Info : Macam Mana Nak Download Lagu

Saturday, September 26, 2015
Assalamualaikum
Salam Muhibbah! Hello kengkawan! This is going to be a short entry sebab dalam entri kali ni aku sekadar nak kongsikan dengan hgpa yg mana kaki layan lagu dekat youtube cara-cara untuk download lagu2 yang hg dok dengaq kat youtube tu dalam bentuk MP3.. Maybe ramai yang dah tau so, hgpa yg dah tau tu, boleh p baca entry-entry aku yang lain noh.. Mohon jgn blah dari blog ni..Jangan..jangan... Anyway, cara yang aku nak ajar ni adalah cara aku dok download lagu2 yang best from youtube masuk dalam laptop dalam bentuk MP3.. Lepas tu hgpa nak transfer masuk handphone ka, ipad ka, mp3 player ka, pandai2 lah noh usaha.. Orait, lets get to it, cara macam mana nak download video youtube dalam bentuk mp3 ataupun cara nak convert video youtube kepada mp3

It is very easy, very simple, everyone can do it. First of all, kenalah bukak youtube dulu, search video lagu yang hgpa nak download tu.. Nak search mana tu hgpa tau dah kan? Ok, search.. and bila dah keluar selections tu, klik saja yang mana hgpa rasa kualiti elok.. Kalau aku, selalunya aku akan klik dekat video " _________ lirik video".. Sebab apa x klik dekat official music video? sebab kalau dalam official music video selalunya ada extra2 shot dekat intro ataupun kat tengah2 mahupun dekat hujung2.. Jadi kalau nak full song sahaja, just klik dekat yg lirik video.. Macam kat bawah ni.



Ok, bila dah jumpa video yang hgpa berkenan, copy link video berkenaan dan masuk ke website ni https://www.youtube2mp3.cc/, just untuk confirmation, hgpa akan sampai ke webpage macam kat bawah ni..

https://www.youtube2mp3.cc/

Sekarang, nampak x kotak yg aku merahkan tu? paste kan link video yang hgpa copy tadi tu kat ruang tu.. Lepas dah paste, klik convert, within 3 saat akan keluar button download, then hgpa just klik button tu ok? Video hgpa akan didownload dalam format mp3.. Itu saja! Senang kan? hehe.. Sebelum ni susah nak download video youtube dalam format mp3 kan? tapi lately ni dah banyak sangat online apps/software yang boleh tolong kita nak download video youtube dalam format mp3.. So, lets just enjoy all the apps and make use of it to the fullest! haha.. Orait, itu sahaja yang aku nak kongsikan! Kepada hgpa yang nak download video youtube dalam format video sepantas 3 saat, boleh klik sini sini sini dan kalau nak tau mana nak tengok movie online, boleh klik sini sini sini.. Ok hgpa, aku cau dulu! Harap entry ini membantu!

Damai pada semua.





Sembang2: Hey! I'm Still Here.

Friday, September 18, 2015
Assalamualaikum,
Salam muhibbah! Masya-Allah blog.. Lamanya aku tinggal hg.. Walaupun baru tinggal for almost a year, tp rasa mcm dah tinggal blog ni seabad. Mungkin sebab hg pernah jadi salah satu benda terpenting dalam hidup aku kot noh..Jangan risau, hg masih penting.. Banyak yang dah jadi selama aku x update kat blog ni.. Sangat banyak sampai aku taktau nak start dari mana..Btw, before anything, hg apa khabar blog? Ada org dok singgah mai sini lagi ka? Daripada insight yg aku cek tadi, masih ada yg sudi datang ataupun mungkin dipaksa datang oleh google.. So, Alhamdulillah for that.. Oh me? Aku sihat walafiat ja.. Masih bernafas, masih diberi peluang untuk tengok dunia dan untuk ambil iktibar dari hal-hal yang berlaku kat dunia ni untuk perbaiki diri supaya ada bekal nak bawak ke alam selepas dunia ni.

Ok, moving on! Among the things yg jadi kat aku for all the time I was away from you is that aku pergi buat praktikal dekat cable car Langkawi. Praktikal tu xlama, dua bulan saja.. Tp ilmu and pengalaman yang aku dapat kat situ mmg banyak dan x ternilai sangat. Nnt aku buat satu post telling things yang ada kat cable car tu orait? Kerja kat situ penat tapi bila balik rumah, aku rasa mcm xsabar nak p kerja untuk hari berikutnya. Maknanya, I was happy there. Penat tapi sangat menyeronokkan. So, there'll be a post about that ok blog? 


Some other things that happen to me, erm.. Yeah, lupa nak bagitau, I am now in my final year! FINAL SEM, to be exact. It is not as fun as I thought it would be.. Bukan x best sebab apa, sebab memikirkan lepas ni dah xdpt nak p kelas dengan kawan2.. Xdapat nak lepak bilik kawan2, basically everything yg aku buat dengan kawan2 kat dlm Upm ni dah xdapat nak buat dah la lepas ni.. and also, final year project lah..Mmg spoil mood bila fikir pasal Final Year Project ni..Tapi xpa, everyone has to do it.. So, lets just suffer together ok? 

Actually, aku xberapa nak ingat sangat dah insiden2 yang berlaku dalam sem lepas sebelum aku p cable car.. Jadinya aku xboleh nak cerita..So, as for now until aku teringat balik insiden2 yang menarik untuk aku share, sampai sini dulu lah yer.. At least, kalau ada insan2 yang masih melawat blog secara sengaja especially, you now know that I'm still here and still want to write.

Damai pada kamu semua!

 

Blog Kimi Jamai Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger