Jom Tengok : Ranking PMR 2013 MRSM & SBP



Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Agak lama gak xupdate blog ni.. Nnti aku kongsikan kenapa blog ni terbengkalai sbentar untuk minggu ni..Orait, untuk entri kali ni aku sekadar nak kongsikan ranking MRSM dan SBP bagi keputusan PMR tahun 2013 yang resultnya baru ja keluar..Semua tau kan result PMR baru keluaq? Kalau xtau, ni ceq nak bagitau la ni.. Hehe.. Kepada pelajar2 SBP n MRSM, meh la kita tengok sekolah kita berada di ranking number berapa ek..

Ranking PMR 2013 Untuk MRSM
1. MRSM Pontian (1.0278)
2. MRSM Gemencheh (1.0290)
3. MRSM Kuala Kubu Bharu (1.0350)
4. MRSM Pengkalan Hulu (1.0432)
5. MRSM Serting (1.0440)
6. MRSM Lenggong (1.0453)
7. MRSM PDRM Kulim (1.0476)
8. MRSM Baling (1.0550)
9. MRSM Kuala Klawang (1.0572)
10.MRSM Tun Abdul Razak (1.0613)
11.MRSM Alor Gajah (1.0672)
12.MRSM Kepala Batas (1.0675)
13.MRSM Pendang (1.0677)
14.MRSM Transkrian (1.0725)
15.MRSM Merbok (1.0737)

Ranking PMR 2013 Untuk SBP

1. The Malay College Kuala Kangsar (GPS 1.0154)
2. Sekolah Tun Fatimah (GPS 1.0231)
3. SM Sains Raja Tun Azlan Shah (GPS 1.0255)
4. Sekolah Sultan Alam Shah (GPS 1.0266)
5. SM Sains Miri (GPS 1.0275)
6. Kolej Tunku Kurshiah (GPS 1.0301)
7. SM Sains Hulu Selangor (GPS 1.0310)
8. Sekolah Dato' Abdul Razak (GPS 1.0323)
9. SM Sains Kota Tinggi (GPS 1.0335)
10. SM Sains Sultan Mahmud (GPS 1.0363)
11. SM Sains Muzhafar Shah (GPS 1.0390)
12. Sekolah Seri Puteri (GPS 1.0426)
13. Sekolah Tuanku Abdul Rahman (GPS 1.0502)
14. SM Sains Tuanku Syed Putra (1.0526)
15. SM Sains Rembau (GPS 1.0535)
16. SM Sains Pasir Puteh (GPS 1.0542)
17. SM Sains Tengku Muhammad Faris Petra (GPS 1.0606)
18. SM Sains Selangor (GPS 1.0615)
19. SM Sains Tapah (GPS 1.0622)
20. SM Sains Johor (GPS 1.0653)
21. SM Sains Kuala Selangor (GPS 1.0654)
22. SM Sains Sultan Mohammad Jiwa (GPS 1.06671)
23. SM Sains Tuanku Ja'afar (GPS 1.0698)
24. SM Sains Tengku Abdullah (GPS 1.0740)
25. SBP Integrasi Gombak (GPS 1.0741)
26. SM Sains Kubang Pasu (GPS 1.0743)
27. SM Sains Teluk Intan (GPS 1.0840)
28. SM Sains Kuching (GPS 1.0893)
29. SM Sains Tun Syed Sheh Shahabudin (GPS 1.0896)
30. SM Sains Banting (GPS 1.0904)
31. SM Sains Pokok Sena (GPS 1.0937)
32. SBP Integrasi Gopeng (GPS 1.0939)
33. Sekolah Sains Sultan Haji Ahmad Shah (GPS 1.0942)
34. SM Sultan Abdul Halim (GPS 1.1010)
35. SM Sains Machang (GPS 1.1012)
36. SBPI Integrasi Rawang (GPS 1.030)
37. SM Sains Lahad Datu (GPS 1.1086)
38. SM Sains bagan Datoh (GPS 1.1092)
39. SM Sains Kepala Batas (GPS 1.1092)
40. SB Integrasi Batu Rakit (GPS 1.1153)
41. SM Sains Sultan Hj Ahmad Shah (GPS 1.1213)
42. SM Sains Sabah (GPS 1.1241)
43. SBPI Sabak Bernam (GPS 1.1270)
44. SM Sains Sembrong (GPS 1.1278)
45. SBPI Kubang Pasu (GPS 1.1323)
46. SM Sains Hulu Terengganu (GPS 1.1325)
47. SBPI Kuantan (GPS 1.1411)
48. SM Sains Labuan (GPS 1.1431)
49. SBPI Temerloh (GPS 1.1506)
50. SBPI Tun Abdul Razak (GPS 1.1582)
51. SM Agama Persekutuan Kajang (GPS 1.1628)
52. SM Sains Dungun (GPS 1.1140)
53. SM Agama Persekituan Labu (GPS 1.1786)
54. SM Sains Setiu (GPS 1.1823)
55. SBPI Selandar (GPS 1.22212)
56. SBPI Jempol (GPS 1.12263)
57. SM Sains Sultan Iskandar (GPS 1.1342)

Kepada yang dapat keputusan yang comei lotei tu, Tahniah.. Tapi jangan terlebih seronok plak noh.. You have another big exam waiting for you in a couple of years.. Org kata, form 4 nnt honeymoon year untuk student2 yang baru habes PMR kan? Well, you better save your honeymoon tu after SPM nnt k.. Because masa form 4 lah adik2 sekalian harus memberikan lebih perhatian kepada certain subjects. E.g. Chemistry.. Kalau x fokus awal2, takut nnt masuk form 5 gelabah sampai terkencing dalam seluaq.. So, no honeymoon yet. The honeymoon will come later bila hgpa dapat result gempak2 untuk SPM n then dapat tajaan belajaq kat UK, US, AUS dan sebagainya.. Time tu hgpa nak honeymoon ka, honeystar ka, silakan..

Kepada adik2 yg dapat result xbrapa nak memberangsangkan tu, jgn risau. Berdasarkan pengalaman abg, you guys are more likely to succeed during your SPM because you've felt the pain of failure, and you dont want to feel it again.. So, you will work extra hard and put extra efforts during your SPM, so that hgpa x gagal lagi.. Do that, ok? Goodluck.. Orait, itu sajalah yang aku nak kongsikan untuk kali ni.. Jumpa lagi di lain entri! 



Assalamualaikum
******************
Jemput Komen


 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger