Info: Ranking MRSM SPM 2013

Wednesday, March 19, 2014
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Result untuk SPM 2013 dah pun keluaq.. Tamat dah debaran adik2 yg dok sabaq menunggu result SPM ni.. Harapnya result hgpa semua bertepatan lah dengan usaha yg hgpa dah berikan masa jawab SPM haritu.. Kalau dah usaha, tapi x dapat result yg  mcm hgpa harapkan, jgn sedih. Allah tengah uji hgpa.. Sabar.. Kalau x usaha tapi tetiba ja dapat result yg gempak, jgn terlampau seronok.. Allah tengah uji hgpa.. Bersyukur..  Remember, "SPM is something, but NOT everything" Ok? Macam biasalah, bila time result peperiksaan2 besar kat Malaysia ni keluaq, aku akan letakkan ranking sekolah2 kat Malaysia kat blog ni.. Selalunya aku akan letakkan ranking MRSM ngan SBP, tapi kali ni jumpa info tentang ranking MRSM semalaysia ja.. So, ini sajalah yg mampu aku kongsikan.


Tahniah MRSM TGB for being No.1 tahun ni.. Rasanya tahun sebelumnya pun depa jugak kan? Dahsyat btoi budak2 TGB ni.. Untuk junior2 aku kat MRSM Merbok, jgn sedih walaupun ranking kita mcm jatuh ja kalini, lepas ni pulun lagi.. Ingat ikrar kita, Merbok No.1! Orait, tu sajalah yg aku nak kongsikan kali ni.. Lepas ni aku try explore2 cari ranking SBP plak.. 

Assalamualaikum
*******************
Jemput Komen

Nuffnang: CPUV #30

Wednesday, March 12, 2014
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Tengah2 malam ni, sebelum tidoq ni terasa nak mai sapu2 habuk n cantas2 semak dekat blog aku ni... Skarang mood blogging mmg dah kelaut la... Ada tips x untuk bagi sentiasa semangat nak update blog? hehe... Kalau ada share2lah dengan aku yang memerlukan ni.. haha..


Entri kali ni saja nak berkongsi pasai CPUV jaa.. Walaupun blog jarang update, Nuffnang tetap selalu dicek.. haha.. Dok berharap duit masuk jaa, update blog malas.. XD Tadi bukak nuffnang tengok ada CPUV baru masuk beberapa hari lepas.. CPUV ni kira CPUV yg ke 30 dari nuffnang untuk blog ni.. 


Lagi berita pasai duit nuffnang, semalam mak ada call, bagitau cek nuffnang dah sampai rumah.. Yesss.. haha.. Walaupun xdalah banyak mana sangat pun tp still ada lah jugak kan.. hehe.. Nampak lah jugak hasil blogging ni haa.. Harap bila dah merasa duit blogging ni, semangat nak blogging tu pun makin bertambah lah lepas ni.. 

Bukan cek sebenar.

Orait, tu sajalah yang nak dikongsikan kali ni... Ohh.. n aku ngan kwn2 Aiskacang aku ada try audition untuk Putra Idol 2 siang tadi.. Putra Idol ni pertandingan menyanyi yg dibuka untuk students ngan staff UPM.. Sem lepas dah try, tapi xlepas audition sebb nervous n lupa lirik.. haha.. Sem ni tatau lah cmna.. Harapnya ok2 lah.. hehe.. Orait, tu saja yang aku nak kongsikan.. Jumpa lagi!


Assalamualaikum
*******************
Jemput Komen





Pengalaman: Dr.Yummyz D12 Karnival

Monday, March 3, 2014
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Hai blog.. Sorry sebab dah lama aku tinggai hg xberupdate.. Bukan aku xsayang hg, aku syg hg.. Tapi..  Aku tetiba ter-hilang mood nak menulis kat sini.. Hg tau la aku macamna kan? Mood nak blogging tu sat ada sat xdak.. So, hg toksah lah merajuk dengan aku yer blog.. Walaupun aku x update hg, hg jgn la ingat lupa kat hg plak.. Tiap2 masa pun aku dok pikiaq nak update apa kat hg.. Kadang2 tu idea ada, tapi tgan malas nak taip.. Kadang tu, tangan dah rajin nak taip, idea plak dah tetiba hilang.. Kadang tu, idea pun xdak, tangan pun malas.. n kadang tu, dua2 dah ada, tapi masa plak xdak.. Harap hg paham yer blog.. 


Sekarang kat luaq tengah hujan setelah beberapa minggu bumi upm ni kemarau.. n aku rasa sudah cukup sudah lah aku membiaqkan hg kemarau tanpa sebarang entri baru.. Jadi, hari ni aku nak kongsikan dengan hg, sedikit sebanyak apa yang berlaku kat aku lately.. Okey, aku nak ceritakan pasai Karnival D12 yg kolej aku anjurkan dimana masa Karnival tu, aku dengan kwn2 aku yg jugak bisnes partner aku (bisnes partner gittchhjjjyewwwww.. ) ada bukak satu kedai yang mengunakan nama Dr.Yummyz.. Dr.Yummyz ni merupakan sebuah syarikat xrasmi aku ngan kawan2 aku yg lahir daripada program HypnoEntrepreneur UPM.. Kalau nak tau pasal Program tu n pasal sapa ahli2 dalam Dr.Yummyz ni, ada aku ceritakan kat SINI.



So, basically minggu lepas otak aku sibuk dok memikirkan pasal project Dr.Yummyz ni lah.. Nasib aku baik sebab dapat team yg very supportive, commited dan mmg sama2 suka bisnes ( sila belanja aku atas pujian ni k Mimi,Husna,Wan & Farah..Hehe).. Mmg suma pakat2 bagi komitmen untuk bukak kedai time D12 Karnival haritu, padahal benda ni bukan dapat markah untuk naikkan pointer pun, bukan dapat sijil apa pun.. Tapi sebab kami minat, jadi kami cuba.. Gambaq xsempat nak snap banyak2.. Tapi ada lah sikit gambar masa hari pertama.. Nak tengok? Nah.. 


Alhamdulillah, walaupun sales agak sedih, tapi dapat pengalaman baru, selain daripada dapat berabih duet beli makanan Thai depan kedai kami ni.. Haha.. Anyway, it was a really good experience.. Terima kasih semua yg make Dr.Yummyz happen.. Okey, selain dari Dr.Yummyz, aku jugak take part dalam D12 Talent Show Challenge bersempena dengan D12 Carnival ni lah.. Masuk dengan member aku, Iman.. Masuk pun last2 minute ja.. Nasib baik si Iman ni sempoi ja, so kami join..  Kami setuju untuk nyanyi lagu Pencuri Mark Adam.. Long story short, kami menang! haha.. Walaupun pertandingan kecik ja, tapi still rezki lah kan.. Alhamdulillah...


Itulah pretty much the highlight untuk minggu lepas.. Again, thank you sovery much kepada semua yg make Dr.Yummyz happened..Wan, Farah, Husna, Mimi, RB, Hasi, Anis n semua yg helped us out the other day.. Anda semua Thorrbaikk! n thanx juri D12 Talent tu sebab pilih kami, walaupun lupa lirik! haha.. Orait, thats pretty much it for now.. Lain entry kita jumpa lagi k... Hg jgn merajuk dengan aku plak noh blog.. Bukan aku dah xdak selera nak update hg, tapi ada jaa benda yg menghalang *alassaaann... hehe... Ok.. Cukup dah kot aku dok merepek kat sini.. 


Assalamualaikum.
*****************
Jemput Komen

 

Blog Kimi Jamai Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger