Pengalaman: Silap greet daaa...




Assalamualaikum..
Salam muhibbah... apa habaq kawan2 sekalian.. Harapnya still ada la yang dok baca blog eden ni ha.. Sekarang ni mmg dah jarang update la weh, susah nak dapat online kat sini.. laptop ni problem apa tatau... Hangpa suma sihat ka? harap2 xdala yang kena jerawat berbulu ataupun buku lali berbisul k.. dah makan blum ni? Kalau blum, jomla join aku makan megi goreng ni..  hehe.. Oklah, aku saja ja nak update blog aku ni supaya xdala labah2 nak mai buat sarang kat sini ataupun anai2 nak bina busut kat sini... 


So, kali ni aku nak share ngan hgpa satu pengalaman aku masa kat MRSM dulu.. Cerita dia macam ni.. Masa hari first aku daftar kat MRSM merbok dulu, macam biasalah.. lepas isi borang tu borang ni, aku pun p la ke bilik aku.. Mak abah pun tolonglah angkat barang n tolong kemas suma.. Pastu aku nak p ke tandas.. tapi tatau plak tandas asrama tu dok celah mana.. Kebetulan plak time tu ada sorang lelaki ni lalu tepi bilik aku.. Aku pun tanyala, " bro, tandas kat mana ek? " pastu dia buat muka pelik n then dia jawab la " kat hujung sana tu belok kanan..(sambil tunjuk kat blah ujung sana)" aku pun p lah tandas...


Pastu beberapa hari lepas tu, aku terjumpa lagi dengan lelaki tadi tu.. Tapi kali ni lain plak situasi dia... aku duduk n lelaki tadi tu mengajar... hahaha.. rupa2nya mamat yg aku panggil bro tadi tu cikgu bahasa inggeris aku.. terkejut aku.. tapi dia xmarah pun.. dia paham that masa tu aku xtau lagi dia tu sapa.. tapi lepas tu mmg aku xpanggil bro dah la kat dia...


So len kali kena hati2 sikit nak teguq org ni... xbleh pakai langgaq jaa.. haha... Dulu pernah gak aku sembang ngan sorang insan ni... Dok panggil dia puan.. aku tatau dia dah kawen ke blum tapi melihatkan umur dia, aku rasa mmg dah kawen n mungkin jugak dah ada cucu..yang peliknya dia macam hangen ja dengan aku.. N beberapa hari kemudian baru aku tau yang insan tadi tu sebenarnya masih lagi berstatus "cik"....dia xkawen lagi rupanya... patutla dia hangen ja dengan aku.. dari mula sampai ke sudah aku dok panggil dia puan puan puan... Rasa bersalah plak.. tapi xbleh salahkan aku gak kan?  it was an honest mistake... Hopefully sekarang ni cik tadi tu dah jadi puan.. :) 


So kesimpulannya apa ni? kesimpulannya, kalau nak greet orang tu kena hati2 gak.. ada orang yang ok dengan apa saja gelaran yg kita bagi.. Bro pun xpa, Dow pun xpa, wei pun xpa, Hang pun xpa, kamu dan anda pun dia xkisah... tapi ada jugak org yang sensitip bab2 panggilan ni... So, just be careful jela k.. Thats about it...

Tingkatkan prestasi, kurangkan kolestrol
Assalamualaikum..
 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger