Pengalaman: Kena Kejaq Khinzir Hutan.. Fuhh semangat..

Assalamualaikum..
Salam muhibbah kengkawan...  Sambil2 dok menaip cerpen td ni tetiba plak teringat satu kisah masa aku kecik2 dulu. Yg ganjilnya, aku tengah menaip kisah hantu tetiba teringat pengalaman kena kejaq(ligan) ngan babi hutan  khinzir... Haha.. Lantaklah kan.. Dah ilham tu nak mai, xkan aku nak suruh dia balik minum kopi dulu pastu datang balik lusa kot.. So, alang2 dah ada benda nak cerita ni, baik aku cerita jaaa.. jap, nak dengaq dak? Alang2 dah sampai kedai aku ni, dengaq p la noh.. Nah kopi secawan! :)



Cerita dia cenggini, dulu aku pernah tinggal kat Kuantan, Pahang. Kat Kem Batu 10.. Kem Askar.. Depan kem askar tu ada satu hutan ni.. Nama hutan ni Hutan Maidin. Rumor has it ada sorang pilot ni nama dia Maidin. Jet dia terhempas dalam hutan tu n dia mati dalam hutan tu.. Thats why la nama hutan tu Hutan Maidin.. Dalam hutan tu jugak ada Sungai Maidin.. Tapi yang anehnya, bila aku google Hutan Maidin td, xjumpa la plak.. Mungkin dia just nama yg penduduk sekitar tu bg kot. Anyhoo, hutan tu dok dekat sangat ngan kem tu..  Masa kecik2 dulu plak, aku ni jenis yg xreti nak dok diam.. Asyik dok merayap jaaaa..


Pada suatu hari, abg aku n kawan2 dia plan nak keluar dari kem n p camping kat Hutan Maidin yang seram tuu.. Aku pun apa lg, dengan bajet Kanak2-Terpilih-Digimonnya terloncat-loncat nak ikut.. Abg aku pun bg ikut.. Kami mula packing barang... Bawak periuk... Lighter.. mancis.. Meggi.. Teluq ayam n teluq sendiri n bila semua dah siap, kami pun gerak! Jap lupa nak gtau.. Kami p sorok2 jaaaa.. kalau habaq kat mak pak tobat depa xbagi....



Kejayaan pertama kami is that kami berjaya lepasi Pak Guard yg dok jaga kat pintu gerbang kem tu.. Selalunya dia xbagi budak2 keluaq sesuka kaki... tapi kali ni, we made it through.. Pastu, untuk sampai ke Hutan Maidin ni kami kena lepasi satu sekolah ni.. Nama dia SMK Wira... Lalulah celah2 pagar sempadan sekolah tuu... N finally sampai jugak ke  Hutan Maidin...



Masa nak masuk dalam Hutan tu hati ni rasa len macam jaaa.. Kot2 la ada KingAwa (kacokan kingkong n ulaq sawa) dalam tu.. Mampuih kami kena telan.. Tapi sebab masa tu diri ni dok perasan mcam kanak2 terpilih... Jiwa masa tu mengatakan kalau aku masuk hutan ni kot2 lah aku tembus ke dunia Digimon... Tak pikir panjang dah kami pun masuk la dalam hutan tu... Nak tau x apa yang kami jumpa? gila bak hang!.. macam2 ada!.. ada pokok, daun, batu (lawak x jadik)..  Hehe.. Xdak apa yg special pun la.. sama macam hutan biasa jaa..  


Pastu kami sampai kat Sungai Maidin.. Tempat dimana dikatakan mayat Maidin the pilot di jumpai.. Kami pun berenti rehat kat tepi sungai tuu.. Cari kayu api.. keluarkan meggi n mula masak... Siap masak megi tu, kami pun makan la kan, xkan p tabuq megi tepi sungai plak... Masa tgah makan megi tu, tiba2 salah sorang dari kami dengaq satu bunyi plik.. Makin lama bunyi tu makin kuat... Pastu dia pasti yang bunyi tu adalah bunyik babi hutan... Kami pun apa lagi, xkan nak ajak babi hutan tu join makan meggi kot.. kami pecut la lariii... tinggai abeh  segala periuk pinggan dan sebagainya.. haha.. ntah btol ntah tidak yang bunyik tu babi hutan.. Ntah2 tupai yg comel.. Tapi lebih baik blah ja truih daripada amek risiko berdepan dengan babi hutan... Haha..boleh mati kena sondol kot... Lepas tu kami pun balik la rumah dengan hati yang traumaaa...



Camtulah ceritanya aku kena kejaq ngan babi hutan kat Hutan Maidin.. Moralnya kat sini kalau rasa diri tu budak2 lagi, ketiak pun x berbulu lagi, janganla p masuk hutan tanpa pengawasan orang dewasa... Bahaya.. Malang tidak berbau kan? So, pikiaq2 la sendiri noh.. Btw, Aku Rindu Rombongan Sekolah Part 2 akan diupdate kemudian k... Thats All for now..


Tingkatkan Prestasi, Kurangkan Kolestrol
Assalamualaikum
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger