Sembang2:The inVention of the next 10 years

Monday, April 30, 2012
assalamualaikum n kerutkan dahi tanda geram kat ambiga ( politik sat)...
 meh nak tanya hgpa suma, hgpa prnah x terbayang mcmmana ataupun apa yg akan trjadi kat dunia ni in 10 years time.. bnda first yg terbayang kat aku , of coz la aku dah kawen, bini hot, anak 15 (over!) ..ala, hgpa pun msti dok terbayang bab kawen2 first kan?  haha..act aku terbayang mcm2 bnda2 yg stail2 akan di invent oleh kawan2 enjinier kita n kawan2 profiessor kita ( i have broken the language but who cares.. XD)... meh kita aku share ngan hgpa suma, bnda pa yg aku tringin n harap sngat2 ada manusia yg trlintas nak cipta..(kalu nak harap kat aku yg cipta, mmg xjd lorrr)

number 10:
sudah semestinya, baju yg boleh lipat dirinya sendiri (pemalas..=.=) ..bukannya aku ni pemalas ka apa, tp, cuba hgpa bygkan semua baju2 kita terlipat sendiri setiap kali kita habis basuh n sidai baju..

number 9:
mesin basuh yg boleh menyedut suma baju2 yg kotor n basuh suma baju2 tu secara autometik..tanpa prlu ditekan apa2 butang ( :O ??) ...skali lg aku nak tekankan, bukannya aku ni pemalas, cuma banyak lg bnda pnting yg kita bleh buat rather than nak masukkan baju2 kotor tu dalam mesin basuh kan? sapa yg nak update blog kalu suma asyik masukkan baju dalam mesin ( freakin lazy)

number 8:
system, update blog secara lisan ( wooww coool..) kan? yg ni msti hgpa pun stuju kan? kita just cakap ja, pastu pandai2 la komputer ni tukar sumanya dalam bntuk tulisan... hehehe..


number 7:
spek mata yg boleh tembus suma bnda( pervert!)..bukan la aku ni pervert ka apa, cuma kalu boleh tgok tembus suma bnda kan senang untuk kita kesan sapa yg ada pistol or parang or senjata2 yg merbahaya..barulah selamat hidup kita   :P


number 6:
minyak rambut yg ada microchip...kita just sapu ja minyak rambut tu n then tekan button stail rambut apa yg kita nak pastu kaboom! trus trbentuk rambut trsebut... ( nice...)


number 5:
kereta yg bley dikecikkan pastu boleh ubah suai kereta tu jd skateboard (this is ngada2)


number 4:
pemicit jerawat/jeragat/bisul  bebas kesakitan...msti hgpa pun stuju n sedang menganggukkan kepala sambil dalam ati hgpa dok kata " kimi ni mmg genius...he will be sumone sumday"..btul x? hehehe..makaseh...kalu bnda ni ada , senang sikit nak picit jerwat kan? :P


number 3:
kasut halimunan..kasut ni bila kita jalan2 kat luar kita bley nmpak dia, tp bila masuk umah, dia ilang sendiri, pastu bila kita keluar balik dia muncul balik n bila kita masuk umah dia ilang sendiri pastu bila (kedebbuuuk!) adoi,, ada sesapa yg trniat nak tumbuk aku kaa? haha..


number 2:
wallet atau purse yg bley refill sendiri...bila wallet kita kosong ja dia akan direfill sendiri..pastu duet kita kat bank akan di potongla...staiiilll kan? hehe...keluarkan salah satu blood vein anda jika anda setuju dengan idea ini!! ( pliz dont!)

number 1:
i really wish that our negara malaysia ni akan bebas daripada demonstrasi2 tu suma dalam masa 10 tahun akan datang....pliz people..( cewaahh patriotik kan akU?)


hehe..itusajalah yg ingin aku kongsikan malam ni, n btw hgpa dah boleh komen dah kat entry2 aku, kalu terasa nak komen tu komen la... :)

k assalamualaikum..

Xdak IdeA (2)

Sunday, April 29, 2012
Assalamualaikum n salam perpaduan teras kejayaan kita bersama satu dunia (lame =.=!)..ok2, salam extravaganza! ( still a bit lame =.+) ..ok2, salam blogger2 berwawasan ( getting better but still lame =.-?) ok2, salam sejahtera? ( now we're talkin! :D) errrr..papejela, mcm besala dalam segment xdak idea ni aku akan tules ja menatang apa yg terpacul keluar dari otak aku ni ( not litterally la kan)....apa yg aku bakal tulis ni mungkin trsangatlah xberkait antara satu sama lain..so, im warnin u people to be ready dengan kemerapuan yg bakal tercatat dibawah ni n mungkin juga akan meragut minda dan jiwa anda semuaAAAA!! ( ok, as usual, hiperbolasepaktempatan sebentar..) jadi, ayuh kita mulakan!

perenggan pertama, aku tgah panas pasal satu isu ni..aku malas nak sebut isu tu isu apa..takut2 nnt mencetuskan kontroversi plak ( he's talking about BERSIH 3.0 isu) walaupun blog aku ni xramai org yg nak mai singgah tp biaqla isu tu menjadi rahsia aku sorang... ( :O) hehe...aku tringin nak beli speaker baru sbb semua speaker yg ada kat umah aku dah rosak...n kenapa aku nak beli speaker baru? of koz la sbb aku nak rosakkan speaker tu plak ( crazy! :O) aku tatau kenapa aku dok sakit kepala lately ni berdenyut-denyut mcm ada org berdenyut ja kat dalam tu ( ?????)... td aku g rumah kakak aku, n jumpalah ngan anak sedara aku yg tersayang tuu...dia dah bley jalannNNN! wuwuw! bestkan jd baby, baru bley jalan pun org dah bersorak n puji n ada jugak yg siap buat kenduri kesyukuran sbb baby dia bley jalan..kita yg dah besaq ni nak kena dapat result cemerlang2 nak mampuih atau dapat stdy obersea baru la nak dibuat kenduri( jelez la tewww)..hehe..

perengan kedua ( salah eja perenggan)  pg td g skolah sbb ada hari koko, jumpalah ngan mmber2 dulu..salam2 smbang2 n then jumpa cikgu.. salam2 sembang2 awkward (:O) haha..mstila awkward sbb dah lama xjumpa kot...jumpa2 dah tatau nak sembang apa ngat...perkataan yg paling banyak disebut pun cuma " hehe"( awkward laugh) ja.. pastu budak2 skolah yg xkenai plak dok usha plik..mcm la kami ni hensem ngat ( sedar pun) ..kami ni just ensem besa2 ja..tp ensem la ( pfft! =.=").. oklah, aku pun dah xtau nak merapu pa dah ni..otak dok sakit, mata dah sepet n aku dah ngantuk..aku tido dulu yerr.....

zzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzz!

ok aku dah bgun balik, jom start merapu balik (oh noOOOO!) haha...no la..k lah..jom tidoq la nohhh..

assalamualaikum semua :)
ni la anak sedara aku yg baru bley jalan tuu.. :)


Pengalaman:Salahkah Aku?

Saturday, April 28, 2012
Assalamualaikum n selamat brbahagia bersama keluarga tersayang 
malam ni aku nak tules entry yg xkan sentuh pasal BERSIH 3.0 ...bukan xnak amek tau tp dah menyampah dah nak cakap pasal ni ( ckap jugak!) hehe.. malam ni aku nak cakap pasal bnda yg brkaitan ngan tajuk kat atas tu "salahkah aku?" bila hgpa bca tajuk tu kan, ada x sesapa yg trtanya dalam hati " apakah kesalahan yg abg kimi telah lakui" atau " mengapakan org menyalahi kimi" or " kimi dipersalahi pun? " or " cepat lah cakap jeerrrr apa yg hg nak cakap!" hehe.. kalu ada, sila angkat bulu idung masing2 setinggi-tingginya ( :O)  haha..jgnla buat btul2, kang abeh aku kena masuk ISA sebb dah menyebarkan dakyah org gila..

aku nak tanya kat hgpa yg bermurah hati menjenguk blog aku ni, salahkah aku buat perkara2 yg berikut..hgpa nilailah dengan mata hati hgpa ( background music bersamamu)...nilai sebaik-baiknya.. :(((....pfft.. xla..aku bukan nak tules crita sedih, aku nak tanya hgpa salahkah aku rasa bnda2 yg berikut dalam situasi2 berikut...

situasi 1:
aku selalu x shut down computer, aku bg dia sleep ja...salahkah aku?

situasi 2:
aku suka amek tepung yg mak aku guna nak buat cokodok pastu aku buat lempeng.. salahkah aku?

situasi 3:
prnah skali tu , aku nak beli barangan dalaman lelaki namun begitu bagaimanapun, barang itu terletak btul2 disebelah barangan dalaman wanita, aku amek satu (kotak) pastu trus jalan laju2 ( slow ckit dari the flash :O) sbb malu..salahkah aku?

situasi 4 :
aku xsuka makan laksa, kalu hgpa hias laksa tu ngan coklat chip or whip cream pun aku xkan selera nak makan ...salahkah eden? :P

situasi 5:
password fb, email, friendster, istudent, youtube, blog, suma sama...salah n lame kah aku? (no doubt!)

situasi 6:
aku kawan ngan lisa surihani ( :O!)...salahkah aku?  (just kidding)


oklah, itu saja kot yg aku nak kongsikan...sebenaqnya bnda ni bukannya satu isu pun..xda sapa pun yg prnah kata aku salah sbb buat suma tu...aku saja ngada2 nak buat gimik skit.. pasal situasi 3 tu, hgpa jgnla kata aku ni pervert plak nohh..saja nak kongsi2.. :) k assalamualaikum..

aku mmg suka edit gambaq..salahkah aku? (msti hgpa dah menyampah kan? :P)



Pengalaman:PembongkAran MeDsi!

Assalamualaikum and salam muhibbah+mohabatein ( otak mamai)...
 petang ni aku nak sembang2 sikit pasal Medsi!!!!!(the tanda seru are not necessary act)...first off all, for the heads up, entry ni xla sedahsyat tajuk dia kat atas tu "pembongkaran medsi"(pfft -.-") ... pukul 10 sampai 11 pg td aku kena g jawab test MedsI kat sekolah ibrahim..sejujurnya aku still x ingat lg maksud MEdSI tu apa...

mmber aku: weh kimi, medsi tu maksud dia apa sebenaqnya??
aku           : MEDSI tu  stands for "malaysian educators ...ermm...sat eh....( pikir bagai nak rak)...malaysian educators ...si. :O

haha...xlah sampai cmtu, aku just nak habaq yg aku mmg xingat lg apa maksud disebalik huruf2 yg terkandung dalam M.E.D.S.I tuuu..even lepas test tu.. :P (judge me if u want, i dont really care anymore)..Basically, Medsi ni ialah ujian yg kami bakal2 cikgu ni kena pass in order to pursue pelajaran kami dalam fakulti pendidikan...ada 300 soalan kena jawab dalam masa sejam ...sejujurnya, banyaakk gila aku gebang/tipusunat/xsengajamenipu  td...contoh2 soalan dia:

1.-anda tidak akan menangguhkan kerja anda walaupun tarikh tamatnya lambat lg-..  siapa yg nak jawab "tidak" untuk soalan ni ?? mstila suma jawab "ya" walaupun dalam hati masing2 akan ckap " off coz la aku tangguh dulu, FB dulu, men game dulu, awek lg, tunggu last minute baru la wat kerja" 

haha...the point yg aku nak sampaikan disini ialah, ramai yg melakukan "taik lembu" aka bullshit td..hehe..mmg susah sikit nak jujur sbb soalan dia mmg jelas2 kita kena stuju walaupun kita xbrapa nak stuju...sometimes we have to do what we have to do kan? hehe.. saja nak sedapkan ati..

n lupa nak cakap, aku jumpa ramai gila mmber2 tadika aku td ( im lying)...suma dah besar2 , lawa2 ( i dont know why im still lying) hehe..ok2..aku jumpa mmber mrsm n mmber bakar arang lah td...smpatla sembang2 sat..pastu g makkkaann..hehe..

oklah, setakat itu sahaja....tatatititutu... assalamualaikum..

sedikit bingkisan gambar stail untuk dikongsi( bajett la woi)

xdak idea

Friday, April 20, 2012
Assalamualaikum n selamat petang kwn2...petang2 cmni aku tatau nak buat apa...nak tules entry pun xdak idea...langsung...so basically actually apparently aku just nak cakap benda yg merapu rapu kerapu dan penyapu ja petang ni..aku akan tules segala bnda yg terlintas kat kepala otak aku ...ke garisan....sedia........mula...... aku boring sangat sebab dah xkerja n membangkai ja kat umah...kerja dok online 24 jam..aku rasa la, kalau fb ataupun laptop ni bernyawa , dah lama dah dia lari dari rumah aku ataupun dia buat2 mati supaya aku tanam dia n dia tak payah nak tgok muka aku dah....


perenggan kedua..jarak skit..tab tab tab....aku nak kerja balik tp belum ready lagi kot tp aku nak kerja tp rsa mcm xsedia lg walaubagaimana pun aku nak kerja balik (ok, this is getting annoyying). aku nak tolong mak aku la...hehe..(alasan) aku nak buat mak aku epi...buat lawak bodoh kat dia..bg dia gelak...aku tau dia rindu suma anak2 dia so, aku nak cuba sedaya upaya bg dia epi,...abah kerja jauh..cian kat mak abah..tp aku respect depa sebb hubungan depa kekal 29 taun dah walaupun asyik2 kena berpisah..aku harap aku dengan cik f****n* nnt pun akan kekal together smpai ke kubur..amiin...


perenggan tiga..     aku nak bela kucing...aku rindu kat anak sedara aku.. :( aku ni dah xterurus dah..rambut serabai...pakai kain pelikat ja...kalu g duduk kat tengah2 pekan tu kompom2 dapat anugerah org gila paling ensem..( bajettt nyewww) ....nnt dah sambung degree, aku nak blajar btul2... bg dapat DL every sem n keluar sebagai mahasswa yg brjaya n x susahkan negara mahupun keluarga..aku xnak la buat demo kat tengah2 kl tu (politk seketka) aku nak jd ckgu yg baik..usahawan yg berjaya...hamba yg kuat imannya..anak yg soleh.... suami yg kuat (ehem2) n papa yg sporting... :) ok lah..setakat itu sahaja kemerapuan aku pada petang yg hening ini..aku nak g makan cendul ngan mmber jap...nak plan for reunion budak2 sekolah rendah dulu...

aku tau xramai yg  baca blog aku...tp pada yg baca tu, aku sayang n hargai sangat2 hgpa suma..k assalamualaikum...

Sembang2:10 pantang larang modern yg perlu diketahui!

Wednesday, April 18, 2012
Assalamualaikum dan salam satu dunia ( over bin bajet! )
 tgah dok boring2 sambil baring2 td aku trlintas nak tules satu entry pasal pantang larang ...(tp bukan pantang larang org tua2 juga bukan pantang org mgandung mahupun pantang2 bersunat ker apa tau! ) ni pantang2 yg aku rasa xramai yg prnah dengaq... ok kawan2 , jom kita saksikan senarai pantang2 yg tercalon dalam senarai pantang2 modern  semalaysia (baca dengan nada hasbullah awang!)


NOMBOR 10...
jangan lupa log out fb kalu dah xnak guna....nnt kena hack nanges sorang2 sbb hilang keayuan ataupun kemachoan bila kawan2 update status yg bukan2....

NOMBOR 9..
jangan tidor pakai kain pelikat kalu xda ciri2 keselamatan.... kalau kat kolej bahaya, takut2 kawan2 buat krja gila g amek gambaq or apa2 la...kat umah plak takut2 abah p selak2 plak ( ada org tu prnah kena dah tp bukan aku la... =.=?)


NOMBOR 8..
jangan dok dalam blik sorang2 sambil bukak utube...nnt kena fitnah tgah tgok benda2 "biru" ataupun "kuning"...


NOMBOR 7..
(kepada lelaki) jangan buat blog, or papela guna tema kaler pink...nnt suma org cop hgpa pondan, nyah,jah, bapuks dan sebagainya..


NOMBOR 6..
(kepada pompuan) jangan belahak or kentut or korek idung depan laki...nnt  jatuh saham anda sebanyak 100%..haha..kontrol2 la yer..kan ada teknik dan taktik2 untuk coverline.. ( :DD)


NOMBOR 5..
jangan bajet kpop kalau mata kita xsepek....nnt org kata " bajet kpop laaaa...mata pun xsepek.....pfft"


NOMBOR 4...
jangan garu2 kepala depan org ramai....nnt pakat2 dok lari ckit2 daripada hgpa sbb takut kutu terbang mai kat rambut depa....



NOMBOR 3...
jangan gtau kat kelompok kawan yg ramai bahawa hgpa telah ataupun baru sahaja dapat gaji..takut2 nnt gaji tu abes dalam masa sehari sebb kawan2 suruh belanja makan ,minum , baju dan sebagainya..


NOMBOR 2..
jangan pakai kasut/selipar/croc yg baru terpijak taik kucng/anjng/org(:O) masuk kereta kawan..nnt mampuh hgpa kena pnampaq ngan mmber tu pastu sebulan xboleh tumpang kereta dia dah.. haha..p basuh dulu kasut tu noh!


NOMBOR 1...
jangan xfollow blog ni kalu dah singgah tu..hahaha..( xda idea dah la tuu) kfine! mmg dah xda idea pun...hehe..


oklah kawan2..segala yg aku coretkan kat atas tu hanyalah untuk bacaan semata2..xda langsung niat nak pekena sesapa....saja nak menulis ja....no hard feeling k...

Sembang2:Telatah dan gelAgat meow2 sedunia....

Monday, April 16, 2012
Assalamualakum dan selamat malam.. malam ni aku tatau nak tules apa so, aku pun tetba trlntas nak buat satu bnda ni.. bnda ni dnamakan "dialogucing"(bajet gempak jerr ada nama segment plak). 





ouiiihh!! sat2...yg dok sebelah kiri tu bieber kan??? uish!!!
urrrmmm....biaqlaaaaa...adik nak yg tuuuuuu...

amin nak apa??/ habaq mai kat maksu kuat2 skit..xbape dengaq la...

boleh percaya ka ampa ni.?? aritu aku nmpak ampa dok tertongeng merempit tu padia?

ang dok usya2 pa??  ingat aku xmuat ka nak masuk dalam ni?? tumbuk kang baru tau..

haaaaa!!!!!! syikin nak pndah????!!! 

pungkoq btoi.....pokok bunga kertas ngan kuceng pun tatau beza ka?? yg dia p siram aku sekali tu pasaipa?

buueekkkk!!! padan muka ang...dulu dok blagak ngat..

ermmmm.. (aku xdak idea la :PP)

pffft.....ingat aku tringin sangat kat ang...hidung pun kemek

arrgggghhHH!!!!!!! neelofa dah nak kawen??!!!??

uhhhhhhh.....sedap kot der....

ok thats all...saja nak have fun ngan kuceng2 ni... :D

Sembang2:Kenapa Kucing Itu comel..

Sunday, April 15, 2012
Assalamualaikum suma..
pg ni aku nak gtau hgpa beberapa perkara yg mmbuatkan kucing comel... apa yg bakal aku tules ni merupakan kajian yg telah djalankan oleh 1232156 orang scientist ( :O  seriusly!??)  nope... (=.-) hehe...ni aku punya pendapat ja lorhhhh....

1. mata depa yg bulat kecik ( mcm baby)
2. mata kuceng time dia tgah galak! (bulat besaq)
3. hdung kuceng yg kecik n bentuk mcm heart( <3)
4. telinga kuceng yg tajam mcm batman punya telinga ( :O!?) 
5. kuceng kan kecik..suma benda kecik tu comel kan??? ( -.-' memandai jerr)
6.kaki kuceng yg gebu mcm kueh pau (  :O! thats sound a little wrong doesnt it? )
7. ekor kuceng yg terkodek2....mcm nak potong ja! (:O psiko much!)
8.jeritan "meow meow" yg fake bila dia tgah lapar n tgah cari awekss.
9. because its writtenvn hstory that if anyone like or adore sumthing, he or she will only want to see the cute n good part of that particular sumone or sumthing.. sbb aku nampak kucng tu comel! sbb aku suka kuceng..

out I go!
Assalamualaikum..


Sembang2:Abg Keeper KIta dah Kembali solo..

Saturday, April 14, 2012
Assalamalaikum n slamat tengah hari...
.brita ni aku dapat daripada http://beautifulnara.com/ baru ja sat2 ni...dia kata apek dah putus dengan Dahlia Teck ..sebb musabab dia depa xnak habaq kat public..Apek kata, biaqla depa dua ja tau... yg pnting xdak org ketiga..... msti ramai yg nak try Bro ni lepas ni.. harap2 suma ni xjejas prestasi dia atas padang..btw, ni dia punya dialog supaya  hgpa brtambah pasti...

Saya dah tak ada awek. Saya sekarang sudah single. Dalam keadaan sekarang, saya nak tumpukan perhatian kepada kerjaya dan keluarga saya dulu. Malas nak bercerita tentang cinta yang sudah tidak berpanjangan.
Apa sebenarnya tentang kami, cukuplah saya dan dia yang tahu. Tidak ada punca orang ketiga. Saya lebih senang bersendiri dulu kalau nak memikirkan soal cinta.


Sembang2:Aksi WHEEELIEEE depan sekolah..sekolah aku tu.. :O

assalamualaikum n selamat malam... 
satu artikel dalam akhbar harian metro hari ni dok crita pasai budak2 merempit n remput n rempat depan sekolah menengah kebangsaan bakar arang.. budak2 ni lpas pukui 5 ja depa mula la start dok wat perhimpunan beramai-ramai depan sekolah aku tu..sedih btoi aku tgok budak2 muda melayu kita sendiri jd cmtu...dah la depa tu student sekolah tu jugak..xpikir guna otak ka... kenapa msti buat cmtu... kalu nak tunjuk macho sangat g la jadi imam kat surau2 yg penuh keliling taman depan tu.. aku sendiri pernah tgok bnda ni jadi... penuh abeh depan sekolah tu..mcm ada jom heboh ja... :O harap2 budak2 ni pikirla tntang masa depan depa sendiri.. hormatlah org2 yg dok kat area tu..

ni dia gamaq budak2 yg dok wat kerja tu..
 

Blog Kimi Jamai Copyright © 2008-2014 | Powered by Blogger