Pengalaman: Emak Sahaja Dibenarkan?


Assalamualaikum..
Salam muhibbah kwn2...  jemput2 masuk noh... Pandai2 lah pilih tempat duduk sendiri k.. Ni tuan kedai nak kongsi cerita... Cerita tentang diri  tuankedai sendiri la.. N kali ni aku nak kongsikan dengan hgpa kisah potong rambut... Pelik x kalau aku cakap, sampai aku dah besaq panjang sekarang ni pun aku hanya benarkan mak aku ja yg potongkan rambut aku.. hehe.. Bunyi macam anak manja kan? macam anak mak sangat kan? Hehe... Pape jelah.. Aku keluaq dari perut mak aku... Aku  dikandung mak aku 10 bulan(yep, 10 bulan)... Susu mak aku makanan pertama yg lalu tekak aku..So if anything, kebanggaan adalah perasan yang spatutnya aku rasa kalau ada yg nak cop aku anak mak.. Hehe...


Tiap2 kali balik cuti panjang, bila rambut aku ni dah panjang berjurai mcm KakLimahBalikRumah, aku akan p puji2 sikit mak aku contohnya " hehe.. Mak2, arini muka mak berseri-seri.. Kalah Lisa Surirumah".. haha.. contoh ja tu... Lebih kurang cmtu lah bunyiknya... Pastu mak aku pun akan suruh la aku p pakai kain pelikat..  pastu dia cakap " bawak mai gunting ngan bedak sekali... pisau cukuq sekali"... Hehe.. aku pun ikut bawak la segala apa bnda yang mak aku suruh tu... Pastu aku cakap " mak, potong sikit ja nohhh.. xmo botakk... potong skit jaaaa"... Hehe.. Pastu dia pun suruh aku amek krusi hijau kecik..Xboleh guna krusi besaq2.. nnt dia jenoh mak nak jengket.. Haha...



kat sinilah selalunya tempat rambutku dicantas... Selalunya lapang jaa..tapi arini tetiba blambak plak kenderaan kat situ..



Nindiaaaa... kerusi kecik yg dok teman pungkoq aku selama rambut ku dicantas...Dah nak reban dah tuu..




Tambahan pula(ayat skemaaa!) ... Aku suka ngusik mak aku.. Satg dia potong sana, aku gerak sini... dia potong sini aku gerak sana.. Hehe.. saja ngusik dia... Pastu dia akan bagi ayat ugutan dia "satgi mak kerat jugak telinga hg ni".. Haha...Aku dalam hati " haha.. mie nak dengaq mak sebut tu jaa sebenaqnya"... Kalau aku terasa macam mak dok cantas lama sangat aku suruh la mak aku stop sat...P tgok cermin dulu...Kalu dah cukup smart,aku habaq la kat mak.. n mak pun xcantas dah...  


X KE MENYUSAHKAN MAK HG NAMANYA TU???

Menyusahkan? xla.. aku tau mak aku pun seronok dapat potong rambut anak yang dia sayang... Pastu dapatlah melwak2 ngan mak sikit... Hehe... Kan lebih erat... Jimat pun jimat... n kalau mak tersilap potong pun aku xkisah sangat sebab Mak yg potong...


START BILA HG DOK SURUH MAK HG CANTAS RAMBUT HG??

Start bila tu aku xberapa nak ingat, tapi aku ingat kisah disebalik kenapa aku xsuka potong kedai... Dulu masa kecik2 aku pun macam bdak2 biasa laa.. P ptong rambut kat kedai apek/anee/nenek tua... Pastu yg aku xsukanya is that tiap2 kali aku cakap "  aunty, potong sikit ja k" last2 dia akan "tinggalkan sikit" ja rambut aku... Depa derek dok miscommunication... org suruh potong sikit dia p tinggai sikit... Abeh botak la kepala aku.. Pastu mula aku dok hangen ngan dia... Thats why la aku mintak tolong mak aku yg potongkan...N now dah jadi macam tradition ja.. Balik cuti, mak potong rambut.. So, itulah kisahnya... Ni nak bagi nasihat sikit.. Selagi mak ayah kita dok ada tu, manja2 lah ngan depa...Takut nnt xsempat nak manja2 dah.... :) 


Thats all for now
Tingkatkan prestasi, kurangkan kolestrolll..
Assalamualaikum..

 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger