Info: Kat Mana Nak Tengok Movie Online?


Assalamualaikum.
Salam Muhibbah.. Aku ni seorang yg gila movie.. Org putih panggil movie freak.. Gila disini bukanlah bermaksud aku kena sawan khinzir masa tengok movie.. Gila disini bermaksud gila.. Eh.. tak2. Gila disini bermaksud aku mmg sangat suka tengok movie.. haha..Xkiralah tengok kat laptop ka, tengok wayang ka, tengok kat TV ka, aku mmg suka tegnok movie.. Kalau ada org tanya aku apa hobi aku, aku rasa "tengok movie" mmg layak berada dalam senarai hobi aku..Aku pasti kat luaq sana pun mmg ramai yg suka tengok movie kan? Kita Geng.

Time kat UPM, kebanyakkan movie yg aku tengok kat laptop, aku amek daripada member2 aku.. Tapi bila dah ada kat rumah ni, xsempat plak nak p ketuk rumah2 member untuk mintak movie.. keh3.. Tapi itu bukan satu masalah.. Internet kan haddoooo.. Disebabkan internet kat rumah ni agak laju, jadi mmg seronok nak stream/tengok movie online.. Hehe..  Antara website yg aku selalu dok tengok online movies ni adalah seperti berikut.

Xesiontube.net rasanya website org Malaysia kot, sebab banyak gila filem2 dan drama2 Malaysia yg depa sediakan kat website tu.. Selain dari tu, ada banyak gak filem2 dari luar.. Thai, China, Jepun, Amerika, Anime dan mcm2 lagilah movie yg bleh hgpa stream kat situ.. Movie baru2 pun byk.. hehe.. Xesi

Kat website ni, kebanyakkan movie yg ada are english movies.. Kalau hgpa mmg jenis yg minat english movies, sini mmg ada banyak koleksi english movies... Dari dulu sampailah sekarang.. Depa siap tunjukkan rating IMDB kat sebelah movie yg depa sediakan untuk memudahkan kerja kita.. http://viooz.co/


So, tulah dua website yg aku selalu dok jenguk untuk tengok movies online.. Haa, alang2 dah bercakap pasai movies ni, meh aku nak syorkan satu movie yg aku baru tengok semalam and aku rasa cerita ni mmg best.. Tajuknya The Next Three Days lakonan Russell Crowe.. Cerita ni dikeluarkan pada tahun 2010.. Mengisahkan kehidupan sebuah keluarga yg berubah selepas si isteri dalam cerita tu di tangkap sebab dituduh membunuh someone.. Si suami lakonan Russell Crowe berusaha untuk keluarkan isteri dia daripada penjara sebab dia percaya yg isteri dia xbersalah.. Mcm2 cara yg dia cuba untuk selamatkan isteri dia.. Serius best. Mmg terkesan. Rating Imdb pun agak tinggi untuk cerita ni...Ni link dia.. http://viooz.co/movies/850-the-next-three-days-2010.html

Sini pun boleh tengok!


Orait, itu saja yg aku nak kongsikan.. Mak dah bising suruh g beli teloq ni.. Haha.. Wokeh, jumpa di lain entri!

Assalamualaikum.
****************
Jemput Komen


 

Kimi Jamai | Building Me. Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger