Sembang2:10 pantang larang modern yg perlu diketahui!

Assalamualaikum dan salam satu dunia ( over bin bajet! )
 tgah dok boring2 sambil baring2 td aku trlintas nak tules satu entry pasal pantang larang ...(tp bukan pantang larang org tua2 juga bukan pantang org mgandung mahupun pantang2 bersunat ker apa tau! ) ni pantang2 yg aku rasa xramai yg prnah dengaq... ok kawan2 , jom kita saksikan senarai pantang2 yg tercalon dalam senarai pantang2 modern  semalaysia (baca dengan nada hasbullah awang!)


NOMBOR 10...
jangan lupa log out fb kalu dah xnak guna....nnt kena hack nanges sorang2 sbb hilang keayuan ataupun kemachoan bila kawan2 update status yg bukan2....

NOMBOR 9..
jangan tidor pakai kain pelikat kalu xda ciri2 keselamatan.... kalau kat kolej bahaya, takut2 kawan2 buat krja gila g amek gambaq or apa2 la...kat umah plak takut2 abah p selak2 plak ( ada org tu prnah kena dah tp bukan aku la... =.=?)


NOMBOR 8..
jangan dok dalam blik sorang2 sambil bukak utube...nnt kena fitnah tgah tgok benda2 "biru" ataupun "kuning"...


NOMBOR 7..
(kepada lelaki) jangan buat blog, or papela guna tema kaler pink...nnt suma org cop hgpa pondan, nyah,jah, bapuks dan sebagainya..


NOMBOR 6..
(kepada pompuan) jangan belahak or kentut or korek idung depan laki...nnt  jatuh saham anda sebanyak 100%..haha..kontrol2 la yer..kan ada teknik dan taktik2 untuk coverline.. ( :DD)


NOMBOR 5..
jangan bajet kpop kalau mata kita xsepek....nnt org kata " bajet kpop laaaa...mata pun xsepek.....pfft"


NOMBOR 4...
jangan garu2 kepala depan org ramai....nnt pakat2 dok lari ckit2 daripada hgpa sbb takut kutu terbang mai kat rambut depa....



NOMBOR 3...
jangan gtau kat kelompok kawan yg ramai bahawa hgpa telah ataupun baru sahaja dapat gaji..takut2 nnt gaji tu abes dalam masa sehari sebb kawan2 suruh belanja makan ,minum , baju dan sebagainya..


NOMBOR 2..
jangan pakai kasut/selipar/croc yg baru terpijak taik kucng/anjng/org(:O) masuk kereta kawan..nnt mampuh hgpa kena pnampaq ngan mmber tu pastu sebulan xboleh tumpang kereta dia dah.. haha..p basuh dulu kasut tu noh!


NOMBOR 1...
jangan xfollow blog ni kalu dah singgah tu..hahaha..( xda idea dah la tuu) kfine! mmg dah xda idea pun...hehe..


oklah kawan2..segala yg aku coretkan kat atas tu hanyalah untuk bacaan semata2..xda langsung niat nak pekena sesapa....saja nak menulis ja....no hard feeling k...

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger