Sembang2: Caffein Baik Untuk Otak?

Tuesday, October 28, 2014
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Its 3.26 in the morning dan aku masih belum tidur lagi dik kerana penangan kopi yang aku minum awal tadi yang pada asalnya untuk jadi bekalan aku buat assignment yang nak kena present esok. Hey, jangan nak "menghakimi" insan yang bernama Hakimi ni noh.. Standardlah student universiti buat assignment last minute *a statement that is so wrong yet so true.. So yeah, Im all charged an fully awake disebabkan terlebih caffeine.. Its not good, but I had to do what I had to do #buattrok..Well caffeine ni for some people it does not work, for example my "teman istimewa" kalau minum kopi terus mabuk cari bantal and katil, tidoq.. Jadi, caffeine is not for her.. Tp untuk aku, it works like a battery enegizer for human being.. Rasa otak berpusing mcm enjin kereta dash tu.. Again, aku tau its not good to always rely on caffeine ni, but on my defense, at least I dont smoke cigarete atau minum ayaq ketum atau telan pil kuda etc. and aku cuma minum benda2 berkafein ni waktu aku nak pulun buat assignment sampai tengah2 pagi buta atau kalau aku ada exam/test.. Makanya dong, aku bukanlah addicted to cafein but its more to memerlukan disaat perlu *actually its a kind of addictions but I choose to live in denial..

So, nak cakap pasal apa ni? takkan nak cakap pasal kopi sampai ke sudah... Hehe..  Aku lani dah xberapa nak up-to-date dah dengan issue2 semasa ni.. Issue2 dalam dunia blogger pun aku dah xberapa nak ambil tau sangat dah.. Bukan xnak ambil tau, kalau dok scroll2 timeline fb and ternampak ada berita and cerita berkaitan blogger tu, ada jugaklah click2.. Cumanya kalau dok saja2 nak p blogwalking mmg tak dah.. Dah hilang that fire that use to be burning inside me.. Tp bukan hilang terus lah.. Ada lagi arang2 dia.. So, kalau tiup2 sikit nnt keluaq balik la apinya.. hehe.. Idea pun dah ketandusan dah sekarang ni..  Sampai sini dulu kot untuk kali ni.. Nampaknya kesan kafein yang aku consume tadi dah mula nak padam dah.. Hehe.. Boleh tidur dengan tenang sebab assigment pun dah settle... Ok jom.. Eh lupa.. Kepada yang terbaca entry ni, jemputlah pergi bukak youtube and search Warkah Buat Kekasih Aiskacang Band.. Tu merupakan single pertama aku & band aku.. Jemputlah dengar, comment dan subscribe! Terima kasih.. If you had fun reading this entry, meh belaga kepala sikit tanda terima kasih daripada aku dan daripada hgpa kepada kita each other.. Tp kalau hgpa rasa mcm buang masa baca entry ni, aku mohon ampun dan maaf sebab dah terambil a portion of your life yag hgpa xkan dapat balik dah.. Hatudia.. 

"Jangan takut kalau kita tak hebat 'mcm' orang lain, jadi hebat cara sendiri"
(Semua orang lahir bersama potensi, semua org. Cuma potensinya tu berbeza beza setiap orang)

Now here comes gambar yang langsung xdak kena mengena dengan entry ni


Assalamualaikum.




Nuffnang: CPUV #37 to #46

Wednesday, October 8, 2014
Assalamualaikum.
Salam Muhibbah.. Hey guys, it has been a pretty long time since the last time I wrote anything here right? I know I said that I will try to occupy this blog with new entries as much as I can just like those good old days but I have to embrace and to admit that things are not the way they used to be anymore.. But I will still write here once in a while though.. and this time, I feel like writing in English.. Hehe.. so please bear with my grammars and stuffs ok?

So, here goes the story..While scrolling down my FB timeline just now I saw my fellow blogger named Sis Hanny post something about she getting a lot of CPUV for her blog.. Like really really a lot.. and I was intrigued by her facebook post so I clicked the link that she put together with the post.. and I was pretty shocked because the amount of the CPUV that she got is      a lot.. Mmg banyak nakhayam orang kedah kata.. At the same time, I was also happy lah for her.. She deserve those CPUVs.. Look at these..



And then I felt like checking my nuffnang earning, manalah nak tau kot2 dapat rezki mempelam runtuh macam kak hanny.. So, I checked my nuffnang account.. And..... .. ... I was right! I did get mempelam runtuh like kak Hanny... I dont know what is going on there at the Nuffnang office lately, but I LOoooVE nuffnang more than ever now.. haha.. Well, I should just consider this as a rezki right?  So.. Alhamdulillah.. Hehe.. Do give me more CPUV k in the future.. :)






Eventhough I dont really write here to make money but this might be a sign that I should continue writing here right?.. Hehe.. So, I think sampai sini dulu kot untuk kali ni.. You know what, to be honest, I dont write here as often as before is probably because my life is not as "interesting" as before kot.. Im not saying that life is bad now but, I just dont have anything much to share anymore.. Just not like those days.. But I do love my life now.. I love my life before and I will love my life in the future.. Ok lah later we'll take more about that ok? see ya when I see ya...

Assalamualaikum
*****************
Jemput Komen
 

Blog Kimi Jamai Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger