan..Selamat hari lahir sekali lagi.. 


Orait, tu jelah yang aku nak kongsikan for the time being.. Terima kasih sebab sudu (sudu? sudi!) mai jenguk kedai kopi separa nak reban aku ni.. haha..  Khap Khun Khrap (Terima Kasih).. Aku tutup kedai dulu noh.. Ok, cau cin cau!

Assalamualaikum
***************
Jemput Komen
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger