Movie Time: World War Z.. Bungled?

Friday, June 28, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Malam semalam aku berpeluang untuk tengok wayang dengan adik beradik aku.. Kali ni xdak sapa2 belanja.. Semua pakai duet poket sendiri *selalunya abang aku join so dia la belanja.. Cerita yang kami tengok adalah World War Z lakonan Brad Pit.. Cerita ni aku dah tau lama dah.. Dok tunggu lama dah.. Tengok trailer dia dah xlarat nak ulang dah.. Senang kata, mmg dok sangap lama dah nak tengok cerita ni *Itu kedengaran agak tidak sopan. maaf.. Hehe.. Sebenaqnya nak tengok masa kat UPM haritu. tapi time tu poket kering kontang kemarau tahap kritikal..So, tunggu balik rumah jela.. Haha.. Tiket kami tu pukul 10.10 malam.. Penuh kot panggung.. Kami dapat seat depan sekali nu haa.. Tapi nak taknak terpaksa amek jelah seat tu.. Malas dah nak mai banyak2 kali.. 


Iktibar: Pembunuh Adik Dirang Di Hukum Mati.

Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Mesti ramai yang dah terbaca berita tentang pembunuh arwah adik Dirang yg disabit bersalah dan dijatuhkan hukuman gantung sampai mati kan? Kes pembunuhan adik Dirang ni dapat perhatian daripada semua lapisan masyarakat xkira agama bangsa dan umur..Semua msti sedih bila terbaca berita tentang kanak2 yang masih kecil, masih belum sempat nak kenal dunia telah diculik, dibunuh dan dibakar dalam perjalanan nak pergi kedai beli mee segera.. Tambah sedih bila, rangka arwah ditemui selepas 7 hari arwah dilaporkan hilang..Xmampu nak bayangkan betapa hancurnya hati keluarga arwah..Tapi, Allah itu maha adil dan hari ni pembunuh  adik Dirang (Muidin Maidin,27) telah dijatuhkan hukuman yang sepatutnya.. Dendam dikatakan menjadi motif utama pembunuhan adik Dirang.

Jom Tengok: Venus. The Coolest Cat Ever?

Thursday, June 27, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Beberapa hari ni tatau la pasai pa mood nak update blog ni tetiba ke laut cina selatan.. Maybe sebab badan ni xberapa nak sihat kot.. Tapi xpa, aku gagahkan jugak diri ni untuk menulis something kat sini.. Hehe..  Kali ni aku nak perkenalkan kat hgpa sekoq lagi kucing yang femes.. Nama kucing ni Venus.. Dia ni dijumpai di ladang ternakan tenusu lebih kurang 3 tahun yg lepas.. n sekarang dia dah berusia lebih 3 tahun dah.. Dia siap ada page FB sendiri kot.. Lebih seratus ribu like page dia.. Haha.. mengalahkan retisss.. Ni FB dia, Venus' page.. Nak tau apa yg special sangat dengan Venus ni sampai dia femes tara tu? Jom tengok gambaq Venus!


Jom Tengok: Bengkok Terbongkang.

Monday, June 24, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah..  Balik rumah kali ni aku perasan yang Si Bengkok ni dah gemok gedempol dah..  Dah mcm kucing geng bapak2 dah.. Tapi yg lawaknya, gemok2 Bengok ni pun, dia still dok manja ngan mak aku.. Dok p peluk mak la.. Dok golek2 depan mak.. Haha.. mengada btoi.. Semalam aku saja ja baringkan dia terbongkan terkangkang tau.. Lepas tu aku lepaskan lah dia.. Tengok2 dia bleh terlena btoi2 dengan posisi terkangkang tu..Nah tengok ni..


Pengalaman: Oh, Its Good To Be Home.

Assalamualaikum..
Salam muhibbah... Selepas beberapa bulan xjejak kaki ke rumah, akhirnya harini aku pulang jgak ke rumah tercintun! Aku gerak dari kolej tadi, level aku cuma tinggal dua orang manusia ja.. Mmg sunyi habis.. Pagi tadi ada interview, n lepas interview tu, aku terus cabut balik rumah.. Mujur ada member yang baik hati , Pali nak hantaq aku n member aku sorang lagi, anis ke Stesen Pudu Raya.. Thanx Bro.. Sepanjang nak ke Stesen Pudu Raya tu, dapatlah aku tengok pemandangan KL yg penuh dengan "kabus2" beracun.. Dok dalam kereta pun still dok geli tekak n gatai mata.. Bahaya sungguh.. Its really bad.



Sembang2: Dilemma Tidoq?

Friday, June 21, 2013

Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. I just finished revising for my Thailand's paper tomorrow morning which is just about a few hours from now.. I dont know what to do.. Nak tidoq ka nak terus berjaga.. 


Sebenaqnya aku dok tengah boring ni.. So aku pun buatla kartun atas ni.. bila dok buat cartoon ni, hilang sikit boring aku.. n sedaq xsedaq dah nak subuh dah pun...So berakhirlah dilemma tidoq aku tadi tuu..haha.. Sorrylah hgpa terpaksa melayan ke-boringan n ke-randoman aku ni.. :D Anyways, doakan aku untuk paper thailand ni k.. This is the last paper for this semester.. Lepas tu, aku merdeka seketika.. Yezza! xsabaq nak merasa bahagianya dah habis final exam ni..Hehe.. Oklah noh hgpa.. Sampai sini dulu lah aku merepek noh.. 

Assalamualaikum.
*****************
Jemput Komen.

Jom Tengok: Creative and Unusual Cakes

Thursday, June 20, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Sekarang ni kolej ni dah makin kosong sebab ramai yang dah habis final masing2 n dah cabut mengangkat pungkoq masing2 pulang ke kampung halaman masing2.. *Brapa banyak masing2 daa.. Tapi aku masih lagi kat sini, masih lagi ada 2 misi yang perlu aku selesaikan.. Paper Thailand dan satu lagi hal lain.. Harap2 dua2 misi tu berjaya diselesaikan dengan baik la.. Orait, tu sedikit sebanyak tentang whats goin on with me right now.. Sekarang aku nak tunjukkan kat hgpa gambaq kek2 yang menarik yg aku jumpa kat internet tadi.. Ada yang nampak kiut, n ada yang nampak memualkan.. Tapi kalau lapaq, aku bedal ja semua.. Haha.. Nak tengok? Jom!

















Ok, silap tulis tadi.. Even kalau aku lapaq pun, aku xkan makan kek baby, ulaq n kek yang ada Khinzir tu.. Haha.. Xlalu, xsampai hati n mmg xbleh.. Orait, so itu sajalah untuk kali ni.. Doakan aku untuk paper bahasa Thailand tu noh..  Worait.. Until next time.

Assalamualaikum.
*******************
Jemput Komen

Pengalaman: Boboi The Arnab.

Sunday, June 16, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Semalam lepas study group dekat Sanggar 12, aku ngan lagi 2 orang kawan aku ada ternampak satu kelibat binatang ni.. Dok bertenggek seketoi kat tengah2 jalan.. Nampak dari jauh mcm kucing.. Kami buat selamber badak je la.. Tapi bila dah dekat nampak lain macam plak.. Aku cakap dalam hati "Awat kepala kucing ni lain macam? jelmaan jin ka apa ni?".. Kami jalan dekat lagi, baru perasaan rupa-rupanya binatang tu is a rabbit... Besaq kot.. Kami p dekat ngan dia pastu dia malu n then dia lari nyorok dekat parking motor.. Aku pun call la member aku yg pakar bab2 arnab ni.. Aku call mimi.. Habaq kat mimi yg kami terjumpa arnab.. Masa aku call tu ada pak guard datang n gtau kat kami that arnab tu ada tuan dia.. So, kami pun biaq jela arnab tu kat situ.. 

Lebih kurang mcm ni lah arnab tu..

Keesokan harinya ( 17 Jun 2013), Lepas paper Literature, waktu aku dok landing2 ataih katil sambil dok study untuk subject seterusny *puih gebang, dapat mesej from mimi kata " Kimi rabbit tu ada lagi la, sakit plak tu". Lepas tu bincang3, aku pun brcadang nak p lah tengok arnab tu.. Sebelum p tu, aku ketuk dulu bilik member aku sorang ni, jayden nama dia..Konon nak mintak roti sikit.. Nak menjadikan cerita aku ni lebih dramatic dan puitis, member aku tu mmg peminat tegar arnab.. Truih dia pakai seluaq n baju n cakap nak ikut sama.. Otw nak p sana tu jumpa lagi 3 orang member n depa pun ikut sekali.. Dah mcm rombongan cik kiah dah.. Rombongan cik kiah nak melawat arnab...



Sampai2 kat tempat yg kami nampak arnab tu semalam, dia dah xda dah.. Kami cari2, selak sana selak sini, rupa rupanya dia dok menyorok bawah kereta..Dia dok sakit kurap ka apa ntah.. Kulit dia menggelupas abis..Setelah mendapat persetujuan para jemaah menteri, kami pun decide untuk tangkap dia n buh dalam kotak n lepas tu minta tolong Pali nak hantar dia p Veterinar UPM.. Ingatkan senang, rupanya susah ya amat nak tangkap arnab ni..Xpadan ngan sakit.. Lincah gila.. Berpeluh peluh kami ligan dia..  N finally dapat gak... Lepas tu kami pun bawak la dia ke Vet UPM..




Malangnya harini xdak treatment untuk arnab.. Treatment untuk arnab ada hari rabu ja.. Pelik gak aku, cmna plak bleh ada hari2 untuk binatang2 ni.. Cer kalau dia buat konsep ceni kat manusia, hari ni xdak service sambut orang beranak.. Jenuh nak beranak tang mana oi? haha.. Tapi, tulah, orang kat veterinar tu kata, even kalau dah rawat arnab tu nnt, depa xkan tolong jaga kan, kami kena bela arnab tu sendiri. So, kami pun dah xdak idea nak buat apa, nak tunggu rabu, dua hari lagi tu.. Arnab ni nak letak mana? So, kami pun decide nak letak dia kat Bukit Ekspo UPM.. Kat situ selamat sikit rasanya... Banyak pokok2 n banyak tempat dia boleh berteduh.. Dengan sedihnya, kami lepaskan arnab yg Mimi bagi nama Boboi tu kat Bukit Ekspo.. Harap2 dia survive.

Ni sebahagian dari bukit ekspo tu..

Itulah cerita adventure kami cuba nak selamatkan sekoq arnab.. Rasa nak lawak pun ada, sebab yelah, habis2 periksa truih p ligan arnab.. n sedih pun ada gak sikit.. Harap2 umuq Boboi tu panjang lah..Oraitlah.. tu saja yang aku nak kongsikan.. Aku tinggai satu paper lagi ni.. Yeah! Cepatlah habeh..Worait, ciau cin cau..

Assalamualaikum
******************
Salam muhibbah.

Jom Tengok: Sam Kucing Ada Kening.

Friday, June 14, 2013
 Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Aku masih lagi dalam mode rehat lepas exam etnik haritu.. Belum ada semangat lagi nak start study subject Literature.. Hehe.. Insha Allah malam ni ada study group sikit.. Btw, tadi aku dok mengembara di alam maya ni, aku terjumpa cerita pasai seekoq kucing ni.. Nama kucing ni Sam.. Kucing ni pernah jadik internet sensation satu ketika dulu.. Xdakla satu ketika dulu sangat pun, beberapa bulan yg lepas la.. Kenapa Sam ni jadi internet sensation? Jom tengok!












Yep, Sam ada kening! Haha.. Stylo gila si Sam ni kan? Kucing aku kat rumah tu xdak keninga mcm Sam ni.. Tapi kucing aku pun ada specialty gak, specialty kucing aku tu ialah, ekoq dia bengkoq macam hujung kayu golf * xspecial punnn..hehe.. Orait, thats all for now, Jumpa lagi next time.

Assalamualaikum.
*****************
Jemput Komen

Movie Time: Man of Steel (Superman).. Awesome?

Thursday, June 13, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah..Pagi tadi ada last paper untuk minggu ni, paper seterusnya bersambung minggu depan plak..tinggai lagi dua paper jaaa.. Cepat2 lah habis yer final exam ooi.. Xsanggup dok menahan debaran n ke-cuakkan ni dah..Hehe..n lepas2 paper tu tadi, aku ngan member2 aku terus menerbangkan diri ke The Mines untuk tengok premier filem Man of Steel (superman). Cerita ni sebenaqnya aku bercadang nak tengok kat rumah, tapi alang2 dah pakat nak keluaq ramai2 kat sini, apa lagi, join sekaki jelah.. Premier plak tu kan.. n tambah best lagi, tiket dia RM 8 ja untuk students.. Kira murah la untuk tayangan Premier kan.. n memang sangat berbaloi tengok Man of Steel tu tadi.. Kepada yang memang dah dok tunggu lama nak tengok cerita ni, Im sure that you guys xkan kecewa.. I can promise you that. Kepada yg mmg pengikut setia Superman, hgpa kena tengok cerita ni.. Its E.p.i.c


Sinopsis Man of Steel. Planet Krypton yakni planet asal Clark/Kal/Superman ni sedang mengalami satu krisis sumber tenaga ni, ayah Clark ni cuba nak selamatkan planet depa n pada masa yang sama, ketua tentera krypton General Zod memberontak dan nak gulingkan kerajaan yang sedia ada kat planet tu.. Planet Krypton tu akan musnah, n demi untuk menyelamatkan keturunan dan bangsa depa, ayah Clark telah curi satu benda ni yg depa panggil Codex. Codex tu kira benda penting la untuk ketamadun depa.. Lepas tu, Clark yg baru ja lahir dihantaq ke planet bumi bersama-sama dengan Codex yg ayah Clark curi tu.. Kat bumi, clark dibesarkan oleh satu family ni.. After a few years, dia mula discover power dia, n dia mula tau sapa dia... n dalam pada masa yang sama, general Zod tadi tu pun mmg tengah dalam mission nak cari Clark sebab dia nak rampas Codex dari tangan Clark..  Bila Zod tau yang Clark ada kat Bumi, dia pun datang ke Bumi n cuba nak rampas planet Bumi ni n jadikan Bumi ni mcm planet Krypton.. Clark, dengan kuasa yang dia ada, cuba untuk pertahankan Bumi.. Malangnyaa.. hehe.. Kalau nak tau cmna ending dia, hgpa kena p tengok sendiri laa.. 

Btw, barisan pelakon untuk filem man of steel ni adalah Henry Cavill sebagai Clark Kent, Russell Crowe sebagai bapak asal Superman (Jor El), Amy Adam sebagai Heroin cerita ni, Michael Shannon sebagai General Zod n banyak lagi lah pelakon yg hebat2.. Lakonan depa mmg mantop2 laa.. Tapi ada member aku kata Superman kali ni xhensem.. Haha.. No komen la, aku tengok stylo ja Superman tu..



Jalan cerita filem Man of Steel ni maybe x setwisted mcm Now You See Me haritu, tapi garapan dia mmg sangat2lah amazing dan dahsyat.. The camera work mmg awesome habis..  CGI dia pun power. Masa tengok tu mmg aku kagum habis dengan computer work dia..Dahsyat..Heroin pun cumels..hehe..Mmg sangat berbaloi.. Aku paling suka tengok part yang terbang2 n langgaq2 bangunan.. Mmg gempaq..Selain tu, cerita ni ada elemen sedih jgak..Complete..Mmg puas la.. Expectation aku untuk cerita ni berjaya dipenuhi.. Untuk Man of Steel ni aku bagi bintang sebanyak..

9 bintang!

So, itu sajalah yang aku nak cerita tentang Filem Man Of Steel (Superman) ni.. Lepas ni kalau dah boleh download or tengok online, mmg confirm aku akan tengok sekali lagi, ataupun kalau ada yang sudi nak belanja aku tengok sekali lagi pun aku on jaa..Hehe..:) Orait, thats it for now.. Ciau cin cau..


Assalamualaikum.
******************
Jemput Komen


Pengalaman: Kerepek Kemenangan

Wednesday, June 12, 2013

Assalamualaikum
Salam muhibbah.. Dua paper sudah dijawab, berbaki 4 paper lagi.. Malam ni ada satu.. Dalam dok letih mentelaah ni, tetiba terasa nak bukak blog jap.. Bukak2 blog, ternampak la satu komen ni.. Komen ni datang daripada blogger Cik Normi.. Cik normi suruh aku pergi ke satu link ni.. Aku pun pergi la kat link yang cik Normi bagi tu..


Klik kat situ, rupa-rupanya ada berita gembira daripada cik Normi.. Haha.. Cerita dia mcm ni, hari tu aku p la jalan2 ke blog Cik Normi, lepas tu nampak dia ada buat satu game teka meneka ni.. Aku ni mmg seronok bab2 teka meneka ni.. Maklumlah, bekas ahli magik la katakan*Puiih.. Haha.. But seriusly, aku mmg suka teka meneka ni.. Nak tau dak cik normi suruh teka apa? Dia suruh teka, apa benda yang ada dalam tin biskut kat bawah ni..


Dah nama pun game teka meneka, takkanlah ada biskut plak kat dalam tu kan, senang sangat plak kalu cmtu... Aku pun pikialah.. Pikiaq lagi.. Xhabis lagi pikiaq.. Then.. aku teringat dekat tin tin biskut yang ada kat rumah aku.. Kebanyakkan tin tin biskut kat rumah aku, mak aku akan recycle jadi tempat letak kerepek.. Mcm2 jenis kerepek la kan.. So, aku pun tekalah, Kerepek!  Dannn.. jawapan aku btoi! haha.. cuma xberapa nak spesifik ja sebab aku xhabaq kerepek apa, sbb kat rumah aku pun aku tatau apa nama2 kerepek yg mak aku letak dalam tin2 tu.. banyak ngat.. Hehe..


Jadi, itulah ceritanya mcmmana aku boleh terpikia nak teka kerepek dalam tin tu.. Hehe.. Aku join syok2 ja, xsangka plak dapat hadiah...Murah hati btoi cik Normi ni.. Semoga murah juga rezki Cik Normi ok..Thanks Cik Normi :D Orait, itu sajalah yang aku nak ceritakan dengan hgpa... Semoga perjalanan final malam ni baik2 saja... "We do the best, Insha Allah we will get the best".. Thats all..:)

Assalamualaikum
****************
Jemput Komen

Jom Tengok: Apa Kat Bawah Tu?

Tuesday, June 11, 2013
Assalamualaikum
Salam muhibbah, first final paper sudah dijawab.. Alhamdulillah, ok lah kot aku jawab tadi.. Harapnya  ok lah..Esok ada dua paper.. Satu pagi (TITAS) n satu lagi malam(Histort of English).. Both papers mmg kena banyak baca dan ingat.. Titas tu soalan essei, so mmg berat jugak la.. Hopefully, i will do fine.. Btw, ni aku ada nak kongsikan koleksi gambar yang sangat menarik dengan hgpa.. Gambar2 ni menunjukkan kononnya, dekat bawah landmark2 penting negara Russia ni ada tersorok separuh bahagian lagi daripada monumen2 ni.. Sebenaqnya, gambar2 kat bawah adalah palsu dan diedit semata-mata.. Gambar2 ni diedit dan dipamerkan untuk mempromosikan Schusev State Museum of Architecture.. Jom tengok!









Mmg menarik n dalam masa yg sama mcm scary jgak..Aku la rasa scary.. Dok bayang kalau aku terjatuh kat bawah tu n xbleh nak nek dah.. Sorang2 dalam tu.. Huish, meremang bulu hidung oi! haha.. Orait, itu sajalah yg aku nak kongsikan dengan hgpa kali ni.. Jom study untuk paper2 berikutnya.. Ayuh! :P Wokeh, until next time.. Ehhh, jap3 nak mintak hgpa tolong undi adik aku sat untuk Digi Wwwow Award bleh dak? Just click sini and lepas tu click vote yer.. Tahun lepas, alhamdulillah dia menang untuk kategori Top Online Achiever Under 15.. Tahun ni dia masuk untuk kategori Breakthrough Youtube Star plak.. Harapnya ada lagilah rezki dia kali ni.. Okeh, Thanx Guys!

Assalamualaikum
******************
Jemput Komen

Sembang2: Doakan Aku.

Monday, June 10, 2013
Assalamualaikum.
Salam muhibbah.. Yep, aku tukar template lagi.. Hehe.. Kali ni tukar kepada something yg lebih matang dan kemas sikit.. Sebenaqnya cerita dia cmni,aku dalam perancangan nak mengunakan domain  sendiri lepas ni.. So, rasanya alang2 dah nak maju selangkah lagi tu, apa kata aku majukan jgak rupa blog aku ni.. n thats why la aku guna template ni... Harapnya, kepada yg selalu datang sini tu, x lari tinggalkan aku lah yer.. Kerap2 lah datang sini lagi lepas ni k.. 

Btw, esok peperiksaan final aku akan start.. Bermula dengan paper Expository Writing.. Cuak ni..Harapnya otak aku ni tak ter-switch off la esok.. Moga2 aku dapat jawab dengan tenang dan cemerlanglah hendaknya.. Kalau ada antara kawan2 yang bakal menduduki peperiksaan final or apa2 lah peperiksaan yang besaq2, aku doakan semoga hgpa berjaya k.. Tetiba teringat dekat kata2 nasihat yg pernah aku pegang masa SPM dulu.. "Don't be afraid, but be prepared."  Yeap, be prepared kimi! Hg boleh! Hgpa pun boleh! Kita Boleh! Malaysia boleh! haha.. over plak dah.. But seriusly, doakan aku yer kawan2.. :)



Assalamualaikum
***************
Jemput Komen

 

Blog Kimi Jamai Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger